Ποιο είναι το φτηνότερο όπλο στην αγορά;

Εισαγωγή

 • Τον τελευταίο καιρό δέχομαι αρκετά Email από συμπολίτες μας και αναγνώστες του amynastospiti.gr, οι οποίοι, αφού μου αναλύσουν κάποιες (εύλογες) απορίες, καταλήγουν συχνότατα στην ίδια ερώτηση: Σκέφτομαι να αγοράσω όπλο, ποιό είναι το φτηνότερο στη χώρα μας; Θέλω το πιο οικονομικό! κτλ.
 • Επειδή αυτό το κύμα ερωτήσεων άρχισε να γιγαντώνεται άσχημα κι επικίνδυνα, απαντώ σε μορφή άρθρου:
 1. Το να έχω όπλο στο σπίτι για να προστατέψω την οικογένεια μου μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο, αλλά ούτε αυτοσκοπός είναι, ούτε πανάκεια, ούτε Θεϊκή λύση, ούτε τίποτα.
 2. Η ασφάλεια μας εξαρτάται από μια αλυσίδα μέτρων (συναγερμός, αντικλεπτικά κουφωμάτων, θωρακισμένη πόρτα, σχέδιο μάχης / σωστής αντίδρασης κτλ.) που έχουν ήδη αναλυθεί από μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία…
 3. Έχετε λοιπόν συναγερμό; Αμπάρα στην αδύναμη πόρτα; Αντικλεπτικά στα παράθυρα; Εξωτερικά κάγκελα στα χαμηλά κουφώματα του κτιρίου; Γερή και ψηλή περίφραξη; Αν όχι, έχετε δουλειά πριν προβείτε στην αγορά όπλου: Πρώτα πάντα βάζουμε την πρόληψη! Η αλυσίδα της ασφάλειας μας είναι τόσο γερή, όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της.

Τα βασικά

 • Ξεκινώντας με τη λογική θέλω το φτηνότερο όπλο, έχουμε κάνει κακή αρχή, για να μην πω κάκιστη:
 1. Το όπλο είναι μια ακριβή ιστορία, όλα τα άλλα είναι παραμύθια (λίγων ευτυχώς) ασυνείδητων πωλητών όπλων. Η αγορά των 300 – 500 – 1500 ευρώ δεν έχει καμία σημασία σε σχέση με την συνέχεια: Σκοπευτήρια. φυσίγγια, κυνηγετικές άδειες, βενζίνες… Κι άλλα φυσίγγια, κι άλλες βενζίνες… Κατά κανόνα, ποτέ δεν θα γίνουμε πραγματικά καλοί, απλά βελτιωνόμαστε συνεχώς.
 2. Ο οπλοκάτοχος που ρίχνει μια φορά στα 5 χρόνια και καθαρίζει το λειόκαννο μια φορά στα 10 είναι ανεκπαίδευτος και επικίνδυνος, τόσο για τον εαυτό του όσο για τα αγαπημένα πρόσωπα που θέλει να προστατέψει. Σε μια κατάσταση μεγάλης ψυχολογικής πίεσης το πιθανότερο είναι να αυτοτραυματιστεί, να σπαταλήσει άσκοπα τα πυρομαχικά του ή να ρίχνει “στο γάμο του Καραγκιόζη”, όπως λέει ο λαός μας… Μπορεί ακόμα και να μην δύναται να γεμίσει.
 3. Αυτοί που θέλουν κάτι με 200 ευρώ αλλά σκοπεύουν να πυροβολούν συχνά, θα έχουν πολλές βλάβες να τους περιμένουν προ των πυλών – τουλάχιστον τα μισά λειόκαννα πολύ χαμηλής τιμής είναι αναξιόπιστα. Στην καλύτερη θα καταλήξουμε με κάποιο καλούτσικο μεταχειρισμένο επαναληπτικό (χράπα χρούπα). Αξιόπιστο μεν, απαρχαιωμένο δε… Περί ορέξεως ουδείς λόγος βέβαια!

Ο αντίλογος…

 Πω πω τι διαβάζουν τα ματάκια μου, τι λέει αυτός εδώ (ο αχρείος), τα 1500 ευρώ τα αναφέρει σαν να είναι φιστίκια, εγώ χτυπήθηκα από την κρίση και είμαι 1 χρόνο άνεργος, ένα φτηνό εργαλειάκι θέλω – να κάνω τη δουλειά μου βρε αδερφέ…

… και η απάντηση:

Αν η δουλειά του αναγνώστη μας είναι να αυτοτραυματιστεί με το όπλο του, αφού ο διαρρήκτης μπει στο σπίτι με μηδενική προσπάθεια, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην όλη ιστορία. Ποτέ δεν θα προτείνουμε μια μέθοδο που καταλήγει σε ατυχήματα, ενώ προσφέρει αναποτελεσματική προστασία από τους εισβολείς – το αντίθετο είναι το ευκταίο πιστεύουμε.

ΥΓ. Για τον συμπαθή κύριο ή κυρία που ψάχνει “το φτηνότερο λόγω κρίσης, έτσι όπως καταντήσαμε κτλ.”  -έρχονται οι εκλογές… Ας αποφασίσει εκεί το μέλλον της “κατάντιας” του χωρίς να προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις, επωμιζόμενος/η την τεράστια ευθύνη ενός λειόκανου στο σπίτι χωρίς ικανούς χειριστές.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Ποιο είναι το φτηνότερο όπλο στην αγορά; — 2 Σχόλια

 1. Το φθηνότερο όπλο είναι το όπλο του φίλου σου, διότι μπορείς να το χρησιμοποιείς (με την άδεια του πάντα) στο σκοπευτήριο όταν είναι και εκείνος παρόν, χωρίς ωστόσο να επιβάλεται να το αγοράσεις.

  • … Και οι Ιρλανδοί λένε πως κανένα αμάξι δεν κρατάει καλύτερα από το νοικιασμένο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.