Jerry Miculek

by mrbill's photostream

Αρκετά συχνά κάποιος αναγνώστης θα μας ρωτήσει για ποιο λόγο δεν ασχολούμαστε με πιστόλια, περίστροφα κτλ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Σαν site απευθυνόμαστε στον μέσο νομοταγή Έλληνα, και η νομοθεσία της χώρας μας καθιστά αδύνατη την οπλοφορία με πιστόλι (εκτός αν κάποιος είναι “διακεκριμένος” πολίτης – τα συμπεράσματα δικά σας). Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε την νομοθεσία, μέχρι τότε… Καραμπίνες. Υπάρχουν βέβαια και οι σκοπευτές, οπότε αυτή τη φορά ας κάνουμε μια εξαίρεση:

 • Δεν μπορούμε να βρούμε πιο συμπυκνωμένη πηγή πληροφοριών για τον χειρισμό του πιστολιού από τον πολυ – πρωταθλητή και θρύλο Jerry Miculek (προφέρεται Τζέρυ Μίτσουλεκ), είναι κάτι που αξίζει να μοιραστούμε!
 • Ο άνθρωπος μετρά πάνω από 100 πρωτιές στο ενεργητικό του και αποτελεί μια σημαντική ναυαρχίδα στο χώρο των όπλων, με χορηγούς (μεταξύ άλλων) τις πασίγνωστες Smith & Wesson και Mossberg. Έχει μάλιστα και αρκετά παγκόσμια ρεκόρ.
 • Κατά καιρούς εμφανίζεται να δοκιμάζει και άλλα προϊόντα, όπως Glock, Springfield κτλ., για τα οποία δίνει απόλυτα σωστές και αντικειμενικές πληροφορίες – αν και ανταγωνίζονται τα “δικά του”. Ένας σοβαρός αθλητής και καθόλα σωστός επαγγελματίας.

Όσοι είναι αγγλομαθείς θα απολαύσουν το βίντεο. Οι υπόλοιποι έχουν αρκετά να αποκομίσουν, πέρα από το υπερθέαμα που προσφέρει ένας σκοπευτής αυτού του επιπέδου. Ας ακούσουμε τις συμβουλές του:

 1. Η σωστή στάση στο πιστόλι είναι το “ισοσκελές τρίγωνο” – η κλασσική με το ένα πόδι μπροστά δημιουργεί ανακρίβεια στις επαναλαμβανόμενες βολές, ενώ μειώνει σημαντικά το εύρος στόχευσης. Το σώμα δεν πρέπει να γέρνει πλάγια.
 2. Η τεχνική μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή: Αφαιρούμε ό,τι δεν μας κάνει πιο γρήγορους ή ό,τι επηρεάζει την ακρίβεια.
 3. Το πρόσωπο είναι ευθεία προς το στόχο και το κεφάλι δεν γέρνει πλάγια.
 4. Δεν κοιτώ πάνω από τα γυαλιά μου (προσέξτε πόσο μεγάλα γυαλιά φοράει).
 5. Η λαβή πρέπει να πιάνεται και με τα 2 χέρια. Το “βοηθητικό” χέρι πιάνει τη λαβή από την άλλη πλευρά. Όχι από κάτω, όχι τον καρπό. Το “βασικό” χέρι πρέπει να πιάνει τη λαβή όσο το δυνατόν πιο ψηλά, για να πλησιάζει το επίπεδο της κάννης.
 6. Λεπτομέρεια: Ο δείκτης του “βοηθητικού” χεριού πιάνει τον υποφυλακτήρα της σκανδάλης για σταθεροποίηση στις επαναλαμβανόμενες βολές.
 7. Φορά πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό. Ακόμα και για να σημαδέψει στην κάμερα χρησιμοποιεί πλαστικό ομοίωμα αντί για πιστόλι. Τι ξέρει αυτός…
 8. Η λαβή πρέπει να ταιριάζει στο μέγεθος του χεριού, και η γωνία της πρέπει να μας έρχεται “φυσικά” ώστε να ερχόμαστε άμεσα στο στόχο. Το αγρίεμα της (και του υποφυλακτήρα) σε κάποια σημεία συνίσταται για καλύτερο κράτημα.
 9. Με τη σωστή τοποθέτηση των χεριών το πιστόλι επιστρέφει αυτόματα στο στόχο μετά από κάθε βολή.
 10. Η κακή τοποθέτηση του αντίχειρα προκαλεί τραυματισμούς και εμπλοκές.
 11. Εν γένει η τεχνική πρέπει να βολεύει τον εκάστοτε σκοπευτή. Για αυτό και προκύπτουν πολλές παραλλαγές στο ίδιο θέμα.

Απολαύστε τον!

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Jerry Miculek — 1 Σχόλιο

 1. Πραγματικά απολαυστικός! Τρομερός χειριστής- κι ακολουθεί και από κοντά και η κόρη του: το μήλο κάτω από τη μηλιά! Αν και μερικές φορές τον ψέγω που προσπαθεί να μιμηθεί κάποια άλλα ”αμερικανάκια΄΄, πυροβολώντας ακόμη και με καρφωτικά πιστόλια ξύλου ή τροποποιημένες ηλεκτρικές σκούπες : ))
  Αλλά πραγματικά μάτι-χέρι, ιδιαίτερα και λόγω της ηλικίας του..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.