Άσχημα νέα για την ασφάλεια στο ίντερνετ

by music2work2
 • Αρκετά συχνά κάνουμε γνωστό το πρόβλημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο που αντιμετωπίζουμε ΚΑΙ στην Ελλάδα… Ευτυχώς για μας, η χώρα διαθέτει ένα από τα πιο άρτια τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παγκοσμίως, με ιδιαίτερα καταρτισμένο προσωπικό. Έχουμε κάνει αναφορά σε αυτό και σε προηγούμενα άρθρα μας… (Πατήστε ΕΔΩ) Μήπως όμως οι καιροί άρχισαν να αλλάζουν προς το χειρότερο;
 • Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το τελευταίο διάστημα έχουν υποβάλει παραίτηση δύο από τα κορυφαία στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που προέρχονται από τις τάξεις των αξιωματικών ειδικών καθηκόντων, καθώς το υπουργείο δεν ενέκρινε αίτημα τους για δεύτερη νόμιμη δουλειά.
 • Πρόκειται όπως σημειώνεται από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης για εξειδικευμένα ο καθένας στο είδος του στελέχη, που η αποχώρηση τους θεωρείται σημαντικό πλήγμα.
 • Δυστυχώς όμως για την Αστυνομία, οι απολαβές τους ύψους 800 και 1.000 ευρώ είναι αρκετά κατώτερες της προσφοράς που δέχτηκαν από επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αποτέλεσμα η επιλογή τους να καθίσταται μονόδρομος.
 • Το εκπληκτικό είναι πως και οι δύο υπέβαλαν αιτήματα παραμονής στην Αστυνομία, κάνοντας χρήση του δικαιώματος στη δεύτερη απασχόληση με δελτίο παροχής έργου, πλην όμως απορρίφθηκαν μετά πολλών επαίνων!!!
 • Κατά πως φαίνεται, η ΕΛ.ΑΣ. έχει την πολυτέλεια της απώλειας στελεχών που μετά από συστηματικό αγώνα και προσπάθεια, ανέβασαν το Σώμα πολλά επίπεδα στην κοινωνική εκτίμηση και αρκετά στάδια επιστημονικής κατάρτισης και αποτελέσματος.

Πηγή: policenet.gr

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Άσχημα νέα για την ασφάλεια στο ίντερνετ — 1 Σχόλιο

 1. Το “Ελληνικό” κράτος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για να κρατήσει κάποιους υπαλλήλους οι οποίοι διαπρέπουν στην δουλειά τους. Και δεν το ενδιαφέρει διότι αποτελούμενο απο απατεώνες και προδότες, δεν έχει καμία σχέση και ούτε θέλει να έχει με εργασιακά σωστούς ανθρώπους.
  Η ασφάλεια στο internet έχει άμεση με την ασχετοσύνη του κόσμου. Οσο περισσότερο άσχετος είναι ο χρήστης του Internet, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να τον εξαπατήσουν.
  Γνώρησα πρίν απο 2-3 χρόνια κάποιον ο οποίος είχε μπλεχτεί σε ένα κύκλωμα αφρικανών απατεώνων και τους έστελνε κάθε λίγο και λιγάκι χρήματα. Οταν του εξήγησα τι γίνεται και πώς, εκείνος χωρίς άλλη κουβέντα, θεώρησε οτι εγώ είχα κάποιο όφελος που τον προέτρεπα να μην το κάνει. Οταν κάποιος θέλει να εξαπατηθεί, θα εξαπατηθεί.
  Οταν ένα πρεζόνι θα έρθει να μας πουλήσει μια “χρυσή” καδένα, ξέρουμε απο πρίν οτι ή κλεμένη θα είναι, ή μούφα. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν ψωνίζουμε απο καταστήματα τα οποία δεν γνωρίζουμε, όπως δεν αγοράζουμε απο πλανόδιους.
  Αν δούμε ένα τελευταίο κρούσμα ηλεκτρονικής απάτης, θα δούμε οτι μέσω paysafe ζήταγαν κάποιο ποσό. Εαν ο χρήστης έχει την υποτυπώδη κοινή λογική και σκεφτεί οτι κάποιος κρατικός φορέας ποτέ δεν ξητάει χρήματα μετρητά ή οποιονδήποτε άλλον τρόπο εκτός τραπέζης, τότε δεν θα την είχε πατήσει.
  Και κλείνωντας να πώ κάτι τελευταίο. Το internet αντικατοπτρίζει την ψηφιακή έκδοση της πραγματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.