Εντωμεταξύ, στην Αυστραλία…

  • Η αστυνομία του Σύδνεϋ ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης της βίας με πυροβόλα όπλα. Η νέα αυτή δράση ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και θα συγχρονίσει διάφορα αστυνομικά προγράμματα σε ένα μεγαλύτερο. Το όνομα αυτού “Επιχείρηση Νύχι Αρπακτικού” – Operation Talon.
  • Μέχρι στιγμής πάνω από 9000 πυροβόλα όπλα έχουν κατασχεθεί και 3352 άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου για παράνομη οπλοκατοχή. Και όλα αυτά μόνο σε 12 μήνες, με τη λειτουργία προηγούμενων αντίστοιχων προγραμμάτων.
  • Σύμφωνα με την εκεί αστυνομική διεύθυνση “…Τα όπλα έπεσαν στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος, παράνομων συμμοριών μοτοσικλετιστών, εγκληματικών ομάδων μεσαίου μεγέθους, κλεφτών…”
  • Δεν είναι καθόλου άσχετο με τα παραπάνω το ότι η Αυστραλία εφήρμοσε έναν “καθαρισμό” της κοινωνίας από όπλα το 1996, ο οποίος περιείχε απαγορεύσεις “επιθετικών όπλων” / ημι – αυτόματων τυφεκίων / λειόκαννων. Έγιναν υποχρεωτικές πωλήσεις πυροβόλων στο κράτος και ξεκίνησε μία νέα νομοθεσία αυστηρότατης αδειοδότησης για οπλοκατοχή, όπου μόνο μονόσφαιρα τυφέκια και παρόμοια πυροβόλα μπορούσαν να αγοραστούν, και μόνο αν ο υποψήφιος ιδιοκτήτης παρουσίαζε πολύ σοβαρούς λόγους για την αγορά τους.
  • Εδώ είμαστε λοιπόν, 17 ολόκληρα χρόνια μετά την εκκαθάριση, να ξεκινά η οργάνωση και η εφαρμογή της “Επιχείρησης Νύχι Αρπακτικού” – τα σχόλια περιττεύουν!

 

Συμπέρασμα:

Οι εγκληματίες δεν ενδιαφέρονται για τις απαγορεύσεις οπλοκατοχής. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν! Ας αφήσουμε τους νομοταγείς και τα όπλα τους ήσυχα…

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.