Η αρχή του τέλους της νόμιμης οπλοκατοχής;

by ihunt.gr
 • Χρόνια τώρα στο site μας αναφέρουμε τόσο την απόλυτη αναγκαιότητα της οπλοκατοχής για τη διατήρηση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάθε χώρα, όσο και την πραγματικά άρρηκτη σχέση του κυνηγιού με την αυτοάμυνα.
 • Και τι θα ήταν μια πιθανή απαγόρευση του κυνηγιού; Μα, πολλά καρφιά στο φέρετρο της οπλοκατοχής στην Ελλάδα φυσικά: Η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει στο μέσο πολίτη την αγορά πυροβόλου για κυνήγι και σκοποβολή, αν απαγορευτεί το ένα (και βασικό/ δημοφιλές) από τα 2… καταλαβαίνετε!
 • Ιστορικά, οποιαδήποτε απαγόρευση οπλοφορίας ήταν προπομπός αντιλαϊκών μέτρων, κατά κανόνα ιδιαίτερα βάναυσων. Ο Χίτλερ, ο Στάλιν κ.α. ήταν μεγάλοι οπαδοί της συγκεκριμένης μεθόδου.

Το παρακάτω άρθρο μας έρχεται από το άριστο (και απολύτως σχετικό) ihunt.gr – τα συμπεράσματα δικά σας!

-.-

 

Τελικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δεν υλοποιεί τους διακηρυγμένους στόχους και το πρόγραμμα της, σε όλα τα υπόλοιπα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, εκτός από το κυνήγι.

Με τη συνδρομή των Οικολόγων Πράσινων και του αρμόδιου υφυπουργού κου Τσιρώνη σπεύδει να κάνει πράξει τις προεκλογικές τους υποσχέσεις που ήταν σαφέστατες.

«Ο περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά»
«Η δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής»

Μερικοί από εμάς τους κυνηγούς, ίσως και οι περισσότεροι, θελήσαμε να πιστέψουμε και ελπίζαμε ότι όλα αυτά  τα προεκλογικά δεν θα εφαρμοστούν. Φρούδες ελπίδες ήταν τελικά  και καραμέλες στις τσέπες των αφελών για άγρα ψήφων.

Από αυτά που μαθαίνουμε μέχρι τώρα, ο κος Τσιρώνης φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει στο συστηματικό ξήλωμα του κυνηγιού. Δεν θα έχουμε ένα απότομο τέλος, αλλά θα προσαρμοστούμε σιγά-σιγά, κάπως σαν τις ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες  και σε 2-3 χρόνια θα είναι πιά κατορθωτός ο διακηρυγμένος στόχος των συνιστωσών που τους αναθέσαμε την διακυβέρνηση της χώρας.  «Μια συλλογικότητα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων ως απώτερο στόχο και ευχή θέτει την κατάργηση του κυνηγιού».

Το ότι ο περιορισμός και η κατάργηση του κυνηγιού θα επιφέρει σημαντική μείωση των εσόδων του κράτους, θα αυξήσει την ανεργία και θα επιτείνει ακόμη περισσότερο την οικονομική ασφυξία κράτους και πολιτών είναι δευτερεύον (σ.σ. όταν πρέπει να καταπατηθούν ακόμα περισσότερα δικαιώματα…) για τους ιδεολόγους αντικυνηγούς.

Οι περικοπές, χρονικές και χωρικές, του κυνηγιού που προετοιμάζουν ο αρμόδιος υφυπουργός ΥΠΑΑ κος Τσιρώνης και οι Οικολόγοι-Πράσινοι, δεν είναι απλές περικοπές.

Στοχεύουν πολύ μακρύτερα. Ουσιαστικά αποδομούν αγώνες και συνεχόμενες προσπάθειες ετών των κυνηγών με επιστημονικά στοιχεία έτσι ώστε  να μπούν οι βάσεις του τελικού ξηλώματος του κυνηγιού.

Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η εισαγωγή. Το κυρίως πιάτο θα έρθει στη συνέχεια, μόλις χωνέψουμε τις περικοπές αυτές και αποδεχτούμε ως κυνηγοί την νέα τάξη πραγμάτων.

Θα τους αφήσουμε;

Αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι πρέπει να πούμε ΟΧΙ.

Σήμερα κιόλας πρέπει να αντιδράσουμε. Όχι μόνο η ηγεσία μας που θα πρέπει να ετοιμάζεται για δυναμικές αλλά και εξωσυμβατικές δράσεις. Πρωτίστως πρέπει να κινηθούν όλοι όσοι προεκλογικά καθησύχαζαν τους κυνηγούς ότι η σωτηρία του κυνηγιού θα έρθει από τους Οικολόγους Πράσινους.

Μόνο όσοι εθελοτυφλούν, παίζουν πολιτικά παιχνίδια στηρίζοντας τον κο Τσιρώνη και την παρέα του, ή έχουν άλλα κρυφά συμφέροντα, μπορούν να κλείσουν τα μάτια , τα αυτιά και το στόμα τους μπροστά στα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο και σε λίγο θα τα βρούμε μπροστά μας.

Αν θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην αρχή του τέλους του Κυνηγιού που προετοιμάζει συστηματικά ο κος Τσιρώνης και οι διάφορες μονομελείς συνιστώσες, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και οργανωμένα.

Θα καταφέρουμε να βάλουμε τέλος στα σχέδια αυτά ή θα κλαίμε την μοίρα μας κατηγορώντας αλλήλους;

Le Chasseur

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Η αρχή του τέλους της νόμιμης οπλοκατοχής; — 5 Σχόλια

 1. Μετά απο 40 και βάλε χρόνια πολιτικής αποβλάκωσης, κτηνοδίας, και λεηλασίας, τι σας έκανε να πιστεύετε οτι θα υπάρξει έτσι εύκολα μια Ελληνική πατριωτική κυβέρνηση?
  Δεν χορτάσατε κοροιδία και ψέμα απο τους προηγούμενους? Εαν ναι, σε τί θα πρέπει να διαφέρουν και καινούριοι?

 2. … “Και ο Άγιος φοβέρα θέλει” λέει ο σοφός λαός: Η κυβέρνηση, μάλλον σε μια προσπάθεια να μειώσει τα πολλά ανοικτά μέτωπα, φαίνεται να οπισθοχωρεί. Η μάχη για την οπλοκατοχή ίσως κερδήθηκε – προσωρινά όμως! Δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώσουμε…

  http://www.ihunt.gr/content/apokleistiko-ypoyrgeio-papenparomoia-i-nea-rythmistiki-me-tin-persini

 3. Μάζωξη όπλων…. χμ…. το έκανε και ο Πινοσετ στη Χιλή το 70′ αλλα και ο Μαο στην Κινα!

  Τα απολυταρχικά καθεστώτα πάντα μαζευουν τα όπλα απο τους πολίτες, διοτι θελουν άοπλους του πολίτες (δηλαδή του χεριου τους)!

  Επιχείρησε και ο Ομπάμιας στις ΗΠΑ να κανει το ίδιο, αλλα ηττήθηκε κατα κρατος! Το λόμπι των οπλοκατόχων είναι πολύ πιο ισχυρό! Οι συντακτες του Συνταγματος των ΗΠΑ προνόησαν και εθεσαν το δικαιωμα της οπλοκατοχής στο 2ο κι’όλας άρθρο, το περιβόητο “Second Amendment”, που προσπαθησε να αναστειλει ενεπιτυχώς (ευτυχως για τους αμερικάνους) ο Ομπάμα!

