Διπλώματα – παγίδες: Συχνή αιτία ατυχημάτων στην Ελλάδα!

by watchsmart Michael Goodine

“Δανειζόμαστε” το παρακάτω άρθρο από το πολύ καλό testkok.gr – Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να διαδοθούν άμεσα! Επειδή έχουμε στο κοντινό μας περιβάλλον πολλά κομμάτια του “συστήματος” που προετοιμάζει νέους οδηγούς, γνωρίζουμε ότι το άρθρο είναι πέρα για πέρα αληθινό σε κάθε κατάσταση που περιγράφει. Να προσέχουμε:

-.-

Όλες οι απάτες που κρύβουν οι σχολές οδηγών

πίσω από τα 200 και τα 250 ευρώ!

 

Όλοι το γνωρίζουν και όλοι το λένε…. «Μα πώς είναι δυνατόν κάποια σχολή να τα βγάζει πέρα με αυτά τα λεφτά; Τι να πληρώσεις; Βενζίνη, ΦΠΑ, Ασφάλειες, Έξοδα, Ενοίκια;»

Και κάποιοι απαντούν: Αν έχεις πολλούς μαθητές μπορείς βγάζοντας λίγα από τον καθένα! ΨΕΜΑ! Αυτό δεν γίνεται γιατί δεν βγαίνουν οι ώρες! Κάθε εκπαιδευτής από τον νόμο μπορεί να κάνει μέχρι 14 ώρες εκπαίδευση την ημέρα!

Τι γίνεται λοιπόν και τα βγάζουν πέρα; Απλά δεν τα βγάζουν

 

Τα κόλπα των σχολών οδηγών πίσω από τα διπλώματα των 200 και 250 ευρώ

Αν ο κόσμος ήξερε την αλήθεια μέσα σε ένα μήνα θα είχαν κλείσει περισσότερες από 500 σχολές οδηγών!

Δεν ρωτήσαμε μόνο τις σχολές οδηγών αλλά δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο και μας απάντησαν οι ίδιοι μαθητές! Αρκετές καταγγελίες μαθητών μας έχουν έρθει στο info@testkok.gr και είναι πραγματικά απίστευτες!!! Τις διασταυρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη διότι δεν συμβαίνει σε όλες τις σχολές οδηγών.
Σας λέμε απλά τι μάθαμε και δεν ήμαστε σχολή οδηγών ώστε να προσπαθήσουμε να σας πούμε να έρθετε να γραφτείτε στην δική μας.

Για τα παρακάτω που θα διαβάσετε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ό,τι:

Υπάρχουν περιοχές με υψηλό επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα τόσο από την πλευρά των εξεταστών όσο και από την πλευρά των εκπαιδευτών!

Ευελπιστούμε να αλλάξει η εικόνα σε όλη την Ελλάδα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενημέρωση σας!

Να λοιπόν τι γνωρίζουμε εμείς:

Νο 1

Κρυφές χρεώσεις: Οι περισσότεροι μαθητές σε ερώτηση για το αν τελικά πλήρωσαν όσο είχαν κανονίσει από την αρχή μας απάντησαν πολύ περισσότερα! Οι περισσότερες σχολές οδηγών σας παρουσιάζουν μία αρχική τιμή ώστε να σας πάρουν την προκαταβολή και να σας δεσμεύσουν σαν πελάτες. Η τιμή είναι δελεαστική αλλά όταν έρθει η ώρα των εξετάσεων αρχίζουν οι γκρίνιες… Ξέρετε είναι και 150 ευρώ η παράσταση! Και εσείς φυσικά θα κοπείτε για λόγους που θα δείτε παρακάτω και θα ξαναπάτε για εξετάσεις και θα κάνετε και 2-3 επιπλέον μαθήματα τα οποία θα σας χρεώσουν 20-30 ευρώ οπότε η τελική τιμή θα διπλασιαστεί!!! Ρωτήστε και μόνοι σας δικούς σας φίλους. Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας δεν παραδέχεται ότι την πάτησε οπότε να είστε επιφυλακτικοί με τις απαντήσεις τους!

