Στατιστική διαρρήξεων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη μας έρχεται από τις ΗΠΑ (πηγή: Electronic Security Association – ESA), και αναλύει συγκεκριμένα τα 6 πράγματα που στοχεύουν πιο συχνά οι διαρρήκτες. Ας τα δούμε:

  1. Η κορυφή ανήκει φυσικά στα χρήματα, σε ποσοστό 88%.
  2. Ευνόητο είναι να αφαιρούνται κοσμήματα και χρυσαφικά σε μεγάλο βαθμό – η στατιστική αναφέρει το 78%.
  3. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά το 3ο στη λίστα είναι τα παράνομα ναρκωτικά! Ναι, το 66% των διαρρηκτών αναφέρει αυτές τις ουσίες ως κλοπιμαία. Φαίνεται πως αυτοί που θα μας σώσουν από την κρίση το έχουν “γυρίσει στα σκληρά” –  κι εμείς κοιμόμαστε βαθύ ύπνο.
  4. Οι ηλεκτρονικές συσκευές (smartphone, tablet, laptop, κάμερα) κερδίζουν επάξια την 4η θέση με ένα 64%.
  5. Νόμιμες ναρκωτικές ουσίες (αυτές τις καταναλώνουν οι… νομοταγείς που θα μας σώσουν, όχι οι παράνομοι), με ένα σεβαστό ποσοστό (40%) των διαρρηκτών να δηλώνουν ότι τις αφαιρούν από διάφορα σπίτια. Μια άλλη μελέτη αναφέρει πως το 70% των Αμερικανών καταναλώνουν σε μόνιμη βάση ένα τουλάχιστον φάρμακο που πωλείται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής. Τα συμπεράσματα δικά σας.
  6. Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει και το χαρακτηριστικό της κρίσης (που προφανώς έχει χτυπήσει άγρια και τους “σωτήρες” μας): ρούχα και υποδήματα. Μάλιστα, το 18% των Αμερικανών διαρρηκτών ψάχνει και για κάτι που θα φορέσει αργότερα…

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.