Η επιδημία και 3 σύντομες ιστορίες με Έλληνες εποχούμενους…

Του Ραξή Επιτρόπου MEng, Μηχανολόγου

1η ιστορία

Κάτι για τους οδηγούς φίλους μας: Όταν είστε μόνοι μέσα στο αυτοκίνητο βγάλτε τις μάσκες – δυσκολεύουν την αναπνοή και σας απασχολούν ενώ δεν χρειάζονται!

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν το γνωστό “φίλτρο γύρης” ή “φίλτρο καμπίνας”. Τα φίλτρα αυτά είναι αλμυρούτσικα στην τιμή, τα έχετε πληρώσει πολλές φορές στα σέρβις και είναι κλάσεις ανώτερα από τη μέση κινεζομάσκα της κακιάς ώρας. Το δε αυτοκίνητο μετατρέπεται σε θάλαμο θετικής πίεσης με κλειστά παράθυρα και ενεργοποιημένο ανεμιστήρα. Σαν σύστημα μοιάζει πολύ με τη θωράκιση βιοχημικού πολέμου που διαθέτουν τα σύγχρονα άρματα μάχης – με διαφορετικό φίλτρο βέβαια.

Χαλαρώστε λοιπόν, και κάντε οικονομία στις μάσκες!

ΥΓ. Αν το μοντέλο σας το έτος 2020 δεν διαθέτει φίλτρο γύρης έχετε πιο σοβαρό πρόβλημα από τον SARS… Αλλά και πάλι μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Ιστορία 2η

Παρατηρώ αρκετούς μοτοσυκλετιστές (ο Ερμής να τους κάνει τέτοιους!) στην πόλη να φορούν μάσκα για να σώσουν τα πνευμόνια τους από τον SARS, χωρίς να φορούν κράνος για να σώσουν τον εγκέφαλο τους από ένα μικρό ατύχημα – βέβαια είναι λογικό να προστατεύσεις κάτι που έχεις, και να μην ανησυχείς για κάτι που προφανώς δεν έχεις… Καλά κάνουν οι άνθρωποι! Το ότι η χώρα θρηνεί 50-100 νεκρούς κάθε χρόνο στους δρόμους είναι ασήμαντη λεπτομέρεια…

Ιστορία 3η

Με τον… κακό χαμό που επικρατεί στην Ελλάδα, με κλειστά μαγαζιά, αρρώστους, νοσοκομεία και ιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τα διόδια είναι ανοικτά και πληρώνουμε κανονικά… Μάλλον πουλάνε κάποιο είδος πρώτης ανάγκης…

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.