Περίφραξη κήπου: είναι απλά μια λεπτομέρεια;

by didbygraham

Η περίφραξη του κήπου μας είναι εδώ και πολλά χρόνια μια παρεξηγημένη υπόθεση: Άλλοι της δίνουν υπερβολική σημασία και άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου… Θα ήθελα να δούμε μαζί κάποια σημεία που σχετίζονται με κλασσικά λάθη στο σχεδιασμό μιας περίφραξης:

 • Το ύψος: Αν δεν ξεπερνά το 1,8m ο εισβολέας μπορεί εύκολα να ισχυριστεί στο δικαστήριο ότι «δεν ήταν περίφραξη, τη θεώρησα απλά μια εικαστική παρέμβαση». Δεν στήνουμε περιφράξεις του ενός μέτρου για κανένα λόγο.
 • Το υλικό:
  1. Οι ξύλινες θέλουν συνεχώς συντήρηση για να μην σαπίσουν και, αν δεν κατασκευαστούν από κτηνώδη δοκάρια, διαλύονται με μια κλοτσιά. Μακριά λοιπόν!
  2. Εμπιστευτείτε το παλιό καλό σίδερο (το οποίο αν βαφτεί σωστά δεν σκουριάζει εύκολα).
  3. Οι αλουμινένιες κοιλοδοκοί που χρησιμοποιούνται καμιά φορά είναι σχετικά φτηνές και εύκολες στην τοποθέτηση, αλλά όχι ιδιαίτερα ισχυρές.
  4. Τα συρματοπλέγματα σκουριάζουν πάντα και είναι μια πρόχειρη και φτηνή λύση.
 • Οι απολήξεις: Πολλοί πάσχοντες από υπερβάλλοντα ζήλο εφοδιάζουν τις περιφράξεις τους με… σπασμένα γυαλιά, λόγχες, αγκαθωτά σύρματα, σύρματα με ξυράφια (!) που λέγονται κονσερτίνες κλπ. Αυτή η συμπεριφορά είναι από βλακώδης ως εγκληματική – Πολλά παιδιά και έφηβοι περνούν πάνω από περιφράξεις για να πάρουν πχ. μια μπάλα ποδοσφαίρου που έφυγε στη λάθος μεριά. Πόσα και πόσα τέτοια ατυχήματα έχουμε ακούσει… Ακόμα να βάλουμε μυαλό.
 • Το να στήσουμε μια περίφραξη – δολοφόνο παιδιών την οποία ο διαρρήκτης θα παρακάμψει με έξυπνο τρόπο είναι το μόνο εύκολο. Το αντίθετο είναι το ευκταίο νομίζω. Ένα δυνατό εξωτερικό φως και ίσως ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης είναι πολύ ικανότερα αποτρεπτικά μέσα.

Σημείωση

Αν το σπίτι μας είναι εντελώς απομονωμένο και δεν υπάρχουν παιδιά στην περιοχή, μια κονσερτίνα ίσως να μην είναι και τόσο άσχημη ιδέα. Αν και χαλάει την αισθητική, ενώ κινεί υποψίες για κάτι πολύτιμο μέσα στο σπίτι.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.