Μας ρωτάτε, σας απαντάμε…

Αυτές τις μέρες ασχολούμαστε περισσότερο με Email αναγνωστών, και λιγότερο με τη συγγραφή άρθρων. Οι αναγνώστες μας ρωτούν, διαβάζουν, ψάχνονται, ασχολούνται. Η όλη διαδικασία μας αρέσει, μας αρέσει πολύ! Ένα από τα πολλά Email που μας τράβηξαν την προσοχή αυτές τις μέρες έλεγε (μεταξύ άλλων) τα παρακάτω – υποσχεθήκαμε απάντηση σε άρθρο:

Από: Κ. Κ.
Θέμα: Ένα αφιέρωμα για καθαριστικά λειόκαννου

“…σας παραθέτω μερικές εικόνες από πρόσφατη αγορά κάποιων πολύ καλών, επιλεγμένων προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Αφορά προϊόντα καθαρισμού και συντήρησης λειόκαννων όπλων. Ίσως θα μπορούσατε να μας κάνετε κάποια στιγμή κάποιο αφιέρωμα σε προϊόντα περιποίησης τυφεκίων; …”

Αυτό που θέλουμε να γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες μας, είναι πως δεν χρειάζονται εξειδικευμένα προϊόντα για να συντηρήσουμε σωστά το όπλο μας. Όχι γιατί αυτά δεν κάνουν δουλειά, απλά γιατί δεν χρειάζονται (μοναδική εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι τα υγρά καθαριστικά και οι βούρτσες κοίλου κάννης):

  • Ο μηχανισμός σκανδάλης καθαρίζεται με απλό βουρτσάκι ή / και πεπιεσμένο αέρα και λιπαίνεται με απλό αντισκωριακό σπρέι.
  • Με το ίδιο σπρέι περνάμε την κάννη μέσα – έξω για συντήρηση.
  • Ο μηχανισμός (πιστόνι / κλείστρο / ράβδος ώσης κτλ.) λιπαίνεται άριστα από λάδι κινητήρα αυτοκινήτου, που είναι πολύ ανώτερο από τα περισσότερα λάδια για όπλα…
  • Μετά από κάθε βολή (αν έχουμε αχρωμίωτη κάννη) ή τουλάχιστον μία φορά το χρόνο περνάμε τον αυλό (εσωτερικό κάννης) με το μοναδικό εξειδικευμένο καθαριστικό που προαναφέραμε –  το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με απλά πανάκια και τις ειδικές βούρτσες καθαρισμού για το δικό μας διαμέτρημα.
  • Μετά από κάθε χρήση του ισχυρού εξειδικευμένου καθαριστικού κάννης, καλό σκούπισμα και επαναλίπανση με αντισκωριακό σπρέι, για ευνόητους λόγους!

Φυσικά όποιος μας διαβάζει προσεκτικά από παλιά τα γνωρίζει ήδη αυτά… Σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.