Μελλοντικό τυφέκιο του ΕΣ: Μία πλήρης ανάλυση – ΜΕΡΟΣ Ζ

Συνεχίζουμε την ιδιαίτερη – για το site μας – σειρά άρθρων, για το μέλλον του ατομικού οπλισμού του Έλληνα οπλίτη. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Η μελέτη έχει εκπονηθεί από ανώτερο αξιωματικό του ΕΣ, ο οποίος προτιμά να παραμείνει ανώνυμος – απαγορεύεται η αναδημοσίευση της χωρίς γραπτή άδεια! Εδώ κλείνει ο σχετικός κύκλος αναρτήσεων…

Για να διαβάσετε το ΣΤ ΜΕΡΟΣ πατήστε ΕΔΩ

-.-

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α»

εξυπνο Κράνος

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «B» Φόρτος

Προηγμένης Σχεδίασης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΣΥΣΤΗΜΑ

ΜΑΧΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΤΟΠΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Δ» ΑΥΤΟΝΟΜΟ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MAARS

Το σύστημα MAARS που δοκιμάστηκε το 2010 στο Φορτ Μπένινγκ έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης πυρών ακριβείας σχεδόν με οποιοδήποτε διαμέτρημα, τηλεμέτρησης, δεν παρουσιάζει θερμικό ίχνος, μπορεί να παραμένει κρυμμένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ είναι εφοδιασμένο και με ηχεία και εκτοξευτή δακρυγόνων(Qintetic,2018).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Ε» ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΙΠΠΟΣ

ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΟΡΤΙΩΝ

Ρομποτικός Ίππος- Όχημα μεταφοράς φορτίων

1. Ο ρομποτικός ίππος (LS3) διαθέτει έγχρωμες και υπέρυθρες κάμερες που του επιτρέπουν να ανιχνεύει εμπόδια, να καταγράφει το έδαφος και να δημιουργεί χάρτες 3-D και να ακολουθεί περιπόλους.

2. Κάθε ένα από τα 4 μηχανικά πόδια έχει υδραυλικούς ενεργοποιητές για να ισχυροποιούν τους συνδέσμους, Ένα σύστημα ελέγχου επιτρέπει στο ρομπότ να διατηρεί την ισορροπία και την επαφή με το έδαφος.

3. Η αναγνώριση φωνής επιτρέπει στα στρατεύματα να ελέγχουν και να χειρίζονται απευθείας το ρομπότ. Η ταχύτητα του κυμαίνεται από κανονική βάδιση έως ταχύτητα τρεξίματος (11 km/h).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΣΤ»

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΕΞΩΣΚΕΛΕΤΟΙ