Αμπάρα Πόρτας Cleverlok

Εισαγωγή

Τα προϊόντα της Cleverlok δεν είναι κάτι καινούριο για το site μας: Τα έχουμε δοκιμάσει και στο παρελθόν, ενώ μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Για το σχετικό άρθρο – τεστ πατήστε ΕΔΩ. Πρόσφατα όμως μάθαμε ότι ξεκίνησε η παραγωγή ενός νέου αντικλεπτικού, της αμπάρας πόρτας της Cleverlok. Επικοινωνήσαμε αμέσως με την εταιρεία και…

Πολιτισμικό σοκ – για δεύτερη φορά!

Για άλλη μια φορά, οι άνθρωποι της εταιρείας μας εξέπληξαν θετικότατα: Έστειλαν άμεσα μια αμπάρα για να τη δοκιμάσουμε, χωρίς το παραμικρό υπονοούμενο για το τι πρέπει να γράψουμε στο άρθρο ή το πώς να κάνουμε την τοποθέτηση… Μας είπαν να κάνουμε ό,τι δοκιμές θέλουμε! Μα καλά, υπάρχουν τέτοιες εταιρείες στην Ελλάδα; Όπως και να έχει, τέτοιοι άνθρωποι εμπνέουν εμπιστοσύνη για τα προϊόντα τους – Ήμουν σίγουρος ότι θα έπαιρνα στα χέρια μου κάτι γερό και ποιοτικό, πριν καν δω την αμπάρα για πρώτη φορά.

Πρώτες εντυπώσεις

Ανοίγοντας την (προσεγμένη) συσκευασία, παρατήρησα τα παρακάτω:

 • Τα διάφορα εξαρτήματα ήταν σε ξεχωριστά σακουλάκια, για να μην γρατζουνίσουν το ένα το άλλο. Προσοχή στη λεπτομέρεια που βλέπουμε μόνο σε επώνυμα και ακριβά συστήματα ή εξαρτήματα.
 • Η αμπάρα φαίνεται αρκούντως στιβαρή, αλλά συνάμα και σχετικά ελαφριά! Το γιατί θα το δούμε στην τεχνική ανάλυση.
 • Το φινίρισμα σε όλα τα εξαρτήματα ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο. Αν σας αρέσει η όψη του ανοξείδωτου χάλυβα, θα μείνετε εντυπωσιασμένοι.
 • Η όλη κατασκευή είναι σχεδιασμένη για να μοιάζει με καλαίσθητο χερούλι πόρτας, και όχι με τις συνηθισμένες αμπάρες.

Τεχνική ανάλυση

 1. Η αμπάρα αποτελείται από έναν σωλήνα ανοξείδωτου χάλυβα, μέσα στον οποίο κινούνται δύο πύροι από μασίφ αλουμίνιο, οι οποίοι εξωτερικά διαθέτουν σκληρή χρωμίωση. Επειδή περιμέναμε μία εξ ολοκλήρου χαλύβδινη κατασκευή, επικοινωνήσαμε με την εταιρεία για την επιλογή του αλουμινίου, και η απάντηση μας άρεσε πολύ: Το χοντρό και μασίφ αλουμίνιο είναι πολύ γερό, αλλά ταυτόχρονα αρκετά ελαφρύ για να μην κρεμάσουν οι (αδύναμοι) μεντεσέδες σε ορισμένες πόρτες. Αν αυτό δεν είναι σεβασμός στον πελάτη και προσοχή στη λεπτομέρεια τότε τι είναι;
 2. Η χρωμίωση στους πύρους μειώνει την τριβή και δίνει μια ποιοτική λειτουργία στην αμπάρα, όταν τους μετακινούμε.
 3. Οι πύροι ασφαλίζουν στη θέση τους με βιδάκια που σφίγγονται με το χέρι.
 4. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν εσωτερικές μπίλιες στο σύστημα για περαιτέρω μείωση της τριβής στην κίνηση των πύρων. Κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξανασυναντήσει, σίγουρα όχι σε αμπάρες τουλάχιστον…
 5. Οι εξωτερικές βάσεις / γωνίες μέσα από τις οποίες περνούν οι πύροι, είναι απο ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτουν έκκεντρα: Μία έξυπνη λύση για να γίνεται εύκολα (και όμορφα) προσαρμογή σε όλες τις πόρτες. Για άλλη μια φορά συναντάμε το ελληνικό δαιμόνιο σε προϊόν της Cleverlok…
Το σύστημα τοποθετημένο

Το σύστημα τοποθετημένο

Τοποθέτηση

 • Η μπάρα σφίγγεται με 2 μικρές βασούλες πάνω στην πόρτα, με 2 διατρητικές βίδες για την κάθε βάση.
 • Η "όμορφη" πλευρά της βάσης / γωνίας

  Η “όμορφη” πλευρά της βάσης / γωνίας

  Εξωτερικά της μπάρας τοποθετούνται οι 2 “εκκεντροφόρες” βάσεις / γωνίες. Η κάθε βάση / γωνία διαθέτει μία “μηχανική” πλευρά και μία “όμορφη” πλευρά, οπότε η τοποθέτηση πρέπει να γίνει ανάλογα με το χώρο μας και τον προσανατολισμό του.

