Η αυτοάμυνα είναι ανθρώπινο δικαίωμα

by Jason Edward Scott Bain
  • Το δικαίωμα που έχει κάποιος να προστατεύσει τη ζωή του, αλλά και τις ζωές των άλλων δεν μας δωρίζεται από κανέναν.
  • Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι ουσιώδες, και οι διοικούντες σε κάθε χώρα έχουν την ιερή υποχρέωση να το προστατεύσουν.
  • Σχετικό αφιέρωμα με την νομοθεσία της αυτοάμυνας έχουμε παρουσιάσει ήδη, και μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ. Συνοπτικά, “Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει κάποιος, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.
  • Η δικαιοσύνη ποτέ δεν ζητά από τους νομοταγείς να βάλουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο όταν αμύνονται, όχι τουλάχιστον με άμεσο τρόπο – αυτό είναι ένας μύθος. (Το κάνει βέβαια με άπειρους έμμεσους τρόπους, απαγορεύοντας την οπλοφορία, απελευθερώνοντας εγκληματίες κλπ.)
  • Νομοθεσία σχετική με την αυτοάμυνα βρίσκουμε από τα αρχαία χρόνια. Τότε που οι πολίτες (και όχι οι σκλάβοι) είχαν δικαίωμα να φέρουν όπλα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για μας αυτό… Όσο για το ότι η οπλοκατοχή αυξάνει το έγκλημα το έχουμε αναλύσει πάμπολλες φορές: Αμέτρητες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν το αντίθετο – μην περιμένετε να τις δείτε σε ορισμένα ελληνικά Μ.Μ.Ε. όμως! Υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα ο μέσος πολίτης παγκοσμίως να είναι άοπλος. Εκτός των άλλων, ΚΑΙ πνευματικά!
  • Μια σοβαρή κυβέρνηση προστατεύει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα σε κάθε της επίπεδο. Κανείς γονέας δεν πρέπει να μην μπορεί να προστατέψει τα παιδιά του. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να μην μπορεί να αμυνθεί απέναντι σε ένα βιαστή. Κανείς δεν πρέπει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει γενικά τον κίνδυνο.

 

Σε αντίθεση λοιπόν με το τι πιστεύουν ίσως οι παγκόσμιοι, αλλά και οι τοπικοί κυβερνήτες, η χρήση (αναγκαίας και μόνο) βίας όταν κινδυνεύει η ζωή μας προστατεύεται από το νόμο. Ας ελπίσουμε ότι ο νόμος αυτός θα βελτιωθεί, αντί να εξαφανιστεί (αν και πολλοί θα το ήθελαν)…

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.