Πολιτισμός και amynastospiti.gr

Εισαγωγή

Το amynastospiti.gr σέβεται απόλυτα και κάνει γνωστές όλες τις απόψεις των αναγνωστών του. Απαντούμε μάλιστα σε όλες, όταν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Σήμερα όμως θα κάνουμε μια εξαίρεση:

Κάποια κυρία ή κύριος (δεν το ξέρω, με τόσους ηλεκτρονικούς “φερετζέδες” / ψευδώνυμα που κυκλοφορούν στο internet) που μισεί τους κυνηγούς (δικαίωμα του / της), αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα δυσάρεστο υβρεολόγιο για να τους προσβάλλει, σχολιάζοντας (μονοφραστικά, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και ανώνυμα) ένα από τα άρθρα μας. Το σχόλιο δεν θα το αναρτήσουμε ποτέ (κάτι πρωτοφανές για το site μας!), μας έδωσε όμως μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Για να παραμείνει ένα σχόλιο στα άρθρα μας, πρέπει:

  • Να μην είναι προσβλητικό, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό, αν γράφεται επώνυμα με σοβαρά επιχειρήματα.
  • Να μην περιέχει ύβρεις χωρίς λόγο. Δεν μιλώ για την περίπτωση να μας ξεφύγει κανένα “γαλλικό”, αλλά για ανθρώπους που παίρνουν ικανοποίηση μειώνοντας τους άλλους (νομίζουν – τους εαυτούς τους μειώνουν) με το πλούσιο υβρεολόγιο τους.
  • Να μην είναι ρατσιστικό. Όλοι έχουν δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς και να προστατεύουν τη ζωή τους, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για το πού γεννήθηκε, για τις πράξεις μας όμως είμαστε υπεύθυνοι, και σύμφωνα με αυτές (πρέπει να) κρινόμαστε. Σχετικά με αυτό: Δεν είναι ντροπή να πούμε πχ. “μπήκε στο σπίτι μου ένας Τούρκος διαρρήκτης”. Αν πούμε “έγινε διαρρήκτης γιατί είναι Τούρκος” κάπου στραβώνει το πράγμα, δε νομίζετε;

 

Ας κρατήσουμε ένα βασικό επίπεδο πολιτισμού… Ζητάμε πολλά;

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.