Δίκαννο… Χράπα – Χρούπα!

Μετά από μια σειρά βαριών και δυσάρεστων άρθρων για την σκληρή πραγματικότητα του 2015, ας δούμε και κάτι πιο ανάλαφρο…

Όσοι ασχολούνται λίγο – πολύ με τα πυροβόλα γνωρίζουν τόσο τα δίκαννα, όσο και τα επαναληπτικά (χράπα – χρούπα) όπλα. Ε λοιπόν, μια εταιρεία αποφάσισε να πρωτοτυπήσει με την κατασκευή ενός υβριδίου, του DP-12:

 • Σχεδίασε ένα ζεύγος σιαμαίων διδύμων χράπα χρούπα, δηλαδή ένα επαναληπτικό με 2 κάννες και 2 αποθήκες φυσιγγίων.
 • Ο μηχανισμός όπλισης είναι ενιαίος και για τις 2 πλευρές του όπλου.
 • Ο μηχανισμός σκανδάλης μοιάζει με αυτόν ενός δίκαννου: Το πρώτο τράβηγμα πυροδοτεί την 1η κάννη και το δεύτερο τράβηγμα τη 2η κάννη.
 • Έτσι  αντί για το συνηθισμένο μπαμ / όπλιση / μπαμ / όπλιση / μπαμ / όπλιση εδώ έχουμε μπαμ / μπαμ / όπλιση / μπαμ / μπαμ / όπλιση / μπαμ / μπαμ / όπλιση!
 • Πριν αρχίζουν οι πιο ενθουσιώδεις από μας να φωνάζουν για την τρομερή καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και το ωραίο του πράγματος, ας… προσγειωθούμε:
 1. 2 κάννες + 2 αποθήκες = 2πλάσιο κόστος κατασκευής άρα και υψηλή τιμή αγοράς.
 2. 2 κάννες + 2 αποθήκες = 2πλάσια πιθανότητα εμπλοκής, αλλά και μεγαλύτερος χρόνος επίλυσης του προβλήματος.
 3. Ο σωστός παραλληλισμός των καννών είναι πάντα μια επίπονη και ακριβή διαδικασία που συνήθως γίνεται σωστά μόνο σε ακριβά δίκαννα.
 4. Το βάρος 2 σιαμαίων επαναληπτικών είναι σχεδόν αδύνατο να κατέβει σε φυσιολογικά επίπεδα.
 5. Ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι τύπου bullpup, δηλαδή μέρος του μηχανισμού είναι μέσα στο κοντάκι και αυτό μειώνει αισθητά το συνολικό μήκος. Κατά κανόνα τα όπλα bullpup, παρόλα τα προφανή πλεονεκτήματα τους, απαγορεύονται στην Ελλάδα γιατί δεν περνούν τις προδιαγραφές ελάχιστου μήκους… Πολιτισμός! Κάποια στιγμή θα κάνουμε ξεχωριστό αφιέρωμα σε αυτή την κατηγορία.

Πέρα από τα προφανή πρακτικά προβλήματα, το… τέρας προσφέρεται για ατελείωτες ώρες διασκέδασης, όπως μας δείχνει ο cult, αγαπημένος, γνωστός και μη εξαιρετέος Hickok 45. Ας τον απολαύσουμε:

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Δίκαννο… Χράπα – Χρούπα! — 5 Σχόλια

 1. Προσεχώς στο χόλιγουντ,για κυνήγι ζόμπι ή εξωγήινων!!!!

 2. Αλλη μία προσπάθεια εξεύρεσης “fasion victim” πελατών μέσα απο όπτικες διαφοροποιήσεις χωρίς να υπάρχει στην ουσία ανάγκη για μια τέτοια κατηγορία.
  Προσωπικά μου θυμίζει τις γνωστές γουρούνες που συνδυάζουν όλα τα αρνητικά της μηχανής και του αυτοκινήτου, χωρίς ως τόσο να δίνουν τίποτα θετικό απο τα δύο.
  Οταν βρέχει, βρέχεσαι, οταν κάνει ζέστη, ζεστένεσαι. Δεν μπορείς να ελιχθείς όπως η μηχανή, και έχεις αυξημένη κατανάλωση. Η μόνη χαρά που σου παρέχει είναι ότι έχεις κάτι μεταξύ αυτοκινήτου και μηχανής, χωρίς ως τόσο να είναι κάτι απο αυτά τα δύο.
  Πάντως απο όσο παρατηρώ απο το βίντεο το συγκεκριμένο όπλο δεν πρέπει να παρέχει και πολλά ώς πρός την απορρόφηση των κραδασμών.

 3. Η τιμή του όπως αναφέρει είναι στα 1400$. Βάσει αυτού και μόνο μπορεί κάποιος (αμερικάνος) να αγοράσει πολύ καλύτερα όπλα απο αυτό.

 4. Όλα τα πιο πάνω σχόλια πέτυχαν διάνα: Με την τιμή αγοράς ενός τέτοιου όπλου ο μέσος Αμερικάνος αγοράζει ένα επώνυμο πιστόλι, ένα καλούτσικο αυτογεμές λειόκαννο αερίων και με τα ρέστα βγάζει το έτερο ήμισυ σε ακριβούτσικο εστιατόριο…

 5. Αν πάρουμε ώς σημείο αναφοράς την παραπάνω τιμή, και με γνόμωνα οτι αυτός που θα διαθέσει ένα τέτοιο ποσό δεν είναι fasion victim, μπορούμε να υποθέσουμε οτι αν ήταν λάτρης του κυνηγίου ή της σκοποβολής θα μπορούσε να αγοράσει ένα έτοιο σύστημα με 200 επιπλέον δολάρια (http://www.spolargold.com/spolar.htm) ή αν θέλει να φτιάχνει τα δικά του σκάγια, θα μπορούσε να αγοράσει (http://littletonshotmaker.com/) με 450 δολάδια και με τα υπόλοιπα να πάρει μια καραμπίνα και να βαράει στον “γάμο του καραγκιόζη” μέχρι να βαρεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.