Εορταστική Αναδρομή: Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από 3 δημοσιεύματα

by mikebaird

Πάνω που σκεφτόμασταν το Χριστουγεννιάτικο editorial για φέτος, πέσαμε πάνω στο παρακάτω κείμενο… Δυσάρεστο, καυστικό και αποκαλυπτικό για ό,τι συμβαίνει γύρω μας όλα αυτά τα φρικτά χρόνια της κρίσης. Όσο κι αν δεν μας χαροποιεί, κερδίζουμε αν το διαβάσουμε! Τα συμπεράσματα δικά σας.

-.-

Φταίγανε οι μίζες; Φταίγανε οι κομπίνες των πολιτικών; Φταίγανε οι ξένοι και το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο; Ή μήπως ήταν και κάποιοι άλλοι από εμάς που βοήθησαν;

Το (πάντα σκεπτόμενο) RodopiNews.gr παρουσιάζει 3 τυχαία δημοσιεύματα προηγουμένων ετών από ιστοσελίδες πανελλήνιας εμβέλειας που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2011 και το 2012 με θέμα την συμμετοχή καθημερινών πολιτών στο όργιο καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος των τελευταίων δεκαετιών. Μεταξύ άλλων αγρότες, άνεργοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, κληρικοί και άλλοι που φαίνεται πως θεωρούσαν την οικειοποίηση δημοσίου χρήματος ως …εθνικό σπορ!

Τα δημοσιεύματα μιλούν από μόνα τους:

Το χωριό με τις Porche και τις Ferrari

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας. Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari. Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος…

Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες.

Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Άλλος αγρότης, ο Σ.Μ. κατηγορείται ότι παρουσίασε πλαστά τιμολόγια η καθαρή αξία των οποίων έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια άλλη αγρότισσα, η Μ.Κ. φέρεται να εξέδωσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έπεσαν πάνω στην υπόθεση αγρότισσας που είχε στην κατοχή της 100 πλαστά τιμολόγια, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ! Ήταν μια γυναίκα που υποτίθεται πως καλλιεργούσε κρεμμύδια και πατάτες. Αλλά ήταν απλά το πρόσωπο που είχαν βάλει οι υπόλοιποι μπροστά για να εισπράττει τις επιστροφές. Σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην εφημερίδα, στο χωριό Άρμα υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9-10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κοντινό χωριό, υπάρχουν οικογένειες που η… λεία τους από τις επιστροφές ΦΠΑ φτάνει τα 5-6 εκατομμύρια.
Επιπλέον, ελέγχονται 100 οικογένειες, αλλά για μικρότερα ποσά!

Το… πάρτι με τις επιστροφές ΦΠΑ κρατά σχεδόν 20 χρόνια.

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έφτασαν ως το Άρμα και εκεί είδαν να κυκλοφορούν στους δρόμους Porche Cayenne και Ferrari αλλά και θηριώδη τζιπ. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οικογένειες που χωριού είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ και έτσι εξασφάλισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από επιστροφές. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων για αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων συνέλαβε κάτοικος του χωριού. Και για να το υλοποιήσει χρειάστηκε και είχε τη βοήθεια λογιστών, εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες και φυσικά αγρότες… «μαϊμού» που εισέπρατταν τις επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες, χωρίς καν να έχουν χωράφια! Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Όσον αφορά στο σκάνδαλο Bayer, το ΣΔΟΕ ερευνά περισσότερους από 130 γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται δοσοληψίες με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι Ράμπο έχουν ανακαλύψει ότι κάθε μήνα η γερμανική εταιρία πίστωνε στους λογαριασμούς γιατρών από το Κολωνάκι, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, την Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη ποσά από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

ΟΑΕΔ: Στο φως νέα απάτη με επιδόματα

Δεύτερη απάτη με επιδόματα- μαϊμού διαπιστώθηκε από προσωπικό του ΙΚΑ μέσα σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, στο υποκατάστημα του Ιδρύματος στη Νίκαια διαπιστώθηκε περίπτωση φερόμενου ως ασφαλισμένου, ο οποίος προσκόμιζε πλαστές βεβαιώσεις εργοδότη στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τις οποίες δικαιούνταν επιδόματα ανεργίας. Στη συνέχεια, κατέθετε τις βεβαιώσεις ανεργίας στις Υπηρεσίες μας και του εχορηγείτο ασφαλιστική ικανότητα με την οποία εισέπραττε βοηθήματα τοκετού, χρησιμοποιώντας πλαστές ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Συνολικά εισέπραξε 28 βοηθήματα για τοκετούς που δεν πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους. Η Υπηρεσία μας αμέσως μετά τη διαπίστωση της παραποίησης των δικαιολογητικών, ενημέρωσε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΟΑΕΔ Νίκαιας, Ληξιαρχείο Πειραιά). Ο άνδρας συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, στον οποίο είχε προσφύγει για τη μηνιαία είσπραξη επιδόματος, παρουσία του διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας και η παραπομπή του στον εισαγγελέα. Το αρμόδιο υποκατάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε καταλογισμό των καταβληθέντων ποσών και θα προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο τυχόν άλλων παροχών που έχουν αποδοθεί παράτυπα.

