Τρισδιάστατη εκτύπωση όπλων – Η πρώτη καταδίκη!

by ammoland.com
  • Με το σοβαρότατο θέμα της τεχνολογίας που επιτρέπει την εκτύπωση όπλων, αλλά και τις νομικές επιπλοκές που προκαλεί έχουμε ασχοληθεί σε εκτενές άρθρο – διαβάστε σχετικά εδώ.
  • Κατόπιν γράψαμε για την πρώτη σχετική σύλληψη – το “σύστημα” έπρεπε να δείξει αμέσως τις προθέσεις του, κι εμείς κάναμε αφιέρωμα ΕΔΩ
  • Ελπίζουμε να θυμάστε τον κύριο Γιοσιτόμο Ιμούρα από το τελευταίο σχετικό άρθρο μας, γιατί πλέον καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση! Γράφαμε παλαιότερα (μεταξύ άλλων) για τη σύλληψη του:

“…Η ιαπωνική αστυνομία είναι ένοπλη, αλλά η χώρα διαθέτει εξαιρετικά αυστηρή νομοθεσία για τους κοινούς θνητούς, απαγορεύοντας την οπλοκατοχή και την οπλοφορία σχεδόν σε όλους… Δύσκολο να ταλαιπωρείσαι από ένα «φιλειρηνικό» Σύνταγμα αφοπλισμού των πολιτών, γραμμένο για τη χώρα σου από τους Αμερικανούς – για τα δικά τους συμφέροντα στον Ειρηνικό…”

“…Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εν γένει νομοταγής πολίτης θα ψάξει να βρει κενά στη νομοθεσία, όταν αυτή δεν τον καλύπτει και δεν τον προστατεύει όπως θα έπρεπε. Ο κύριος Ιμούρα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης. Μπορεί να κινήθηκε με λάθος τρόπο…αλλά αποκάλυψε ένα τεράστιο πρόβλημα: Η ανόητη και απόλυτη απαγόρευση σε κάτι θα φέρει αντίμετρα, ακόμα και από κατά τα άλλα σοβαρούς, καλούς, νομιμόφρονες πολίτες…”

  • Ένα είναι το σίγουρο: Κάποιος (κατά τα άλλα νομοταγής) καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή γιατί κατασκεύασε “πλαστικά” όπλα σε εκτυπωτή 3D, όπλα που κάποιοι ειδικοί θεώρησαν σε μεγάλο βαθμό μη λειτουργικά!
  • Είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση παράνομης οπλοκατοχής, αλλά για μια κίνηση απελπισίας του συστήματος, ενός συστήματος που βλέπει την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα προς αποφυγή, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων (προβάτων;)…

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.