 • Το πιο σημαντικό σημείο της τοποθέτησης, αλλά και του άρθρου γενικότερα, είναι ότι πρέπει οι βάσεις / γωνίες να σταθεροποιηθούν όσο πιο γερά γίνεται. Όσο γερή κι αν είναι η αμπάρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά αν αυτό που την κρατά υποχωρήσει στην πίεση ενός διαρρήκτη.
 • Προσοχή λοιπόν:
  • Αν η πόρτα μας έχει γερή μεταλλική κάσα που είναι σωστά στερεωμένη στον τοίχο, τοποθετούμε τις βάσεις / γωνίες πάνω στην κάσα με ισχυρές διατρητικές βίδες.
  • Αν η πόρτα μας έχει αδύναμη κάσα, ή αυτή δεν είναι πολύ γερά στερεωμένη, τοποθετούμε τις βάσεις / γωνίες στον τοίχο, με όσο καλύτερη πρόσδεση αντέχει η τσέπη μας: Ενισχυμένα στριφόνια ή κάτι αντίστοιχο…
 • Πρώτη λεπτομέρεια: Η βάση / γωνία από τη μεριά των μεντεσέδων της πόρτας πρέπει να έχει ικανή απόσταση από την μπάρα για να ανοίγει η πόρτα χωρίς η μπάρα να ακουμπά στη βάση.
 • Δεύτερη λεπτομέρεια: Τα μικρά βιδάκια που σταθεροποιούν την μπάρα μέσα στις βασούλες, δεν πρέπει να σφιχτούν με δύναμη. Δεν χρειάζεται, αλλά είναι και από μαλακό υλικό και δεν πρέπει να τα ζορίσουμε – ο ρόλος τους είναι καθαρά βοηθητικός, έτσι κι αλλιώς.
 • Η τοποθέτηση εν γένει δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αν έχουμε τις κατάλληλες βίδες και εργαλεία. Αν πιάνουν τα χέρια σας, είναι αρκετά απλή δουλεία – θα χρειαστείτε αλφάδι ή ακριβείς μετρήσεις από κάποια σημεία αναφοράς στην πόρτα. Αν μια απλή τρύπα στον τοίχο σας φαίνεται Ηράκλειος Άθλος, ζητήστε βοήθεια από κάποιο τεχνίτη για κουφώματα, ή από κάποιο φίλο που μαστορεύει γενικώς…
Η "μηχανική" πλευρά της βάσης / γωνίας

Η “μηχανική” πλευρά της βάσης / γωνίας

Διαπιστώσεις & Συμπεράσματα

 • Άλλο ένα όμορφο και ποιοτικό προϊόν από την Cleverlok. Το περιμέναμε αυτό όμως…
 • Για μια “απλή” αμπάρα πόρτας, βρήκαμε πολύ περισσότερη τεχνολογία και προσοχή στη λεπτομέρεια από το αναμενόμενο.
 • Το κόστος κτήσης είναι το λογικό (και αναμενόμενο), αφού μιλάμε για μια κατασκευή που δεν έχει τίποτα το φτηνό πάνω της. Σε συγκρίσεις με άλλες αμπάρες η τιμή κρίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική, για να μην πω ευχάριστα χαμηλή – Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πόσες υποδεέστερες λύσεις από το εξωτερικό έχουν μεγαλύτερη τιμή! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πόσο καλά και ανταγωνιστικά μπορούν να γίνουν τα ελληνικά προϊόντα.
 • Αν έχετε επενδύσει σε μια θωρακισμένη πόρτα πολλών χιλιάδων ευρώ, το συγκεκριμένο αντικλεπτικό σύστημα δεν είναι για σας. Θα λειτουργήσει, αλλά είναι σίγουρα περιττό.
 • Οι περισσότεροι όμως από μας έχουν είτε ξύλινες, είτε απλά ενισχυμένες πόρτες. Μια γερή αμπάρα σαν κι αυτή πραγματικά αναβαθμίζει την ασφάλεια του σπιτιού μας – ιδιαίτερα αν τοποθετηθεί σωστά, με ισχυρή στήριξη των εξωτερικών βάσεων / γωνιών. Σαν amynastospiti.gr συστήνουμε ανεπιφύλακτα αυτή την αγορά.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.