Εξομοιωτής Μάχης

Του Ραξή Επιτρόπου MEng, Μηχανολόγου

Πριν μπούμε στο… ψητό, θα αναφέρω ότι όσα γράφω παρακάτω είναι προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.  Άρθρο – παραμύθι σήμερα λοιπόν, κανένας λόγος για πανικό!

 • Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε και καλυφτήκαμε από “εχθρικά” πυρά, ξέρετε τι είναι ο εξομοιωτής μάχης; Ούτε εγώ το ήξερα, αλλά το έμαθα πρόσφατα! Όλοι οι σύγχρονοι στρατοί βάζουν γεωγραφικά, στρατηγικά, οπλικά, μετερεολογικά και άλλα δεδομένα μέσα σε ισχυρούς υπολογιστές και τρέχουν σενάρια / σχέδια μάχης. Δεν είμαστε μιλιταριστικό site, αλλά μετά από ερωτήσεις φίλων και αναγνωστών, κι επειδή κανένας δεν έκατσε να τα γράψει, θα το κάνουμε εμείς.
 • Λοιπόν οι Τούρκοι θέλουν το Αιγαίο. Για τα πετρέλαια, τον τουρισμό, τον καλύτερο έλεγχο της Μεσογείου, την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το θέλουν τώρα. Θέλουν άμεσα να εισβάλουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για κανονική εισβολή, από ξηρά, αέρα και θάλασσα. Έχουν τεράστιο στρατό αριθμητικά, και σχετικά σύγχρονο οπλισμό. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος – θα μείνω σε κάποιες βασικές λεπτομέρειες:
  • Τα καλά τους άρματα Leopard 2A4 είναι 2+ γενιές πίσω από τα δικά μας Leopard 2A6HEL.
  • Τα F16 τους δεν είναι καλύτερα από τα δικά μας.
  • Έχουμε παρόμοια αντιαρματικά όπλα.
  • Έχουμε καλύτερα υποβρύχια, και το ναυτικό τους δεν υπερέχει τεχνολογικά. Αριθμητικά οι διαφορές δεν είναι συντριπτικές.
  • Τα τυφέκια μάχης και η εκπαίδευση των στρατιωτών τους δεν δίνουν το πλεονέκτημα.
  • Η Ελλάδα διαθέτει στρατηγικά όπλα που μπορούν να δώσουν καταστροφικά (για τον εχθρό) πλήγματα. Το ποια είναι αυτά δεν θα το αναλύσω εδώ, σεβόμενος τις πηγές μου.
 • Όλα τα παραπάνω οι φιλικοί μας γείτονες τα γνωρίζουν πολύ καλά. Τι έκαναν λοιπόν; Έκατσαν, τα έβαλαν κάτω, προγραμμάτισαν μια πλήρη τουρκική εισβολή στον υπολογιστή και περίμεναν το αποτέλεσμα… Το οποίο τους ανέλυσε τεράστιες απώλειες για τους Τούρκους και πιθανή ήττα.
 • Το σενάριο μαζικής επίθεσης σε ελληνικό έδαφος λοιπόν μπαίνει στο συρτάρι προς το παρόν, μέχρι να αποκτήσουν διαφορετικά όπλα, πολύ ανώτερα από τα δικά μας – και να ξανατρέξουν την εξομοίωση μάχης στον υπολογιστή. Γι΄αυτό τη στιγμή που μιλάμε αγοράζουν νέα αντιαρματικά και μαχητικά αεροσκάφη από τους Αμερικάνους, ναυπηγούν σύγχρονα υποβρύχια και ένα μικρό αεροπλανοφόρο, ετοιμάζουν το δικό τους άρμα (ALTAY – Τούρκος αξιωματικός που ταυτίστηκε με τη Μικρασιατική Καταστροφή) σε μεγάλες ποσότητες!
 • Τι θα κάνουν τώρα; Μα φυσικά θα τρέχουν κι άλλα σενάρια, τι τον έχουν τον υπολογιστή, τζάμπα να κάθεται; Επειδή τα σενάρια μιας μαζικής ελληνικής εισβολής στην Τουρκία (προφανώς) τους βγαίνουν ευνοϊκά, κάνουν ό,τι μπορούν για να την προκαλέσουν με εμβολισμούς πλοίων, κρατήσεις Ελλήνων αξιωματικών, παράνομες δεσμεύσεις του Καστελόριζου σε ασκήσεις διάσωσης και ό,τι άλλο στρεβλό κατεβάσει το κεφάλι τους. Θέλουν να εισβάλουμε στην Τουρκία άμεσα. Είναι το δεύτερο καλύτερο από το να εισβάλουν αυτοί!
 • Τι θα κάνουν σε λίγο; Όταν καταφέρουν αρκετά απανωτά μικροχτυπήματα, όπως αυτά που μας δίνουν τελευταία, θα ανέβει αρκετά η ψυχολογία τους για να κάνουν και μια μικρή δοκιμαστική εισβολή, προφανέστατα σε βολικό μέρος – μιλάμε για κάποιο ελληνικό νησάκι χωρίς πολύ στρατό, κοντά στα τουρκικά παράλια.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς

Βραχυπρόθεσμα

 1. Να βγάλουμε τους αξιωματικούς μας από την τουρκική φυλακή, στην ανάγκη επιστρατεύοντας τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς συμμάχους μας – ξεχάστε όμως ΝΑΤΟ, ΕΕ και μ@λ@κίες, πελάτες τους είμαστε, αυτό είναι το πιο σημαντικό, αγοράζουμε τα παλιοLeopard που δεν έχουν ενεργητική θωράκιση και τα βρωμοF16 που δεν είναι stealth, καιρός να τρέξουν κι αυτοί λίγο για μας!
 2. Να απαντήσουμε με κάποιο μικροχτύπημα. Κάτι μου λέει ότι το κάναμε ήδη, με τον πρόσφατο ηλεκτρονικό πόλεμο στην κεντρική τουρκική τράπεζα.
 3. Να απασφαλίσουμε εντελώς τους κανόνες εμπλοκής, όπου υπάρχει στρατός κοντά σε Τούρκους.
 4. Να εξοπλίσουμε τους νησιώτες μας με G3 και να τους εκπαιδεύουμε συνεχώς. Και όχι μόνο αυτούς…

Μεσοπρόθεσμα

 1. Τα F16 πρέπει να μετατραπούν σε Viper
 2. Τα παλιά μας άρματα πρέπει να εξυγχρονιστούν, τα πιο καινούρια να αποκτήσουν ενεργητική θωράκιση – είδαμε τι έπαθαν τα τουρκικά στο Αφρίν…
 3. Τα αμυντικά μας έξοδα πρέπει να περάσουν σε εποχές Τσοχατζόπουλου, αλλά χωρίς τις παχυλές μίζες, ο νοών νοείτο!
 4. Πρέπει να ξανασκεφτούμε τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Μακροπρόθεσμα

Αν δεν γίνουμε Ισραήλ, με βαριά αμυντική βιομηχανία, εξαγωγές όπλων, άρτια εκπαιδευμένο στρατό, σύγχρονη αεροπορία και ένοπλους πολίτες παντού, θα γίνουμε η νέα επαρχία της εξελισσόμενης οθωμανικής αυτοκρατορίας που ήδη κάνει σχέδια για το 2071 – σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα! Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τρίτος δρόμος. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο καλύτερα. Προς το παρόν φαίνεται να έχουν πέσει σε λήθαργο, ή μήπως είναι λιποθυμία από τα χαστούκια που τρώμε;

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Εξομοιωτής Μάχης — 5 Σχόλια

 1. Θα ήθελα να γράψω τόσα πολλά, αλλα τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
  Λίγα λόγια και σταράτα. Για να γίνουν όλα οσα αναφέρετε παραπάνω, σημαίνει οτι η πατρίδα είναι ελεύθερη να αποφασίσει για το μέλον της. Πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
  Διότι για να ελευθερωθεί και να περάσει σε Ελληνικά χέρια. θα πρέπει ο κόσμος να απαλαγεί απο τα τεχνητά βαρύδια του παρελθόντος, καινα βρεί αυτά τα οποία μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.
  Και να είστε βέβαιος οτι όταν γίνει αυτό, το εμόμενο λεπτό θα είμαστε ήδη ελεύθεροι.

  • Στο χέρι μας ειναι να παραμεινουμε αποικια της γερμανιας και οχι κομματι της νεας οθ.αυτοκρατοριας απλα δεν το εχουμε παρει χαμπαρι.(βεβαιως και κανω χιουμορ αλλα δεν παυει να ειμαστε εμεις σε μεγαλο ποσοστο υπαιτιοι για την σημερινη καταντια μας).

 2. Μα πότε ξεφύγαμε απο τον γερμανικό ζυγό? 1821 μπορεί να διώξαμε τον τούρκο, μας έκατσε σοτο σβέρκο όμως ο γερμανός. Και απο τότε έμεινε.
  Η μήπως ο γερμανός δεν κάνει κουμάντο? (να μην αναφέρω τον βαψομαλιά φούχτελ που τριγυρίζει στο τσιφλίκι του ελεύθερος με την σημαία της ανεξάρτητης θράκης)

 3. Επιτρεψτε μου να προσθεσω και την εφαρμογη ενος δογματος νεων ΤΕΑ , με ακομη μεγαλυτερη συμμετοχη των ανδρων , και οχι μονο στην επαρχια αλλα πολυ περισοτερο στα μεγαλα αστικα κεντρα . Εκει πιστευω οτι θα υπαρξει σοβαρο προβλημα σε περιπτωση πολεμικης συγκρουσης . Βεβαια …αυτα απαιτουν φιλοπατρια οποτε…..κατσε να γυρισω πλευρο!

 4. Απλά να προσθέσουμε πως η Γαλλική πρεσβεία στέλνει email με οδηγίες διαφυγής από την Ελλάδα σε Γάλλους που διαμένουν στη χώρα μας “για περίπτωση κρίσης”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.