  Όπως οι προαναφερθεντες δικτατορες πήραν τα όπλα απο τους πολίτες λίγο πριν επιβάλλουν τις Χούντες τους, έτσι και στο πλάισιο της Παγκόσμιας χούντας που παει να επιβληθει στον πλανητη (για όσους δεχονται τις «συνομωσίες»), δεν θα μεινει ούτε σφεντόνα στα χερια πολίτη!

  Και έρχομαι στα λόγια του Πατροκοσμά (και πάλι για όσους δεχονται τις Προφητείες)που λένε: «Θὰ σᾶς ζητήσουν τὰ ντουφέκια· νὰ ἔχετε διπλά· νὰ δώκετε τὸ ἕνα καὶ νὰ κρατήσετε τὸ ἄλλο. Ἕνα ντουφέκι 100 ψυχὲς θὰ γλυτώση».

  Εκεί παει το πραγμα και μην παραμυθιάζεστε!
  Το σχόλιο αυτο το θετω κυρίως για σκέψη και προβληματισμό!

 4. Αρχικά αναφέρω ότι θεωρώ μέγιστη συλλογική ελευθερία για ένα έθνος την οπλοκατοχή. Στην αρχαιότητα όλοι οι πολίτες έφεραν όπλο πλην των δούλων, σήμερα, μόνον οι Έλληνες δεν οπλοφορούν στην Ελλάδα και αντιθέτως οπλοφορούν, όλοι οι αλλοδαποί εγκληματίες, απ’ τους οποίους δεν έχουμε τελικώς τρόπο να υπερασπιστούμε.
  Στο άρθρο σας αναφέρετε, ότι ο Στάλιν και ο Χίτλερ περιόρισαν την οπλοκατοχή.
  Η αλήθεια είναι ότι ο Στάλιν το έκανε, όπως το έκανε και ο Πινοσέτ, όπως και ο Μάο.
  Αντιθέτως ο Χίτλερ, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των Γερμανών πολιτών στην ατομική προστασία, αναίρεσε την περιοριστική νομοθεσία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και ενίσχυσε τα δικαιώματα οπλοκατοχής, όμως ΜΟΝΟ για Γερμανούς Πολίτες. Λογικό δεν είναι; Περιόρισε το δικαίωμα οπλοκατοχής σε αλλοδαπούς και αλλόφυλους. Επιτέλους 80 χρόνια μετά μπορούμε να λέμε την ιστορία ως πραγματικώς έχει.

  • O Χίτλερ εφήρμοσε αυτό μου μερικοί ονομάζουν “μερική οπλοκατοχή”, δηλαδή επέτρεψε την οπλοκατοχή σε συγκεκριμένες ομάδες, αφοπλίζοντας κάποιες άλλες (πχ. Εβραίους). Αυτό φυσικά είναι ακόμη χειρότερο από την ολική οπλοαπαγόρευση – για ευνόητους λόγους. Κάτι αντίστοιχο έχουμε σήμερα με το Ισραηλινο – Παλαιστινιακό πρόβλημα στη Λωρίδα της Γάζας. Είτε έχουν δίκιο οι μεν, είτε οι δε, οι άοπλοι (και οι λιγότερο οπλισμένοι) ποτέ δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

   Για τον Μάο και τον Πινοσέτ (αλλά και πολλούς άλλους…) έχετε απόλυτο δίκιο!

   ΥΓ1. Γνωστοί ιστορικοί και πολιτικοί έχουν αποφανθεί πως “αν κάθε εβραϊκή οικογένεια στη χιτλερική Γερμανία είχε από ένα (1) τυφέκιο και τα κότσια να το χρησιμοποιήσει, το Ολοκαύτωμα θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.” Ίσως αυτό να μην το μάθουμε ποτέ, αλλά σίγουρα είναι ενδεικτικό αυτών που αναφέρουμε πιο πάνω.

   ΥΓ2. Συγνώμη αν βγήκαμε λιγάκι off – topic…

   ΥΓ3. Στη χώρα μας δεν οπλοφορούν μόνο οι αλλοδαποί εγκληματίες, αλλά και οι ντόπιοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.