Ενέργειες σε περίπτωση εμπλοκής

Για το ελληνικό βιβλίο με τίτλο CQB έχουμε ξαναμιλήσει σε προηγούμενο άρθρο – για να διαβάσετε σχετικά πατήστε ΕΔΩ. Σήμερα θα πάρουμε μια μικρή – όσο και χαρακτηριστική – γεύση από το περιεχόμενο του, για ακαδημαϊκούς και μόνο λόγους. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους χρήσης. Θα μας συγχωρήσετε αν σε κάποια σημεία βγαίνουμε εκτός θέματος για τον μέσο πολίτη, ή για τη θεματολογία του site μας, αλλά το βιβλίο είναι αρκετά εξειδικευμένο και πρέπει να είναι όπως είναι:

  • Ο μαχητής αναφωνεί «ΕΜΠΛΟΚΗ» και λαμβάνει θέση γονυπετώς (ει δυνατόν καλυπτόμενος καθώς έτσι οι γύρω του αντιλαμβάνονται το πρόβλημά και καλύπτουν τον τομέα του ενώ ταυτόχρονα δεν εμποδίζει τα πυρά τους).
  • Σε περίπτωση που έχουν παρουσιάσει εμπλοκή και τα δύο όπλα του, ξεκινά τη θεραπεία τους με το πιστόλι. Αυτό γίνεται διότι λόγω του μεγέθους του, είναι συνήθως ευκολότερη και επίσης διότι μετά την επίτευξή της, το τοποθετεί στην θήκη του, έχοντας και τα δύο του χέρια ελεύθερα για την θεραπεία της εμπλοκής του τυφεκίου του.
  • Ταυτόχρονα με την προηγούμενη ενέργεια, ο δείκτης του απομακρύνεται από την σκανδάλη και τοποθετεί στο όπλο του ασφάλεια. Με το αδύναμο χέρι του ΚΤΥΠΑ τον πυθµένα του γεμιστήρα. ΈΛΚΕΙ το κλείστρο στην τελείως πίσω θέση, στρέφοντας την θύρα απόρριψης των καλύκων προς το έδαφος (θα βοηθήσει τυχόν κάλυκα να απορριφθεί) και το ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ώστε να κινηθεί µόνο του προς τα εµπρός.
  • Απασφαλίζει και παραμένοντας γονυπετώς συνεχίζει τη βολή (αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και αν συντρέχει λόγος). Αφού βάλλει με το όπλο του και διαπιστώσει ότι αυτό λειτουργεί κανονικώς, αναφωνεί «ΕΤΟΙΜΟΣ».
  • Ο λόγος που βάλλει πρώτα, είναι ότι πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι το όπλο του είναι λειτουργικό.
  • Εννοείται πως αν δεν συντρέχει λόγος να συνεχίσει τα πυρά του, δεν το κάνει και απλά αναφωνεί «ΕΤΟΙΜΟΣ».
  • Προσοχή: δεν σηκώνεται ΠΟΤΕ μόνος του παρά μόνο αν τον σηκώσει ο πίσω του ή αν κάποιος από την ομάδα του, του πει «ΣΗΚΩ». Ο λόγος γι΄ αυτό, είναι ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος να δεχθεί φίλια πυρά από μέλος της ομάδος του που κάλυπτε τον τομέα του εκτελώντας πυρά από πάνω του και δεν αντιλήφθηκε ότι θα σηκωνόταν.

 

Το άρθρο αυτό αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο CQB, αναρτήθηκε με άδεια από τους συγγραφείς και απαγορεύεται η αναδημοσίευση του.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Ενέργειες σε περίπτωση εμπλοκής — 2 Σχόλια

  1. Γεια σας. Το βιβλίο “CQB…” εκτός από ταχυδρομείο (λόγω ταχ/κών €3,80) πως αλλιώς μπορούμε να το αποκτήσουμε; (από Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.