Εν τω μεταξύ, στην Κίνα…

  • Πρώτη Μαρτίου 2014: Μια ομάδα ανθρώπων που είχε οπλιστεί με μαχαίρια επιτίθεται σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας. Σκότωσε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 29 άτομα, και τραυμάτισε περισσότερους από 130 μέχρι να εμφανιστούν οι “καλοί” με τα όπλα για να τερματίσουν την επίθεση.
  • Σύμφωνα με το ΝBC News, σκοτώθηκαν 4 από τους επιτιθέμενους από τα πυροβόλα, και ένας πιάστηκε ζωντανός.
  • Ο Yang Haifei αγόραζε εισιτήριο όταν κάποιοι επιτέθηκαν ντυμένοι στα μαύρα, και (πολύ απλά…) ξεκίνησαν να μαχαιρώνουν τον κόσμο. Ο ίδιος είπε πως έτρεξε όταν τον πλησίασε κάποιος με μακρύ μαχαίρι (σ.σ. και πολύ καλά έκανε – ήταν άοπλος και έπρεπε να σωθεί για να βοηθήσει τους άλλους με κάποιο τηλεφώνημα…). Καθώς έτρεχε είδε μαχαιρωμένους να πέφτουν κάτω
  • Η Κίνα χρησιμοποιεί δρακόντεια μέτρα και νομοθεσία για να διατηρεί άοπλο τον Κινεζικό λαό. Φυσικά  μια τέτοια επίθεση μας υπενθυμίζει ότι μέσα σε έναν άοπλο πληθυσμό, μια επιτυχής επίθεση με πρωτόγονα όπλα είναι απόλυτα εφικτή, ακόμα και αν η οπισθοχώρηση δεν αποδώσει σωστά!
  • Για μελέτες που συσχετίζουν την οπλοφορία με τη μείωση των φόνων και των βιασμών έχουμε μιλήσει ήδη – ας μην επαναλαμβανόμαστε. Μπορείτε να διαβάσετε μια σχετική μελέτη ΕΔΩ, όσοι αγγλομαθείς προσέλθετε.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Ήδη κάποιοι σκέφτονται “Ναι, αλλά πόσους περισσότερους νεκρούς θα είχαμε αν οι επιτιθέμενοι είχαν όπλα;” Μάλλον κανέναν: Σε ένα σωστό περιβάλλον οπλοφορίας οι μισοί τουλάχιστον στο σταθμό θα είχαν (στη χειρότερη) από ένα 38άρι περίστροφο με σφαίρες κοίλου αιχμής. Αν τα μισά από τα 159 θύματα πυροβολούσαν τους 5, πιθανότατα τα μαχαίρια ίσα ίσα που θα είχαν τραβηχτεί… Φυσικά μια τέτοια επίθεση δεν θα ξεκινούσε ποτέ σε τόσο “επικίνδυνο” περιβάλλον:

Να σας θυμίσω ότι ο τελευταίος που σκότωσε μαζικά με πιστόλι σε κινηματογράφο στις ΗΠΑ, απέφυγε πρώτα 2 άλλα cinema που ήταν πιο κοντά στο σπίτι του, πολύ απλά γιατί εκεί επιτρεπόταν η οπλοφορία.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.