25 χρόνια στον πρώην ΔΗΜΑΡΧΟ Μεσολογγίου για διακίνηση μεταναστών…

Ελλάς το μεγαλείο σου! Μετά απορούμε γιατί αυξάνεται η εγκληματικότητα στη χώρα μας…

Πηγή: rodopinews

25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με ποινή κάθειρξης 25 ετών καταδικάστηκε ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για διακίνηση μεταναστών. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή κάθειρξης 25 ετών στους κατηγορούμενους, χωρίς αναστολή και χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για διακίνηση μεταναστών από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου πριν δύο χρόνια.

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ένας 43χρονος Ιρακινός που καταδικάστηκε ως ο εγκέφαλος της σπείρας και ένας 57χρονος πιλότος, συγγενής του πρώην Δημάρχου, συνελήφθησαν τον Μάρτιο 2016 για σύσταση σπείρας παράνομης διακίνησης μεταναστών, η οποία έναντι υψηλού αντιτίμου υποσχόταν να μεταφέρει μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία με μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η έρευνα των αρχών, αποκάλυψε ότι οι διακινητές της σπείρας επί τουλάχιστον έξι μήνες συντόνιζαν με μεγάλο οικονομικό αντάλλαγμα τις ενέργειες μεταφοράς μεταναστών προς την Ιταλία, ενώ η όλη επιχείρηση είχε οργανωθεί μέσω του αεροδρομίου της αερολέσχης Μεσολογγίου. Ο πρώην Δήμαρχος της πόλης, Γεώργιος Πρεβεζάνος, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, ήταν κατά το διάστημα εκείνο Πρόεδρος της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Το αεροπλάνο όπως αποκαλύφθηκε ξεκινούσε συνήθως από τα Μέγαρα, πήγαινε στον Άραξο υποβάλλοντας πλαστό σχέδιο πτήσης χωρίς επιβάτες, για το Λέτσε της Ιταλίας και έκανε «στάση» στην αερολέσχη όπου και επιβιβάζονταν οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γιώργος Πρεβεζάνος, συνέδραμε στην παράνομη αερομεταφορά των μεταναστών που διακινούσε η εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος, από το έτος 2014 είχε παραιτηθεί από τη υποψηφιότητα των δημοτικών εκλογών. Στην τοπική κοινωνία ο πρώην Δήμαρχος και απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν γνωστός με το σλόγκαν: «ήθος, εντιμότητα, εργατικότητα».

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε 18.3.2016 με τη μεταφορά οικογένειας προσφύγων με τέσσερα παιδιά σε ταβέρνα στο Μεσολόγγι όπου περίμεναν να επιβιβαστούν σε 8θέσιο αεροπλάνο. Η οικογένεια των μεταναστών είχε πουλήσει τα πάντα για να πληρώσει 30.000 ευρώ το συγκεκριμένο «δρομολόγιο» με τα αεροπλάνα της αερολέσχης και να καταφέρει να φτάσει κάποτε στην Ιταλία.

Από το Μάρτιο 2016 μέχρι σήμερα, στον πρώην Δήμαρχο Μεσολογγίου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και είχε αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης, μέχρι σήμερα που εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.