Άσχημες προβλέψεις

by music2work2

Όταν οι Αγγλοσάξονες μιλούν για άσχημα γεγονότα χρησιμοποιούν κατά κανόνα ελληνικές λέξεις:

  • disaster, από το δυσαστρία, δηλαδή κακά άστρα – κακά μαντάτα σύμφωνα με τους αστρολόγους…
  • catastrophe, όπως χρησιμοποιούμε την καταστροφή και στην Ελλάδα!
  • chaos δηλαδή χάος…

Όπως καταλαβαίνετε, εμείς οι Έλληνες είμαστε ειδικοί στην καταστροφή. Ας διαβάσουμε τώρα τα παρακάτω, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του… Το είδαμε στο μοναδικό – από πολλές απόψεις aegeanhawk.blogspot.gr

‘’Το δε σώφρον του άνανδρου πρόσχημα.’’ Θουκυδίδης

Γράφει ο

Ευάγγελος Γεωργούσης

Αντιπτέραρχος(Ι) ε.α Επίτιμος Δκτης Δ.Α.Ε

Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων

Είναι πλέον γεγονός ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας συναγωνίζεται σε εθνικισμό και στην αύξηση της έντασης με την Ελλάδα και την συντήρηση αυτής.

Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή η έξαρση του τουρκικού εθνικισμού έναντι της Χώρας μας, δεν είναι άμοιρη των εσωτερικών προβλημάτων που η χώρα αυτή αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, αλλά και των σε εξέλιξη ανακατατάξεων στη Συρία και το Ιράκ.

Με αυτή την τουρκική μεθόδευση για τη δημιουργία περιβάλλοντος έντασης είναι φυσικό και θα έλεγα σωστό, να ανησυχούμε.

Είναι ένα περιβάλλον από το οποίο εύκολα μπορεί να προκύψει έως και σοβαρό θερμό επεισόδιο , μικρής ή μεγάλης έκτασης.

Ανησυχία ναι, πανικός και δηλώσεις εκτός πλαισίου διπλωματικής δεοντολογίας, ποτέ.

Είναι ευτύχημα που πολιτικές Ηγεσίες του πρόσφατου παρελθόντος, φρόντισαν να εντάξουν τη Χώρα μας σε ισχυρούς δυτικούς συνασπισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά να διαθέτει και ισχυρές Ε.Δ, που ακόμα και μετά από επτά χρόνια τεράστιας οικονομικής κρίσης, εξασφαλίζουν αποτροπή.

Αυτά τα δύο δεδομένα είναι που κάνουν πολύ δύσκολη την λήψη απόφασης για υλοποίηση των τουρκικών επιδιώξεων σε βάρος μας.

Είναι τεράστιο λάθος αυτά τα ισχυρά ερείσματα να τα αδυνατίζουμε με δηλώσεις του τύπου:

‘’…μας καταπιέζουν οι αγορές και οι συνθήκες του φιλελευθερισμού’’, όταν την ίδια στιγμή ζητάμε από αυτούς που τις εκπροσωπούν, δανεικά για να λειτουργήσει το κράτος, αλλά και σχετική παρέμβαση για τις απειλές που δεχόμαστε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης και πόλωσης που οι γείτονες έχουν ήδη δημιουργήσει , είναι επιβεβλημένο να μελετάμε και να μην αποκλείουμε την ξαφνική πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου.

Μία τέτοια κατάσταση θερμής σύγκρουσης ενδέχεται να μας επιβληθεί εκ των πραγμάτων, εκ των εξελίξεων ή εκ των μεθοδεύσεων κάποιων που έχουν προς τούτο συμφέρον.

Ο δρόμος που έχουν πάρει όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Τουρκία, σχετικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας τους, έχει όλα τα στοιχεία της αυτοδέσμευσης προς τη συγκρουσιακή κατεύθυνση , ως τρόπου επίλυσης των διαφορών τους με την Ελλάδα. Αυτό φυσικά μπορεί να αλλάξει.

