Σχέδιο Μάχης “Β” (Plan B)

Το άρθρο αυτό αποτελεί εναλλακτική πρόταση στο άρθρο “Εισβολή στο σπίτι: Τι κάνουμε;”, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Το αρχικό μας άρθρο προσπαθούσε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις, αλλά αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με κάτι πολύ πιο ειδικό: Την περίπτωση του σπιτιού με πολλές προσβάσεις στο έδαφος (μονοκατοικίες, ισόγεια κλπ.)

  1. Μόλις αντιληφθούμε την εισβολή, μια απλή λέξη σαν «κλέφτης» αρκεί για να συνεννοηθούμε, χωρίς να φωνάζουμε – προδίδοντας τη θέση μας μέσα στο σπίτι.
  2. Προσπαθούμε να καταλάβουμε την κατεύθυνση της απειλής.
  3. Οπλιζόμαστε με 1 πυροβόλο όπλο ο καθένας. Το συγκεκριμένο σχέδιο μάχης χρειάζεται τουλάχιστον 2 ενόπλους για να λειτουργήσει. Εκτός βέβαια αν δεν έχουμε πυροβόλα στο σπίτι, γιατί νομίζουμε πως αν δεν ασχοληθούμε με αυτά, δεν θα ασχοληθούν και αυτά μαζί μας… Τα λέω καιρό τώρα.
  4. Συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί μακριά από την απειλή και διαλέγουμε έξοδο διαφυγής από το σπίτι. Αν έχουμε πρόσβαση στα κλειδιά του αυτοκινήτου και αυτό είναι κοντά στην έξοδο που θα πάρουμε, τα παίρνουμε μαζί μας για ευνόητους λόγους.
  5. Οι ένοπλοι μεταξύ μας στέκονται ως εμπροσθοφυλακή και οπισθοφυλακή στο γκρουπάκι που σχηματίσαμε και βγαίνουμε όλοι μαζί, με τους ενόπλους μερικά μέτρα εμπρός και πίσω από την υπόλοιπη ομάδα. Ακολουθούνται πάντα οι 15 κανόνες εμπλοκής με ένοπλο εισβολέα (είτε αυτός είναι ένοπλος, είτε όχι) Μπορείτε να τους διαβάσετε ΕΔΩ.
  6. Εάν κατά την έξοδο μας αντιληφθούμε ότι το σπίτι είναι στην πραγματικότητα περικυκλωμένο, επιστρέφουμε στο αρχικό σχέδιο μάχης. Για καλή ορατότητα τα tactical lights μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα σε αυτή την περίπτωση.
  7. Με κινητό ειδοποιούμε ήρεμα το 100 χωρίς να φωνάζουμε, προσπαθώντας να μην προδώσουμε τη θέση μας.

ΥΓ. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης, για αποφυγή παρεξηγήσεων.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.