Επιβίωση το χειμώνα

by hanspoldoja

Σας παραθέτουμε ένα εξαιρετικό άρθρο από το πάρα πολύ καλό ihunt.gr

 • Ένας κακός χειμωνιάτικος καιρός είναι ένα από τα σκληρότερα σκηνικά που μπορείτε να έχετε για ένα σενάριο επιβίωσης.
 • Κάθε απαραίτητη εργασία συντήρησης γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στο κρύο. Πολύ συχνά, μικρά λάθη ενισχύονται από αυτές τις συνθήκες.
 • Μια κατάσταση επιβίωσης σε χειμώνα δεν είναι ώρα για περιττούς κινδύνους. Αυτή είναι περίπου τόσο προκλητική εμπειρία όσο παίρνει.
 • Για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά, εάν θα καταλήξετε να αγωνίζεστε για να μην παγώσετε, σκεφτείτε αυτή τη λίστα των πρέπει και μη για χειμώνες έκτακτης ανάγκης στην ύπαιθρο.

 

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

 1. Το καταφύγιο είναι η πιο κρίσιμη προτεραιότητα για την επιβίωσή σας. Χρησιμοποιείστε μόνωση και συμπληρωματικές πηγές θερμότητας όσο το δυνατόν . Αυτό μπορεί να σημαίνει από το να σκίσετε μέχρι την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας για να τη χρησιμοποιήσετε ως μόνωση, ή να τοποθετήσετε ζεστές πέτρες στο δάπεδο του αυτοκινήτου για να το ζεστάνει . Ό, τι κρίνετε απαραίτητο για να ζήσετε , να το κάνετε.
 2. Μη χάσετε το καταφύγιο σας. Χιόνι, ομίχλη , σκοτάδι , και άλλοι παράγοντες μπορούν να σας δυσκολέψουν να βρείτε το καταφύγιο σας και πάλι, στην περίπτωση που το αφήσετε για αναζήτηση βοήθειας. Μαρκάρετε το καταφύγιο , με μια αυτοσχέδια σημαία, κάτι που να αντανακλά το φως ή οποιοδήποτε άλλο είδος σήματος έχετε διαθέσιμο . Όχι μόνο θα είστε σε θέση να ξαναβρείτε το καταφύγιο σας πιο εύκολα, αλλά και οι διασώστες σας θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να το βρουν.
 3. Μην κοιμάστε απευθείας στο χιόνι ή σε παγωμένο έδαφος. Ακόμη και σε μια σπηλιά από χιόνι, θα πρέπει να τοποθετήσετε κάτι από κάτω σας. Πιάστε κάποια αειθαλή κλαδιά, φλοιούς δέντρων, φύλλα, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμποδίσει την παγωνιά των ψυχρών επιφανειών .

 

ΝΕΡΟ

 • Μείνετε ενυδατωμένοι: Ελέγξτε το χρώμα των ούρων σας κατά την έξοδό τους ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο ενυδάτωσης. Αν δεν έχετε ουρήσει για πολλές ώρες, και το χρώμα τους είναι σκούρο κίτρινο ή πορτοκαλί, σημαίνει ότι γίνεστε επικίνδυνα αφυδατωμένοι.
 • Μην τρώτε πάγο ή χιόνι. Ενώ είναι μια βιώσιμη πηγή υγρών, δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται ως ένα παγωμένο στερεό. Αυτό θα καταψύξει τον πυρήνα του σώματός σας και θα φέρει γρήγορα υποθερμία. (σ.σ. Το χιόνι και ο πάγος μπορούν να προκαλέσουν διάρροια και άλλα σοβαρά προβλήματα, αν δεν τα βράσουμε σε τσάι πρώτα…). Αντ’αυτού, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το χιόνι ή τον πάγο σε ένα μπουκάλι, και τοποθετήστε το κάτω από το μπουφάν σας, αλλά όχι δίπλα στο δέρμα σας . Η θερμότητα του σώματος κάτω από το μπουφάν σας θα υγροποιήσει το κατεψυγμένο πράγμα μέσα σε νερό για ασφαλέστερη κατανάλωση .

 

ΦΩΤΙΑ

 1. Να έχετε πάντα μαζί σας διάφορες πηγές ανάφλεξης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας σε κρύο καιρό. Αναπτήρες, σπίρτα, και ράβδοι σπινθήρα είναι εξαιρετική επιλογή και μάλιστα με αυτή τη σειρά.
 2. Επίσης, να έχετε μπάλες βαμβακιού εμποτισμένες με βαζελίνη ή πακέτα με ειδικά προσανάμματα για να μπορέσει ν πάρει φωτιά το κρύο, ποτισμένο υγρασία ξύλου.
 3. Μην προσπαθήσετε να ανάψετε φωτιά σε μια ανοιχτή θυελλώδη περιοχή, ή απευθείας στο χιόνι. Αυτές είναι οι δύο συνταγές για την καταστροφή. Αν πρέπει να ανάψετε φωτιά σε ανοιχτή ύπαιθρο, φτιάξτε γύρω της προστατευτικά από τους ανέμους.
 4. Αν πάλι θέλετε να βάλετε φωτιά πάνω από το χιόνι, κόψτε λίγο πράσινο ξύλο για να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα φωτιάς.

 

ΚΙΝΔΥΝΟΙ

 • Να ελέγχετε συχνά τα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο και τα αυτιά σας για κρυοπαγήματα .
 • Να φέρετε, επίσης, μαζί σας ένα μπαστούνι για να ελέγχετε το βάθος του χιονιού. Κατασκευάστε παπούτσια χιονιού (χιονοπέδιλα) για να περπατάτε πιο αποτελεσματικά, κυρίως σε βαθύ χιόνι.
 • Μην αφήνετε το όχημα σας, αν έχετε ένα στο σενάριό σας . Κρατήστε την οροφή και το καπό καθαρό από το χιόνι, και το όχημα θα λειτουργήσει ως δίοδος εκπομπής φωτός ( σε μικρότερο βαθμό με ένα λευκό αυτοκίνητο ).
 • Μη ξεχνάτε να δίνετε σήμα για βοήθεια, συχνά και έντονα . Φωτιά, καπνός και καθρέφτες είναι καλά σήματα . Το να έχετε ένα φορτισμένο κινητό τηλέφωνο είναι ακόμη καλύτερο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος σε μια δοκιμασία επιβίωσης, οπότε πρέπει να το χρησιμοποιείτε με σύνεση για να καλύψει τις βασικές ανάγκες σας και να ελέγχετε το σήμα σε κάθε ευκαιρία.

 

Περιμένουμε τα σχόλια σας…

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.