Είναι οι πολεμικές τέχνες αποκρυφισμός ενάντια στο πνεύμα του Ευαγγελίου;

Αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα άρθρα στο οποίο εμείς, σαν site, δεν θα κάνουμε τον παραμικρό σχολιασμό. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του… Σας παραπέμπουμε στον ιστοχώρο  της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης (Βαρκίζης) – πατήστε σχετικά ΕΔΩ.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Είναι οι πολεμικές τέχνες αποκρυφισμός ενάντια στο πνεύμα του Ευαγγελίου; — 7 Σχόλια

  • Η θρησκεία είναι ένα σοβαρό και τεράστιο θέμα, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με το site μας: Ο εισβολέας δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις θρησκευτικές / πολιτικές ή κοινωνικές μας πεποιθήσεις, οπότε κι αυτές δεν (πρέπει να) μας επηρεάζουν σε μια κατάσταση ενεργητικής ή παθητικής αυτοάμυνας. Σεβόμαστε φυσικά όλες τις θρησκείες και τα πιστεύω – η πλήρης ανεξιθρησκεία στον ιστότοπο μας είναι από τους πιο θεμελιώδεις πυλώνες του

 1. Εαν ο σκοπός είναι η προετοιμασία των νέων για περιπτώσεις “εκτάκτου ανάγκης” θα μπορούσε η εισήγηση να αφορά κάποια τέχνη η οποία όμως δεν έχει σχέση με το οποιοδήποτε θρησκευτικό υπόβαθρο (π.χ. krav maga). Αλλά σε μία κοινωνία ή καλύτερα σύστημα, το οποίο χρησιμοποιώντας λέξεις γενικού ή αόριστου χαρακτήρα, ετοιμάζει τον νου που δεν μπορεί να διακρινει τις λεπτομέριες, να δεχθεί πιο εύκολα την προπαγάνδα.
  Η λέξη πολεμικές τέχνες αφορά μια πλειάδα τεχνών, θρησκευτικών ή μή. Το krav maga που προανέφερα δεν σχετίζεται (τουλάχιστον όσο γνωρίζω) με κάποια θρησεία. Το krav maga δεν είναι ανατολικής προέλευσης, και σαν αυτό υπάρχουν κάμποσα. Θα πρέπει να μας προβληματίζει γιατί οι εισηγητές διάλεξαν μια θρησκευτική τέχνη για να την τρυφερή ηλικία που εκ των πραγμάτων δεν δύναται να διακρίνει λεπτομέριες.

  • Μία πολεμική τέχνη (ο σύγχρονος όρος είναι μαχητική τέχνη) που δεν διακατέχεται από μία αντίστοιχη φιλοσοφία, ένα φιλειρηνικό πνεύμα αλλά και μια βαθιά γνώση αυτοάμυνας για το καλό του αμυνόμενου, είναι επικίνδυνη ένθεν και ένθεν!

   Το Krav Maga έχει προκύψει από πολύ συγκεκριμένες ανάγκες αυτοάμυνας σε πολύ συγκεκριμένη εποχή – δεν υπάρχει όμως παρθενογένεση: Όλες ανεξαιρέτως οι πολεμικές τέχνες βασίζονται σε προηγούμενες – το Krav Maga δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε μεγάλο ποσοστό λοιπόν, είναι και αυτό “ανατολικής προέλευσης”. ΚΑΙ σε αυτό υπάρχει ιεραρχία, σεβασμός στον δάσκαλο, ενώ όλα (πρέπει να) τελούνται με “θρησκευτική ευλάβεια”. Είναι κάτι μεμπτό όλο αυτό; Για τους γνώστες, σίγουρα όχι.

   Όσο για το Ζίου Ζίτσου, που σε αυτό αναφέρεται το άρθρο θρησκευτικού περιεχομένου: Προκαλούμε τον οποιονδήποτε να μας υποδείξει τον επικίνδυνο αποκρυφισμό που περνά στα παιδιά ένας σενσέι του Ju-Jitsu – Εκτός αν η ιεραρχία, ο σεβασμός στον δάσκαλο, στο ντότζο και την τέχνη, η ιεροτελεστία εκμάθησης και οι σοβαρές γνώσεις που περιέχει είναι αποκρυφισμός! Αρκετοί αθλητές και γνώστες ήδη κρατούν την κοιλιά τους από τα γέλια…

   • Έχετε κάθε δικαίωμα να είσθε άθεος κ. Επιτρόπου. Θα σας προτείναμε να παραμένετε στα θέματα που αφορούν την θεματολογία της ιστοσελίδας σας και να μην ειρωνεύεστε οποιαδήποτε θρησκεία και ειδικά τον ορθόδοξο Χριστιανισμό. Άλλωστε γιατί ειρωνεύεστε κάτι που για εσάς δεν υπάρχει. Για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (και όχι των Ελληνόφωνων) υπάρχει. Τέλος, συμβουλευτείτε την νομολογία και θα διαπιστώσετε ότι η περιύβρισις των θείων τιμωρείται με φυλάκιση.

    • Κύριε ή κυρία που γράψατε ανώνυμα (πολύ της μόδας οι ψηφιακοί φερετζέδες τώρα τελευταία…):
     1) Δεν έχουμε κανένα άθεο στη συντακτική μας ομάδα. Αλλά και να είχαμε θα ήταν 100% δικαίωμα μας.
     2) Δεν χλευάσαμε ποτέ καμία θρησκεία, εντός η εκτός site, το αντίθετο!
     3) Κατά καιρούς κάνουμε αναφορές σε ανθρώπους φανατικούς (με τη θρησκεία ή κάτι άλλο), γιατί θεωρούμε πως ένα μυαλό σε εμπλοκή επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα αυτοάμυνας – που είναι άλλωστε το θέμα του site.
     4) Την άλλη φορά γράψτε με το πλήρες όνομα σας.
     5) Γνωρίζουμε αρκετά καλά τη νομοθεσία, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε δικηγόροι για να ξέρουμε ότι δεν προσβάλουμε τα θεία – πού είδατε κάτι τέτοιο στο πιο πάνω άρθρο αλήθεια;

 2. H αναγνώστρια ή αναγνώστης Vaski απάντησε στο ίδιο μοτίβο – και πάλι ανώνυμα. Δικαίωμα του καθενός είναι αυτό βεβαίως, όπως και δικό μας να καταργούμε τη φιλοξενία μας σε όποιον δεν τη σέβεται…

  Κάποιοι δεν μας καταλαβαίνουν – και κάποιους δεν θα καταλάβουμε ποτέ εμείς. Ελπίζουμε αυτοί που δεν μας καταλαβαίνουν να σταματήσουν να μας διαβάζουν κιόλας, έχουμε αρκετούς αναγνώστες και χωρίς αυτούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.