Ασφαλής χειρισμός του όπλου – βίντεο

by ihunt.gr

To ihunt.gr μας κάνει την τιμή να παρουσιάσουμε μια ευχάριστη σειρά βίντεο που έχει ετοιμάσει, για τον ασφαλή χειρισμό του κυνηγετικού όπλου. Το άρθρο αυτό είναι το πρώτο μέρος.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Διευθυντή της Ελληνικής Σχολής Κυνηγετικής Σκοποβολής, Μπάμπη Αιγινήτη (σ.σ. ένα μεγάλο κεφάλαιο για τα όπλα στην Ελλάδα), να παρουσιάζει τον ασφαλή χειρισμό του κυνηγετικού όπλου.

Εδώ θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες / σημειώσεις / “ενστάσεις”, ειδικά για τους αναγνώστες του amynastospiti.gr :

  • Στην υπηρεσιακή / αμυντική σκοποβολή, το γέμισμα της καραμπίνας γίνεται με το όπλο προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, και η όποια θυρίδα γεμίσματος πρέπει να είναι κοντά στο ύψος των ματιών του σκοπευτή – έτσι μπορούμε να σαρώνουμε ταυτόχρονα και το χώρο γύρω μας για τυχόν κινδύνους…
  • Πράγματι, το άδειασμα του όπλου για να περάσουμε κάποιο εμπόδιο αναφέρεται σε όλα τα σοβαρά πρωτόκολλα ασφαλείας. Αν όμως ο συνήθης κυνηγότοπος μας μοιάζει περισσότερο με… στίβο μάχης, είναι από ουτοπικό ως πρακτικά αδύνατο να αδειάζουμε και να γεμίζουμε ανά 2 λεπτά. Μεγάλη προσοχή σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τους “βιαστικούς”, και το όπλο πάντα ασφαλισμένο! Και φυσικά να θυμόμαστε ότι στα περισσότερα όπλα η ασφάλεια σταματά μόνο τη σκανδάλη – το όπλο δύναται να ρίξει λόγω κάποιας κατασκευαστικής ατέλειας!
  • Μαζί με τα γυαλιά που αναφέρει ο κύριος Αιγινήτης, απαραίτητες είναι και οι ελαφρές ωτοασπίδες: Δεν μπλοκάρουν εντελώς τον ήχο για να μπορούμε να επικοινωνούμε, αλλά γλιτώνουν τα αυτιά μας από μόνιμες βλάβες, μετά από μακροχρόνια χρήση του όπλου…

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.