ΛΑΘΟΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

by Rob Barrett Photography

Όταν υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον για ένα θέμα, όπως τα ιδανικά πυρομαχικά αυτοάμυνας, πολλοί εκφράζουν απόψεις από βλακώδεις έως εντελώς αστήρικτες. Ας δούμε μερικές από αυτές:

• «Τα ψιλά σκάγια είναι ιδανικά για να μην τραυματίσεις σοβαρά κάποιον εισβολέα.» Μεγάλο λάθος – τα ψιλά σκάγια λειτουργούν πρακτικά σαν μονόβολο σε κοντινές αποστάσεις (πχ. 2-3m), ενώ στα 20 μέτρα έχουν μικρή αναχαιτιστική ικανότητα, αν και μπορεί να αποδειχθούν φονικά και εκεί.

• «Τα άσφαιρα φυσίγγια (κρότου) είναι ιδανικά για εκφοβισμό ή αιφνιδιασμό.» Πέρα από το ότι λειτουργούν μόνο στα μισά περίπου είδη κυνηγετικών όπλων, η αναχαιτιστική τους ικανότητα είναι μηδενική, ενώ σπαταλούν και μια πολύτιμη θέση στη θαλάμη ή την αποθήκη φυσιγγίων! Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι αν μπερδευτούμε στο γέμισμα λόγω αδρεναλίνης δεν θα θυμόμαστε τι φυσίγγι έχουμε στη θαλάμη και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό…

• «Τα μη – φονικά πυρομαχικά (συνήθως με πλαστικές ή λαστιχένιες βολίδες) είναι τέλεια για αυτοάμυνα.» Εδώ έχουμε μια (ελάχιστη) αναχαιτιστική ικανότητα που μας γεμίζει με αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση, γιατί ένας μεγαλόσωμος γυμνασμένος άντρας με βαρύ χειμερινό ρουχισμό ούτε κατά διάνοια δεν βγαίνει εκτός μάχης με μια λαστιχένια σφαίρα (πόσο μάλλον άμεσα). Έχει καταγραφεί περιστατικό με άντρα υπό την επήρεια ναρκωτικών να δέχεται ολόκληρο γεμιστήρα με κανονικές σφαίρες από MP5 για να πέσει. Φανταστείτε τι (δεν) θα του έκανε μια πλαστική μπάλα, εκτός και αν τον χτυπούσε στο κεφάλι (κάτι σκοπευτικά δύσκολο σε κινούμενο στόχο). Οι πλαστικές σφαίρες σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για έλεγχο πλήθους μέσω τραυματισμών διαδηλωτών, και όχι για αυτοάμυνα στο σπίτι.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.