Όμως αυτή τη στιγμή ισχύει η συγκρουσιακή επιλογή τους. Απέναντι σε αυτό το δεδομένο και ενδεχόμενο, η μεταξύ μας εθνική ενότητα και ομοψυχία, όπως και αυτή των αδελφών μας Κυπρίων, αλλά και η ανάλογη μεταξύ των δύο εθνικών κέντρων, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ένα άλλο στοιχείο που, νομίζω, δεν πρέπει να είναι έξω από τις εκτιμήσεις των κρατικών αρμοδίων, είναι το γεγονός ότι Ε.Ε και ΝΑΤΟ δεν έχουν μηχανισμούς άμεσης επέμβασης για επίλυση διαφορών.

Αν αποτύχουν στην αποτροπή θερμού επεισοδίου, θα απαιτηθεί ικανός χρόνος για να λάβουν και να υλοποιήσουν τις όποιες αποφάσεις τους, οι οποίες πρώτα και κυρίως πρέπει να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για τη δημιουργία τετελεσμένων σε κάποιο σημείο του Αιγαίου. Η Χώρα μας εάν ενδώσει ή αποτύχει στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, θα χάσει κάθε ηθικό δικαίωμα να συνεχίσει να υπάρχει ως κρατική οντότητα, αλλά ίσως και ως εθνική, αφού ουδείς θα μας υπολήπτεται.

Η επανάληψη της τραγωδίας της Κύπρου στο χώρο του Αιγαίου θα σημάνει το τέλος της Ελλάδος με την σημερινή της μορφή.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις είναι η αποτροπή και η εξουδετέρωση αυτών ή η δυναμική αντιμετώπιση των, αν αυτές πάρουν τη μορφή θερμής σύγκρουσης.

Επανάληψη του σκηνικού των Ιμίων δεν το θεωρούμε πιθανό.

Είναι γνωστό ότι πολλά χρόνια τώρα οι Τ.Ε.Δ δοκιμάζουν τα σχέδια τους στο Αιγαίο για την επίτευξη των στόχων τους. Η άσκηση ΕΦΕΣ που εκτελούν συχνά είναι ένα παράδειγμα.

Δεν είναι ανάγκη να είσαι ειδικός για να συμπεράνεις πως αν στις Τ.Ε.Δ δοθεί ο χρόνος και οι συνθήκες να εφαρμόσουν ότι έχουν σχεδιάσει, σχετικά με την επέμβαση τους σε νησιά του Αιγαίου, θα το πετύχουν , κυρίως λόγω του όγκου των.

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ.

Η πλήρης και σωστή πληροφόρηση για την αναγκαία σχετική προετοιμασία της τουρκικής αεροπορίας και του μεγάλης εμβελείας πυροβολικού , είναι ζωτικής σημασίας.

Τα δύο αυτά Όπλα στρατιωτικής ισχύος των Τ.Ε.Δ , έχουν στόχο τη εξουδετέρωση, την αδρανοποίηση των δικών μας δυνάμεων που βρίσκονται στα μεγάλα νησιά μας , στις περιοχές ενδιαφέροντος, ώστε αυτές να μη μπορέσουν να εμποδίσουν τις τουρκικές δυνάμεις που θα έχουν ΑΝΣΚ την κατάληψη μεσαίου και μικρού μεγέθους νησιών.

Το σχέδιο τους είναι ανάγκη να διακοπεί πριν αρχίσει.

Αυτό απαιτεί την κατάλληλη στρατιωτική σχεδίαση και προετοιμασία η οποία για να έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα θα πρέπει να εφαρμοστεί στον σωστό χρόνο.

Να έχει δοκιμαστεί και αξιολογηθεί πολλές φορές από τον καιρό της ειρήνης, αλλά κυρίως και πρωτίστως απαιτεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ προετοιμασμένη από τώρα.

Η χρονική εξέλιξη ενός ή περισσοτέρων θερμών επεισοδίων στο χώρο του Αιγαίου, εκτιμάτε, ότι θα είναι ραγδαία και επομένως η πολυτέλεια των μακρών συσκέψεων των αρμοδίων φορέων, δεν θα υπάρχει.

