Μια φρέσκια άποψη για την σκοποβολή στην Ελλάδα!

by DVIDSHUB

Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε ένα καθ’ όλα σύγχρονο κείμενο (για τη σκοποβολή και όχι μόνο…), γραμμένο από τον γνωστό και παρασημοφορημένο Αξιωματικό Αλέξανδρο Κοντούλη, έναν άνθρωπο με έντονη στρατιωτική δράση. Κρατήσαμε, επιλέξαμε μάλλον από αυτό, ένα χαρακτηριστικό δεκάλογο. Είτε συμφωνούμε με τα γραφόμενα είτε όχι, το σκεπτικό πίσω τους εκτός από αξιόλογο, είναι και 100% σχετικό με τις μέρες μας:

 1. Μεταξύ του θησαυρού των προτερημάτων των Ελλήνων, είναι και η οπλοκατοχή.
 2. Στερούμαστε το πραγματικό ενδιαφέρον προς τα όπλα, παραμελώντας την εξάσκηση με αυτά, ενώ για τους προγόνους μας αυτή ήταν η μεγαλύτερη διασκέδαση.
 3. …Τη νίκη έχει ο δυνάμενος να πληρώσει την ατμόσφαιρα μολύβδου…
 4. Υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων (Ελλήνων) που αρνούνται ότι 5+5=10…
 5. Ο δε εχθρός, κάλλιστα οπλισμένος και γυμνασμένος, μας περισφίγγει ως βόας
 6. Η συναίσθηση σκοπευτικής δεξιότητας φρονηματίζει, εμπνέει την αυτοπεποίθηση, γεννά την τόλμη, στηρίζει την ανδρεία, πολλαπλασιάζει τη μονάδα.
 7. Ο κίνδυνος χτυπά τις πόρτες μας.
 8. Η βολή πρέπει να γίνει μέρος της εθνικής παιδείας για όλες τις ηλικίες.
 9. Απευθυνόμαστε στους λίγους (αναφέρεται στους Δημάρχους για να αναλάβουν πρωτοβουλίες) και όχι στους πολλούς…
 10. Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να κατανοήσουν την ευχέρεια, την ευγένεια, τη σπουδαιότητα ενός σκοπευτηρίου.

Το παρακάτω αρχείο είναι ευγενική χορηγία ενός καθηγητή ιστορίας (που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του), και αποτελεί μέρος του διεθνούς καλλιτεχνικού λευκώματος της Αθήνας για το 1906!

Αλήθεια, πόσα άλλαξαν από τότε; Ή μάλλον, άλλαξε τίποτα από τότε; Ίσως τα ονόματα, οι θέσεις των εχθρών (που, εκτός από τους εξωτερικούς, είναι πλέον και εσωτερικοί και οικονομικοί…).

amynastospiti1

κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση

 

amynastospiti2

κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Μια φρέσκια άποψη για την σκοποβολή στην Ελλάδα! — 1 Σχόλιο

 1. Ευχής έργο θα ήταν αν μπορούσαμε κατά την κυνηγετική περίοδο να πάμε σε κάποιο βουνό ή απομακρυσμένη περιοχή και να στήσουμε κάποιον στόχο (τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας) και να κάνουμε κάποια πρακτική ή και δοκιμές εκεί. Υπάρχουν πάμπολλα μέρη που θα μπορούσε κάποιος να στήσει έναν στόχο και να κάνει κάποιες βολές με ασφάλεια και μακρυά απο κατοικημένες περιοχές. Αλλά απο άεργους πολιτικούς μην περιμένεις δουλειά.
  Αν δεν έχει σκύψημο και γλύψιμο δεν το αντιλαμβάνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.