ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ

By journeyguy

Αν κάποιος συμπεριφέρεται σωστά σε ένα σύγχρονο όπλο, πρακτικά αποκλείει την πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος με αυτό. Εκφράσεις του τύπου “το γεμίζει ο διάολος”, “η κακιά η ώρα”, “έσκασε η κάνη” κτλ, είναι μεσαιωνικές και πηγάζουν από έλλειψη εκπαίδευσης και νοημοσύνης.

Ο δεκάλογος του πυροβόλου λοιπόν ή, αν θέλετε, οι 10 εντολές:

Σκοπευτής με εξοπλισμό ασφαλείας

Σκοπευτής με εξοπλισμό ασφαλείας

1. Η κάνη πάντα να κοιτάει σε ασφαλές μέρος (το κεφάλι του φίλου μας τον οποίο θέλουμε να τρομάξουμε δεν είναι ασφαλές μέρος…)

2. Το όπλο πρέπει να είναι άδειο και μακριά από παιδιά (όσο δεν είναι στα χέρια μας)

3. Ποτέ μη βασίζεσαι στους μηχανισμούς ασφαλείας του όπλου για να δικαιολογήσεις τον αμέριμνο χειρισμό του (ένα κατασκευαστικό ελάττωμα μπορεί να κάνει το όπλο να εκπυρσοκροτήσει με ένα κραδασμό)

4. Γνώριζε το στόχο σου και τι βρίσκεται πίσω από αυτόν (τα βλήματα συχνά διαπέρνουν το στόχο ή φεύγουν δίπλα και πίσω του)

5. Χρησιμοποίησε ασφαλή, τυποποιημένα και συμβατά με το όπλο σου πυρομαχικά (πολλά όπλα χάλασαν από χειροποίητα κακοφτιαγμένα φυσίγγια, κάποια τραυματίζοντας και το σκοπευτή)

6. Αν το όπλο δεν εκπυρσοκροτήσει (αφλογιστία) μεταχειρίσου το με εξαιρετική προσοχή (περίμενε περίπου 1 λεπτό με την κάνη στραμμένη σε ασφαλή κατεύθυνση για την περίπτωση βραδυφλεγίας, μετά αφαίρεσε το πυρομαχικό με τον συνήθη τρόπο αδειάσματος του όπλου και μην το ξαναχρησιμοποιήσεις)

7. Όποτε είναι δυνατό φόρα προστασία για τα μάτια και τα αυτιά σου (τα όπλα καταστρέφουν την ακοή και η πυρίτιδα μπορεί να τραυματίσει τα μάτια)

8. Βεβαιώσου ότι η κάνη είναι εσωτερικά καθαρή από εμπόδια πριν ρίξεις (Οποιαδήποτε σοβαρή έμφραξη της κάνης, ακόμα και από χιόνι, μπορεί να κάνει το όπλο να εκραγεί σε λάθος κατεύθυνση. Αν νιώσεις ότι ένα πυρομαχικό δεν έσκασε δυνατά και σωστά, μην τραβάς ξανά τη σκανδάλη – άδειασε το όπλο και ψάξε για τυχόν έμφραξη.)

9. Το όπλο πρέπει να καθαρίζεται και να συντηρείται συστηματικά και καλό είναι τυχόν αλλαγές σε αυτό να γίνονται από οπλουργό (αλλιώς θα αντιμετωπίζεις προβλήματα σε καθημερινή βάση, όπως αφλογιστίες και πάσης φύσεως εμπλοκές)

10. Μάθε πώς λειτουργεί το δικό σου όπλο Η 10η εντολή είναι πολύ σημαντική, γιατί έχει να κάνει με το καθαρό μυαλό, την ευστροφία και την αποτελεσματικότητα του σκοπευτή. Αυτό το πετυχαίνουμε με προπόνηση, προπόνηση και προπόνηση.

Να προσέχουμε...

Να προσέχουμε…

Η εγγραφή σε έναν σκοπευτικό όμιλο ακούγεται σαν μια πολύ καλή ιδέα στην εποχή μας. Η 10η εντολή επίσης έχει να κάνει με το ότι για σωστή αυτοάμυνα τα όπλα σε ένα σπίτι πρέπει να είναι όσα και οι ενήλικες (εφόσον αυτοί το επιθυμούν φυσικά) και πολύ πιθανό να είναι διαφορετικά μεταξύ τους – ο κάθε σκοπευτής πρέπει να φέρει το κοντάκι του όπλου του στα μέτρα του.

Το πιό βασικό είναι πως όλα τα όπλα έχουν την ασφάλεια τους στο ίδιο μέρος: Ανάμεσα στα αυτιά του σκοπευτή

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.