Οι Ε.Δ γνωρίζουν αυτό που πρέπει να κάνουν και είναι βέβαιο πως έχουν την ικανότητα να το κάνουν, αρκεί να έχουν την πολιτική εξουσιοδότηση στον σωστό χρόνο.

Η ευθύνη τους είναι να έχουν από τώρα ενημερώσει την εκάστοτε πολιτική Ηγεσία για τον αναγκαίο και υφιστάμενο σχεδιασμό, για κάθε ενδεχόμενη περίπτωση και να τους έχουν δοθεί συγκεκριμένοι και καθαροί πολιτικοί-εθνικοί στόχοι.

Εικόνες και σκηνές περιφερομένων Ναυάρχων, όπως το 1996, για λήψη πολιτικών οδηγιών, αν επαναληφθούν θα μας οδηγήσουν σε τραγωδία εθνικής εμβελείας.

Δεν έχει κανείς Έλληνας το δικαίωμα να επαληθεύσει την ρήση του Θουκυδίδη:

‘’Το δε σώφρον του άνανδρου πρόσχημα.’’

militaire.gr

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Άσχημες προβλέψεις — 1 Σχόλιο

  1. Θα σταθώ σε μία φράση:’Είναι ευτύχημα που πολιτικές ηγεσίες του πρόσφατου παρελθόντος φρόντισαν να εντάξουν τη χώρα μας σε ισχυρούς δυτικούς συνασπισμούς παγκόσμιας εμβέλειας'(προφανώς ΝΑΤΟ-Ε.Ε.).Πράγματι,για κάποιους βαθμοφόρους-συναδέλφους του γράφοντος ήταν αρκετά ευεργετική εξέλιξη,καθώς αυτοί προσπορίστηκαν ποικίλα ωφελήματα.Πιο εύγλωττο μνημείο γραικυλισμού δε θα μπορούσε κανείς να αναμένει και δη από απόστρατο αξιωματικό.Αυτή η μονολιθική προσκόλληση σε ιδεοληψίες τέτοιου τύπου,η πρόσδεση στο άρμα της σύγχρονης Ρώμης και εν γένει της Δύσης έχει επιφέρει ανομολόγητες τραγωδίες του ελληνισμού με ευθύνη αλλά και αυτουργία των ίδιων των προστατών μας.Τα γεγονότα είναι γνωστά τοις πάσι.Δυστυχώς,οι ίδιες εμμονές και ιδεοληψίες στοιχειώνουν και σήμερα την πατρίδα μας και λόγω της ασύδοτης και ασύστολης παραπληροφόρησης εκ μέρους των καθεστωτικών προπαγανδιστικών μηχανισμών.Συνεπεία τούτου,η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους έχοντας εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία,ενώ υλοποιούνται τα πιο καταχθόνια σχέδια εις βάρος της.Και παρακάτω:’Μας καταπιέζουν οι αγορές…όταν την ίδια στιγμή ζητάμε δανεικά κτλ’.Άραγε,το α’ πληθυντικό πρόσωπο τι σημαίνει;Ο απλός κόσμος δεν συμμετείχε στη νομή της εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια.Δεν είναι άμοιρος ευθυνών,αλλά η μερίδα του λέοντος στις ευθύνες αναντίρρητα ανήκει στις άρχουσες ελίτ του τόπου,την μαφία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου,τις συμμορίες του χρήματος.Αυτές ακόρεστα καταλήστευαν, απομυζούσαν τον εθνικό πλούτο της χώρας και τώρα βρίσκονται στο απυρόβλητο,ενώ τα ανόμως αποκτηθέντα από μέρους τους λιμνάζουν άθικτα και απρόσβλητα σε κάποιους μακρινούς φορολογικούς παραδείσους.Και το χρέος ήταν πρωτίστως τραπεζικό-ιδιωτικό και μετετράπη εν μία νυκτί σε διακρατικό με την συνενοχή του καθυποταγμένου εγχώριου πολιτικού κατεστημένου κατεστημένου!Κύριε αντιπτέραρχε,αιδώς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.