Η αμαρτωλή ΜΚΟ και το… παγοθραυστικό

Έπειτα από έρευνες της οικονομικής αστυνομίας, έφτασε η στιγμή της άσκησης ποινικών διώξεων για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος μη κυβερνητικών οργανώσεων. Η πρώτη ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών στη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου», στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί κ.ά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κύκλος της Πάτμου είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό και να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στον Βόρειο Πόλο! Σύμφωνα με το «Βήμα», στα συμπόσια της ΜΚΟ παρευρίσκονταν πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ακόμα και ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Εορταστική Αναδρομή: Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από 3 δημοσιεύματα — 1 Σχόλιο

 1. Αυτές οι περιπτώσεις όπως και πολλές άλλες είναι ένα μικρό (πολύ μικρό) μέρος απο όλα τα δις που έχουν χαθεί κυρίως απο τα τέλη του 90 μετά. Βάσει των επίσημων δεδομένων, το χρέος της Ελλάδος είναι περίπου 315 δις ευρώ. Από τα 315 δις αυτά, ένα μέρος αντιστοιχεί στις κομπίνες όπως οι παραπάνω, και ένα άλλο μέρος αντιστοιχεί στις πίσημες κομπίνες του “κράτους”. Από τις πιό γνωστές απάτες είναι το 1999 επί σημίτη με το χρηματιστήριο.
  Λίγο αργότερα 2002 η ένταξη μας στην ΟΝΕ (βλέπε κομπίνα swap με την goldman sachs) και με τελείως δημοκρατικό τρόπο, την αλλαγή της δραχμής σε ευρώ. Από το 2000 και μετά, ΜΟΝΟ οι “Ελληνικές” τράπεζες έλαβαν 256 δις σε μορφή εγγυήσεων (τα οποία κατέπεσαν). Στά 315 δις του χρέους, ένα μεγάλο ποσοστό αποτελείται απο μίζες “πολιτικών” οι οποίοι κυριολεκτικά θησαύρισαν στην πλάτη του λαού, και καλούνται τώρα να τον σώσουν. Ενα μέρος (περίπου 850 εκ.) βήκε έξω για την αγορά υπηρεσιών (εισαγόμενοι ψηφοφόροι) εις όφελος πολιτικών. Ενα άλλο μέρος των χρημάτων αυτών, δόθηκε απο τους “πολιτικούς” σε γνωστό επιχειρηματικό κύκλωμα προκειμένου να διαλύσουν την Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος. Ως γνωστόν, η τράπεζα χωρίσθηκε σε καλή και κακή. Η καλή ανέλαβε όλα τα υγειή δάνεια που μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή εξυπηρετούντω μαζί με την ακίνητη περιουσία των αγρωτών που ήταν υποθηκευμένη, και η κακή περιέλαβε όλα τα δάνεια γνωστών και μη εξαιρεταίων επιχειρηματιών, κομάτων και καναλιών, με αποτέλεσμα την οριστική διαγραφή τους.
  Επισήμως οι τράπεζες απο το 2012 έχουν πτωχεύσει. Αυτό αποδικνύεται περίτρανα το παρακάτω βίντεο. (http://www.dailymotion.com/video/x1ry0x2_%CE%B2in%CF%84%CE%B5o-%CF%83%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6_news)
  όπου με πολύ απλά λόγια, για να μήν πέσει η “κυβέρνηση” το 2012, έστελναν με αεροπλάνα τα χρήματα απο την ιταλία για να τα πάρουν οι τράπεζες που με την σειρά τους τα έδιναν στον κόμο που σήκωνε τα χρήματα του.
  Τα γεγονότα τα οποία μπορούμε να παρουσιάσουμε μαζί με τα προαναφερόμενα απο το rodopinews δεν είναι μόνο αυτά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε την παρούσα χρονική στιγμή ίσως είναι και το σημαντικότερο. Να κρατήσουμε τρόφημα για τις πολύ δύσκολές ημέρες που έρχονται. Θα έρθει πολύ σύντομα ο καιρός απο θα ξεχωρήσει η ήρα απο το σιτάρι. Εμείς σε ποιά μεριά θα είμαστε? με την ήρα ή με το σιτάρι?
  Ο θεός να μας δίνει φώτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.