Νο 2
Θεωρητικά μαθήματα: Εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά σας δεν σας κάνουν θεωρητικά μαθήματα ή τα κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε εσείς να μη θέλετε να τα παρακολουθήσετε! Οι περισσότεροι μαθητές σε ερώτηση για το τι πιστεύουν ότι είναι τα θεωρητικά μαθήματα απαντούν ότι είναι τα σήματα!!! Ποια σήματα βρε παιδιά; Τι γίνεται με την οικονομική οδήγηση; Με τις αποστάσεις ασφαλείας και τόσα άλλα σημαντικά κεφάλαια; Ξέρω, ξέρω… δεν σας χρειάζονται και σας είναι περιττά… Κατά περίεργο τρόπο όμως, οι μαθητές μετά τα μαθήματα, λένε ότι τίποτα τελικά δεν ήξεραν και ότι τα μαθήματα είναι απαραίτητα, αλλά πώς να το μάθετε και από πού; Κατά πάσα πιθανότητα κανείς από τον κύκλο σας δεν τα έχει κάνει. Το θέμα με τα θεωρητικά μαθήματα είναι ότι θα κοπείτε στις εξετάσεις, αν δεν τα κάνετε, με ποσοστό 60%. ΚΟΛΠΟ!!! Όλες οι σχολές έχουν σχεδόν facebook σελίδα! Ρωτήστε τους fun τις σελίδας και βρείτε 3-4 μαθητές και στείλτε τους μήνυμα!!! Είναι τόσο απλό. Από εκεί θα καταλάβετε πολλά!!!
Νο 3
Μαθήματα Οδήγησης: Για άλλη μια φορά εκμεταλλεύονται την άγνοιά σας αλλά και τον εγωισμό σας! Δεν υπάρχει Νέος 18-20 χρονών που να πει δεν ξέρω να οδηγώ!!! Τι κάνει λοιπόν ο δάσκαλος… Θα σας πει… « Αστέρι είσαι εσύ αγόρι μου!! Μακάρι να ήταν όλοι οι μαθητές σαν και εσένα» ή «Δεν χρειάζεσαι μαθήματα εσύ, πάμε για εξετάσεις» Αυτά είναι προτάσεις που μας έστειλαν μαθητές… Προσέξτε τώρα τι ακολουθεί… Ο μαθητής κόβεται και ο δάσκαλος του λέει: «Σε κόψανε οι κερατάδες ε; ΝΑΙ δάσκαλε. Είναι από αυτούς που τα παίρνουν ρε συ, δεν πειράζει θα τα καταφέρουμε την άλλη φορά!» Τι γίνεται μετά; Ο μαθητής πληρώνει επιπλέον μαθήματα (σε άλλη τιμή φυσικά) και εξέταστρα και βγαίνει το μεροκάματο… Ένα άλλο που συμβαίνει κατά κόρον είναι η ποιότητα μαθημάτων και οι ώρες. Κάποιοι κάνουν ομαδικά μαθήματα με 3-4 μαθητές μέσα στο αυτοκίνητο.
Νο 4
Λάδωμα: Έχει περάσει η εντύπωση στους υποψήφιους ότι χωρίς λάδωμα δεν περνάς! Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος καμία σχολή δεν λαδώνει τους εξεταστές! Μα πως βγάζει η σχολή κέρδος από αυτό; Νομίζετε ότι το κέρδος τους είναι στα 50 ευρώ; Δηλαδή θα σας πει ο δάσκαλος ότι θα τους δώσουμε 200 ευρώ και θα κρατήσει τα 100 ή τα 50 ευρώ; ΟΧΙ δεν κρύβεται εκεί το κέρδος τους γιατί όπως σας είπαμε στην αρχή για κάθε εκπαιδευτή αντιστοιχεί συγκεκριμένος αριθμός μαθητών τον χρόνο λόγο περιορισμού ωρών εκπαίδευσης! Που είναι το κόλπο; Α) Στο γεγονός ότι δεν θα κάνετε μαθήματα άρα δεν θα έχει έξοδα ο δάσκαλος. Β) Το γεγονός ότι αρκετοί εκπαιδευτές σας λένε ότι θα δώσουμε κάτι για να περάσουμε αλλά δεν τα δίνουν! Προσέξτε τώρα… Αν περάσετε οκ! Θα τα βάλουν στην τσέπη οπότε έχουμε 200+150 εξέταστρα και έφτασε το δίπλωμα +350 ευρώ παραπάνω ή αν κοπείτε θα σας πει μετά… Αυτοί δεν ήταν δικοί μας οπότε την επόμενη φορά. Φυσικά δεν θα σας ζητήσει και πάλι λαδάκι αλλά θα σας πάρει το 150ρι εξέταστρα! Την επόμενη φορά θα το ρισκάρει μήπως και περάσετε και θα βάλει στην τσέπη 200+150+150!!! Καλό ε; Αν και πάλι κοπείτε τότε την τρίτη φορά θα το δώσει το λαδάκι αλλά θα σας έχει πάρει το κόστος των τριών εξετάσεων!!! Ξύπνα λεβέντη μου τσολιά και πιάσε τον δάσκαλο από τα μαλλιά!
Νο 5
