Ασφαλής χειρισμός του όπλου – βίντεο (Μέρος 3ο)

Το άρθρο αυτό είναι το 3ο στη σειρά των ενημερωτικών βίντεο του ihunt.gr με τον κύριο Μπάμπη Αιγινήτη – για το προηγούμενο πατήστε ΕΔΩ. Για το 1ο βίντεο πατήστε ΕΔΩ.

Σημειώσεις amynastospiti.gr

  1. Για άλλη μια φορά θα αναφέρουμε ότι συμφωνούμε με την ασφαλή κατεύθυνση της κάννης πάνω ή κάτω, αλλά στη δεύτερη περίπτωση η γωνία πρέπει να είναι λίγο πιο οριζόντια, ώστε μια ανεπιθύμητη βολή να μην καταλήξει μπροστά μας στο ένα μέτρο – με ευνόητα αποτελέσματα.
  2. Το βασικότερο νόημα του συγκεκριμένου βίντεο είναι πως ποτέ δεν μπαίνει ο δείκτης μέσα στον υποφυλακτήρα της σκανδάλης αν δεν θέλουμε να πυροβολήσουμε! Επίσης η κάννη ποτέ δεν “κοιτάει” κάτι που δεν θέλουμε να καταστρέψουμε.
  3. Όταν αφήνουμε το άδειο όπλο, το αφήνουμε σε κάτι πιο σταθερό από ένα κλαδάκι. Επίσης, φοράμε το καπέλο μας στο στόμιο της κάννης για να αποφύγουμε τυχόν εισαγωγή ξένου σώματος – κάτι ιδιαίτερα πιθανό και επικίνδυνο όταν είμαστε σε χιονισμένο περιβάλλον.
  4. Ναι μεν δεν βασιζόμαστε ποτέ 100% στην ασφάλεια του όπλου, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαξιώνουμε τη χρήση της: Η ασφάλεια σώζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο και, αν και δεν είναι πάντα απόλυτα αξιόπιστη, πρέπει να χρησιμοποιείται – όταν το κρίνουμε έστω και λίγο απαραίτητο.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.