Αφαλοί κλειδαριών ΜΕΤΑΛΟΡ – Μέρος Β

by raxis

Για το πρώτο (και βασικό) μέρος του άρθρου πατήστε ΕΔΩ. Το κομμάτι αυτό ασχολείται με το πιο ακριβό τμήμα των μοντέλων, τον αφαλό κλειδαριάς metalor X18 – που χαρακτηρίζεται από τον κατασκευαστή ως “Υπερασφαλείας”. Είναι όμως; Ας ρίξουμε μια ματιά:

Εκ πρώτης όψεως

  • Το κουτί είναι το πολύ καλό που βρίσκουμε και στα άλλα μοντέλα.
  • Ο αφαλός προστατεύεται και εδω από το δικό του γερό σακουλάκι, υπάρχει η απαραίτητη βίδα για την τοποθέτηση και τα 5 κλειδιά προστατεύονται από τη δική τους, ξεχωριστή,  θήκη. Ποιότητα.
  • Ο μηχανισμός (δηλώνεται εντός του κουτιού πως) έχει μηχανουργική κατεργασία ακρίβειας ωρολογοποιίας, πάνω από 60 δισεκατομμύρια συνδυασμούς και ανοίγεται μόνο με τα γνήσια κλειδιά.
  • Αναφέρεται επίσης πως υπάρχουν 2 ατσάλινα καρφάκια σαν προστασία στο τρύπημα.
  • by raxis

    Γίνονται ορατές οι μπάρες κατά της θραύσης μαζί με τους 4 πίρους συγκράτησης

    Στη βάση του αφαλού και καθ όλο το μήκος του βρίσκονται 3 μπάρες διαφορετικού υλικού (σκληρού και μαλακού να υποθέσουμε, για αντοχή σε στρέψεις αλλά και χτυπήματα). Οι μπάρες στηρίζονται από 4 ατσάλινους πίρους – “καβίλιες”. Ο ρόλος τους είναι προφανής – προστασία από τη θραύση.

Υπέρ & Κατά

by raxis

Όλα συμμαζεμένα, τακτοποιημένα και προστατευμένα…

 

+ Η συσκευασία αποπνέει και εδώ μια αύρα προσοχής στη λεπτομέρεια.

+ Το γνωστό πλέον φινίρισμα της metalor που γνωρίζαμε από τα CLEVERLOK.

+ Γίνεται προφανές πως έχουμε να κάνουμε με τεχνολογία – αιχμή του δόρατος για την κατηγορία.

+ Οι 3 μπάρες συγκράτησης (στη θραύση) σίγουρα λειτουργούν ικανοποιητικά, καθυστερώντας τον διαρρήκτη. Έχουμε δει και ακούσει αρκετές εμπειρίες από κλειδαράδες που ταλαιπωρήθηκαν παλεύοντας αρκετή ώρα με τέτοιου είδους “πατέντες” σε ακριβές κλειδαριές…

+ Τα κλειδιά πρακτικά δεν αντιγράφονται, κάτι που επιβεβαιώσαμε και σε ειδικό. Αν βέβαια κλαπεί κάποιο…

+ – Η τιμή κρίνεται κάπως υψηλή για τους περισσότερους (ενδεικτικά στα 35 ευρώ), αλλά είναι κατά κανόνα 20-30% χαμηλότερη από προϊόντα αντίστοιχων προδιαγραφών. Για ΑΥΤΟΝ τον αφαλό δεν νομίζουμε ότι κατεβαίνει εύκολα πιο κάτω…

Ο ικανός και αποφασισμένος διαρρήκτης θα την ανοίξει με συνεχές χτύπημα / τρύπημα, αν του δοθεί άνεση χρόνου. Φυσιολογικό.

Μια “δύσκολη”  κλειδαριά μπορεί να οδηγήσει τον εγκληματία σε εναλλακτικές λύσεις (παράθυρο, παραβίαση πόρτας και όχι κλειδαριάς κτλ.)

Με κάτι παραπάνω από αυτή την τιμή αγοράζει κάποιος 2 άριστες metalor X5 (ελεγχόμενης θραύσης).

by raxis

Το κλειδί με τα δισεκατομμύρια συνδυασμούς και τις προσεγμένες ανοχές είναι η καρδιά του συστήματος

 

Συμπέρασμα

Μιλάμε χωρίς αμφιβολία για ένα άριστο προϊόν με ενσωματωμένη κάθε νέα τεχνολογία για την κατηγορία του. Θα καθυστερήσει αρκετά τον μέσο εγκληματία και “βάναυσο” διαρρήκτη, ενώ ίσως σταματήσει τελείως αυτόν που βασίζεται αποκλειστικά σε hi – tech εργαλεία. Αν το σπίτι έχει μόνο μία είσοδο, προτιμήστε τo. Αν όμως θέλετε να καλύψετε 2 ή και περισσότερες πόρτες διαλέξτε κάτι φτηνότερο, εκτός αν η τσέπη σας πραγματικά το αντέχει.

ΥΓ. Συχνά λέμε ότι η ασφάλεια είναι πολυεπίπεδη και λειτουργεί σαν αλυσίδα – η αντοχή της είναι αυτή του πιο αδύναμου κρίκου. Είναι λοιπόν – στην καλύτερη – οξύμωρο να τοποθετήσουμε ένα αφαλό κλειδαριάς των 35 ευρώ σε μια πόρτα των 70 ευρώ που ανοίγει με μια κλωτσιά…

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Αφαλοί κλειδαριών ΜΕΤΑΛΟΡ – Μέρος Β — 2 Σχόλια

  1. Συμφωνούμε απόλυτα με το άρθρο σας την προτείνουμε και εμείς σε πελάτες την metalor X18 ή τιμή της είναι λίγο υψηλή αλλά με της παροχές που δίνει είναι αρκετά φθηνή σας την προτείνουμε είναι δοκιμασμένοι παρέχει αρκετή ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.