Η αυτοάμυνα στην Ελλάδα εν συντομία…

Έλαβα ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο από έναν αναγνώστη μας που ασχολείται σοβαρά και επαγγελματικά με πολεμικές τέχνες, τον κύριο Διονύση Κυριάκη – σας το δημοσιεύω:

  • Η αυτοάμυνα στην Ελλάδα έχει παρεξηγηθεί αρκετά, έχω ακούσει ανθρώπους να ρωτάνε σε πόσες μέρες θα μάθουν να αμύνονται ικανοποιητικά και χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα διότι βαριούνται να περιμένουν!
  • Με αυτή τους τη συμπεριφορά αναγκάζουν κάποιους συναδέλφους να δημιουργούν ταχύρρυθμα τμήματα για να ικανοποιήσουν αυτές τις παράλογες απαιτήσεις διότι φοβούνται μήπως τους χάσουν από πελάτες.
  •  Η αυτοάμυνα, όπως όλα τα αθλήματα και πολεμικές τέχνες, χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα για να αποδώσει καρπούς, πόσο μάλλον όταν εμείς έχουμε την υποχρέωση να προετοιμάζουμε ανθρώπους για να ανταπεξέλθουν σε πραγματικές συνθήκες εμπλοκής και όχι  να τους μάθουμε κάποιες λαβές απλά και μόνο για να περνάει ο καιρός.
  • Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο εκπαιδευόμενος ότι εκτός από τη ”ξερή” γνώση κάποιων τεχνικών υπάρχουν και άλλες παράμετροι που πρέπει να γνωρίζει προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα όταν χρειαστεί.

Σε κάποιο άλλο άρθρο θα αναλύσω αυτές τις παραμέτρους.

Σημείωση amynastospiti.gr

Δεν διαφωνούμε σε κάτι από τα παραπάνω, και περιμένουμε περισσότερα και μεγαλύτερα άρθρα από τον κύριο Διονύση Κυριάκη… Αναμείνατε στις οθόνες σας!

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.