Ανανέωση – Εφοδιασμός Αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων

by Arielny2011

Άλλη μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση της πάντα δραστήριας και σοβαρής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας ΘράκηςΦυσικά η νομοθεσία δεν ενδιαφέρει μόνο τους κυνηγούς, αλλά και τους οπλοκάτοχους γενικότερα:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Ν.2168/1993 ο κάθε κυνηγός που διαθέτει  κυνηγετικό όπλο οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προβλεπόμενη άδεια κατοχής για το κάθε όπλο, οφείλει δε αυτή να είναι σε ισχύ και να ανανεώνεται υποχρεωτικά στα χρονικά περιθώρια του νόμου.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο κάθε κυνηγός να ελέγχει πότε λήγει η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου (Α.Κ.Κ.Ο.) καθώς η μη ανανέωση της άδειας κατοχής επιφέρει πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις, ενώ σε έλεγχο κατάσχονται όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή του και όχι μόνο το συγκεκριμένο που έχει λήξει το Α.Κ.Κ.Ο.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφο 7 του Ν.3944/2011, «Ο κάτοχος κυνηγετικού όπλου που δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του Ν.2168/1993 Άδεια κατοχής, δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιοδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την Αρχή, υποβάλλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση άδειας κατοχής».

Για το λόγο αυτό ενημερώστε άμεσα τους κατόχους τόσο των κυνηγετικών όπλων των οποίων οι άδειες κατοχής έχουν λήξει, όσο και τους κατόχους αδήλωτων κυνηγετικών όπλων ότι εφόσον προσέλθουν στις αστυνομικές υπηρεσίες με δική τους πρωτοβουλία και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να προβούν στην ανανέωση – έκδοση αδειών για τα όπλα που κατέχουν χωρίς να έχουν κάποια νομική συνέπεια.

Επισημαίνεται βέβαια, ότι η δυνατότητα αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παράταση νόμιμης κατοχής των αθεώρητων και αδήλωτων όπλων ενώ σε βάρος των ιδιοκτητών που δεν προβούν σε ανανέωση τους, θα κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία .

Οι κάτοχοι των ληγμένων ΑΚΚΟ ή αδήλωτων όπλων, εκτός των άλλων δικαιολογητικών υποχρεούνται να καταβάλλουν για την έκδοση ή την ανανέωση της Άδειας κατοχής και το προβλεπόμενο παράβολο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Ανανέωση – Εφοδιασμός Αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων — 5 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΙΟΥ,ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;;

    • To γραφείο για τα πυροβόλα όπλα του τμήματος ασφαλείας στην πόλη μας πρέπει να είναι ενημερωμένο για το ποιός έχει όπλο στην περιοχή. Ενημερώστε τους και πιθανόν να γλιτώσετε από μπελάδες σε έναν τυχαίο έλεγχο…

  2. Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω το εξης,απο την στιγμη που εχω αδεια κατοχης κυνηγετικου οπλου μπορω να εχω οσα φυσσιγκια θελω η υπαρχει οριο?ευχαριστω

  3. Μπορεί να μην υπάρχει συγκεκριμένο όριο, αλλά όποτε αγοράζουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο πρέπει να μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη του στο συγκεκριμένο τόπο και χρονική στιγμή!

    Αν πχ. σε έναν έλεγχο βρουν 10000 φυσίγγια στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου σας (που θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο…), στην καλύτερη θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στο ποιός είστε, πού πηγαίνετε και τι θέλετε τόσα φυσίγγια.

    Αυτά τα πράγματα θέλουν σύνεση και προσοχή – ακόμα και ένα μαχαίρι στο αυτοκίνητο μπορεί να μας στείλει (άνετα) στα δικαστήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.