Ψεύτικες εξετάσεις: Απίστευτο όταν το ακούσαμε και μας ήρθαν πληροφορίες από Αθήνα και Χανιά μέχρι στιγμής! Υπάρχουν εκπαιδευτές που σας πάνε για εξετάσεις με ψεύτικους εξεταστές!!! ΝΑΙ καλά ακούσατε! Κάποιοι έχουν πει σε μαθητές ότι ο υπολογιστής τους είναι online με το υπουργείο και δώσε εδώ εξετάσεις (θεωρητικές)! Έχουν γίνει εξετάσεις οδήγησης ημέρα Σάββατο!!! Φυσικά στην κάρτα τους δεν έγραψαν τίποτα!
Νο 6
1500-2000 ευρώ! Τόσο κάνει σε μερικές περιοχές για να περάσουν κάποιοι χωρίς να πάνε στις εξετάσεις τους (θεωρητικά). (σ.σ. Αυτό συμβαίνει τόσο συχνά που υπάρχει και όρος για αυτή τη διαδικασία – “ταχυδρομικό” δίπλωμα) Εκεί το κέρδος είναι μεγάλο οπότε ο δάσκαλος βγαίνει από τα διπλώματα των 250 ευρώ και αν ένας στους 5 πληρώσει για μαύρο δίπλωμα όλα είναι μια χαρά!!! Αυτό προσπαθούν με τις τρελές προσφορές και γι αυτό τους ενδιαφέρει απλά να τραβούν πολλούς πελάτες και όχι να κερδισουν από αυτούς… Τι κάνει το Υπουργείο και ο ελεγκτικός μηχανισμός; Επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους… (τελευταία επαφή με την υπεύθυνο του ΣΕΕΥΜΕ Ιανουάριος 2014) Δεν έχουμε κονδύλια για να πάμε….Δεν σου έρχεται να τραβάς τα μαλλιά σου;
Νο 7
Προσφορές ίντερνετ: Ξέρετε πως λειτουργούν τα μεγάλα γυμναστήρια! Έξυπνα! Απλά πληρώνετε μία συνδρομή 200 ευρώ το χρόνο και αυτοί έχουν περίπου 1000 συνδρομές! Δεν θα χωρούσαν με τίποτα όλοι τους! Απλά δεν πάνε όλοι και κάποιοι τα παρατάνε μετά από 2-3 μήνες. ΧΑΧΑ! Τι σχέση έχει αυτό; Το ίδιο κάνουν και οι σχολές μόνο που δεν είναι στο χέρι σας να τα παρατήσετε αλλά σας το επιβάλλουν. Τραβάνε 100 μαθητές από το ίντερνετ μετά από διαφήμιση μέσα σε 10 μέρες και όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον να τους εξυπηρετήσουν. Σας πάνε πίσω, πίσω, πολλοί στήνουν τους μαθητές στα μαθήματα, δεν πάνε ακόμα και σε εξετάσεις! Δεν σηκώνουν τηλέφωνα μέχρι που οι μαθητές αγανακτούν και πάνε σε άλλη σχολή και φυσικά χάνουν το κόστος εγγραφής! Άρα αν έχεις 100 μαθητές και τα παρατήσουν οι 20 αυτομάτως έχεις 20% αύξηση της τιμής σου. Το δεύτερο κόλπο είναι να σας πάνε πίσω μέχρι να έρθει η εποχή (Δεκ-Ιαν-Φεβ) όπου υπάρχει μείωση δουλειάς και να σας εξυπηρετήσουν μετά από 6-8 μήνες!! Οι άνθρωποι δεν παίζονται! Ρώτα και μάθε αν λέμε την αλήθεια…
Καταγγελίες μαθητών
Μα γίνονται όλα αυτά και δεν έχει επέμβει κανείς;
Όχι βέβαια διότι πολύ απλά πριν πάτε για εξετάσεις έχετε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι έχετε παρακολουθήσει 21 θεωρητικά μαθήματα! Τι να καταγγείλετε μετά; Θα μπείτε εσείς 2 χρόνια φυλακή για ψευδή δήλωση. Εκεί πατάνε οι μάγκες!
Μα πως είναι δυνατόν; Είναι!

Λέτε, λέτε, λέτε και τι κάνετε για όλα αυτά;

Πολλά αγαπητέ/η μου!
1) Προσπαθούμε να σε ενημερώσουμε και βοήθησέ μας σε αυτό. Κοινοποίησε την σελίδα ώστε να το μάθουν όλοι!!! Είναι ο μόνος τρόπος
2) Μεταφέρουμε τις καταγγελίες σας στο υπουργείο και στους υπευθύνους

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

Δείξτε αυτήν την σελίδα στον εκπαιδευτή της σχολής που θα επιλέξετε,
κοιτάξτε τον στα μάτια και πείτε του:
Δάσκαλε αυτά τα έχω διαβάσει και τα γνωρίζω… Θα βγάλουμε το δίπλωμα με όσα συμφωνήσαμε και χωρίς αυτά τα κόλπα; Και δείτε την αντίδρασή του!!!
ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ!!!

Κανείς δεν παραδέχεται ότι την «πάτησε» ή δεν έμαθε να οδηγεί στη σχολή που πήγε!!!

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.