Εισβολή στο σπίτι: Τι κάνουμε;

by Eastlaketimes

Το τι κάνουμε σε μια εισβολή στο σπίτι είναι ένα ερώτημα δύσκολο, αν και εύλογο. Για να αναλύσω το θέμα όσο πιο σωστά μπορώ, πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Πρώτα από όλα η πρόληψη:

 • Εξοπλίζουμε το σπίτι μας σαν το προσωπικό μας μίνι φρούριο. Το πώς γίνεται αυτό αναφέρεται σε εξειδικευμένα άρθρα.
 • Εξοπλίζουμε ένα δωμάτιο σαν Δωμάτιο Έκτακτης Ανάγκης για το σπίτι (στο εξής ΔΕΑ), το οποίο:
  1. Πρέπει να μην διαθέτει πολλές εισόδους και αυτές που έχει να κλειδώνουν, με όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένες πόρτες και κλειδαριές.
  2. Πρέπει επίσης να διαθέτει φαρμακείο και αντικείμενα που ίσως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα.
  3. Το καλό σήμα για κινητό τηλέφωνο είναι απαραίτητο.
 • Ομάδες αδύναμες (στο να αντιδράσουν με βία – παιδιά, ηλικιωμένοι) δεν πρέπει να ανοίγουν την πόρτα, αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το ποιος βρίσκεται πίσω της.

Και μετά η θεραπεία:

 1. Μόλις αντιληφθούμε την εισβολή, μια απλή λέξη σαν «κλέφτης» αρκεί για να συνεννοηθούμε, χωρίς να φωνάζουμε προδίδοντας τη θέση μας μέσα στο σπίτι.
 2. Οπλιζόμαστε με 1 πυροβόλο όπλο ο καθένας. Εκτός βέβαια αν δεν έχουμε πυροβόλα στο σπίτι, γιατί νομίζουμε πως αν δεν ασχοληθούμε με αυτά, δεν θα ασχοληθούν και αυτά μαζί μας. Σε αυτή την περίπτωση, καλά κρασιά…
 3. Μεταφέρουμε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους στο ΔΕΑ, αν δεν κοιμούνται ήδη εκεί. Οι άοπλοι κλειδώνονται μέσα σε αυτό μέχρι να εξαφανιστεί η απειλή.
 4. Με κινητό ειδοποιούμε ήρεμα το 100 χωρίς να φωνάζουμε, προσπαθώντας να μην προδώσουμε τη θέση μας. Το σταθερό μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί από τους εισβολείς.
 5. Οι ένοπλοι μεταξύ μας στέκονται ως σκοποί στις κλειδωμένες εισόδους του ΔΕΑ και ακολουθούν τους 15 κανόνες εμπλοκής με ένοπλο εισβολέα (είτε αυτός είναι ένοπλος, είτε όχι). Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν τον διαρρήκτη.
 6. Αν ο «κακός» ή οι «κακοί» πλησιάζουν, ο σκοπός είναι να πεισθούν να ξαπλώσουν μπρούμυτα με τα χέρια ανοιχτά σε θέση σταυρού, μέχρι να έρθει η αστυνομία. Η οποία μπορεί και να αργήσει.
 7. Διατηρούμε τα φώτα εντός και εκτός του σπιτιού ανοικτά.
 8. Κλείνουμε πηγές θορύβου όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο ή συναγερμός, για να ακούμε ό,τι φεύγει ή έρχεται.

Σημείωση: Από την στιγμή που θα οπλιστούμε με γεμάτο και ανασφάλιστο όπλο για να αντιμετωπίσουμε μια απειλή, κινούμαστε κοντά στο όριο της παρανομίας. Αυτό δυστυχώς είναι απαραίτητο, γιατί δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι εισβολείς να θέλουν να «απενεργοποιήσουν» τους μάρτυρες. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Εισβολή στο σπίτι: Τι κάνουμε; — 4 Σχόλια

 1. ειναι τοις πασι γνωστο, οτι σε περιπτωση που πυροβολησεις τον ΞΕΝΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ το ελληνικο κρατος ειναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ οσα δικια και να εχεις, και εκει ειναι που πρεπει να εστιασουμε…..

  • Όποιος κι αν είναι απέναντι μας, αν η νομοθεσία μας δίνει δίκιο και έχουμε έναν αξιοπρεπή δικηγόρο τα πράγματα είναι ευνοϊκά. Το θέμα βέβαια είναι πολυδιάστατο – για αυτό έχουμε ολόκληρη στήλη με το όνομα ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ…

 2. Μια ερώτηση! Αυτό με τα φώτα δεν το κατάλαβα…Αφού εγώ ξέρω το σπίτι μου καλύτερα από τους εισβολείς, δεν θα είναι καλύτερα να κλείσω τον γενικό και να τους αφήσω να σκουντουφλάνε στο σκοτάδι όσο εγώ θα κινούμαι με άνεση χωρίς να με βλέπουν; Και η ψυχολογία τους δεν θα είναι χειρότερη στα σκοτεινά; Ευχαριστώ.

  • Με σβηστά φώτα δεν ξέρετε πόσοι είναι οι εισβολείς, ούτε πού είναι μέσα στο σπίτι. Με δεδομένο ότι σίγουρα δεν ξέρετε τι εκπαίδευση ή τι εξοπλισμό (νυκτερινής όρασης) έχουν, καλό είναι τα φώτα να μείνουν ανοικτά! Έτσι φαίνονται και στους γείτονες, δίνουν πάντα καλό στόχο, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν γίνει αντιληπτοί. Το κυριότερο όμως είναι ότι στο σκοτάδι μπορεί να χτυπήσουμε κάποιον δικό μας, που ίσως μπήκε απροειδοποίητα με τα κλειδιά στο σπίτι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.