Οι ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης… προσεχώς

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Εάν υπήρχε μία μικρή πιθανότητα να ξυπνήσει κατά τα θρυλούμενα ο Κωνσταντίνος Δραγάτσης Παλαιολόγος, αυτή πλέον ελλαττούται δραματικά εάν στο ενύπνιόν του αντιληφθεί πως οι Έλληνες Ταγοί κοιμούνται και ο Λαός δεν αφυπνίζεται.

Σήμερα, πέρα από θρύλους, παραδόσεις και λαϊκά αφηγήματα, βλέπουμε ότι σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό ασχολείται με ένα δευτερεύον ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ίσως για να μην ασχολείται με τα πιο ουσιαστικά.

Όπως προσφάτως είχε επισημανθεί στο άρθρο του κ. Στρατή Χαραλάμπους, Αν. Μεσόγειος: Μια “φλεγόμενη περιοχή”“Σίγουρο είναι ότι την περίοδο μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές η Τουρκία , θα εντείνει τις προσπάθειες της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο . Ταυτόχρονα με την επιθετική και παράνομη ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί στοχεύει με τη διαρκή απασχόληση των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο και το Αιγαίο (εξώθηση παράνομων μεταναστών , συνοριακά επεισόδια , καταγγελίες στους διεθνείς οργανισμούς κλπ) και τη διοχέτευση στην επικαιρότητα θεμάτων δευτερεύουσας σημασίας( Αγία Σοφία, Χάλκη ,Πατριαρχείο , τζαμιά κλπ), να οδηγήσει τη Χώρα μας «σε μία εφ’ όλης της ύλης» διαπραγμάτευση . Τούτο αν συμβεί , ήδη συζητάμε επί χρόνια για τη δημιουργία ΜΟΕ χωρίς αποτέλεσμα , θα σημάνει ότι αποδεχόμαστε(υπό την απειλή των όπλων) το ρυθμιστικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή , στηριζόμενο όχι σε κανόνες διεθνούς δικαίου αλλά στη «δύναμη του ισχυρού» να επιβάλει με την απειλή χρήση βίας τη θέληση του .”

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε χώρο τέλεσης προσευχής δεν αποτελεί μόνον μία “ηθική νίκη” του Καθεστώτος Ερντογάν με την ανοχή και τις ευλογίες της διεθνούς κοινότητας αλλά καταδεικνύει την συντριπτική ήττα της Ελληνικής Διπλωματίας, των “μυστικών υπηρεσιων” και του Πολιτικού Δυναμικού της Χώρας που ΄δεν ήταν σε θέση με απλές κινήσεις, ήδη από το 2005 να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Με απλά λόγια: Οι επί χρόνια παραλήπτες των ενισχύσεων και των μυστικών κονδυλίων στην Πόλη, οι επιφανείς Έλληνες που φωτογραφίζονται διαρκώς πέριξ του Οικουμενικού Πατριάρχη, οι προκαθήμενοι των life-style ομογενειακών οργανώσεων, οι μυστικές υπηρεσίες που (σιγουρα) έχουν διεισδύσει σε δομές της τουρκικής κοινωνίας, οι “φίλοι” μας Κούρδοι, οι ομόθρησκοί μας άλλων δογμάτων και κοινοτήτων,οι συνάνθρωποί μας με απλή καθημερινή λογική που εναντιώνονται στην εξάπλωση του ισλαμιστικού τέρατος, οι ενεργοί πολιτες της αντιπολίτευσης..όλοι αυτοί θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει ΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και της ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ την εκ νέου βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Έστω και τώρα, post festum,  χωρίς να στηριζόμαστε σε “συμμάχους” και “υποστηρικτές του διεθνούς δικαίου”, χωρίς να προσδοκούμε την αλλαγή στάσης του Ρ. Τ. Ερντογάν και τον από μηχανής Τραμπ ή Μέρκελ , πρέπει ήδη να προχωρήσουμε σε μία σειρά αντιμέτρων αλλά και αντιπροτάσεων:

 • Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και ΚΥΣΕΑ για την επανεξέταση των νέων δεδομένων με ταυτόχρονη αμφίδρομη ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
 • Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι εξόχως ελληνοτουρκικό, παραμένει ζήτημα της Ελληνορθοδοξίας, η μοναδική εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελλάδα, και για αυτό πρέπει να ενεργοποιήσει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης και την Εκκλησιαστική Διπλωματία σε συνεργασία και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και το σύνολο της Ιεράς Συνόδου.
 • Δηλώσεις των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου κυρίως ως έμπρακτη κίνηση διαφύλαξης του πνεύματος ομοψυχίας και μακραίωνης αρμονικής συνύπαρξης θρησκειών και πολιτισμών στην Ελληνική Επικράτεια
 • Ενεργοποίηση όλου του διπλωματικού οπλοστασίου με ταυτόχρονα διαβήματα προς την τουρκική πλευρά
 • Διεθνής Ενημερωτική Εκστρατεία απο το Υπουργείο Πολιτισμού και ενημέρωση της κοινότητας των αρχαιολόγων και ιστορικών τέχνης προκειμένου να τονισθεί ότι η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ίσως θέσει σε κίνδυνο τα εκπληκτικά «φρέσκο» και μωσαϊκά από την βυζαντινή περίοδο. Η μουσουλμανική πίστη απαγορεύει την ύπαρξη εικόνων εντός του ναού, κάτι που σημαίνει πως τα έργα της Αγιάς Σοφιάς θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σκεπαστούν, όπως συνέβη και στο παρελθόν, όταν αγιογραφίες καλύφτηκαν με μπογιά και λάσπη.
 • Άμεση επικοινωνία με τον Γ.Γ. ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες και την ομάδα της UNESCO επαναφέροντας στην δημοσιότητα την ολιγωρία του ΟΗΕ στην φύλαξη της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο (κοντινό μας) Κοσσυφοπέδιο και στην Συρία.
 • Αίτημα της Ελλάδας προς την ΕΕ και την Γερμανική Προεδρία για να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής απαιτώντας όχι μόνον την καταδίκη του Ρ. Τ. Ερντογάν αλλά και την επιβολή κυρώσεων.
 • Το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί ένα πλέγμα οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία ξεκινώντας από την απαγόρευση πραγματοποίησης εκδρομών στην Τουρκία μέχρι τον (επαν)έλεγχο δραστηριοτήτων Τούρκων επιχειρηματιών.
 • Προς αυτή την κατεύθυνση να εξετασθεί και η πρόταση του Έλληνα εφοπλιστή κ.Ανδρέα Μαρτίνου ο οποίοςαναφέρει: Η τζαμοποίηση τής Αγίας Σοφίας είναι προσβολή γιά τήν διεθνή κοινότητα καί μία ακόμη εξοργιστική καί κραυγαλαία αναίτια πρόκληση τής Τουρκίας πού πλέον καταστεί σαφές οτι δέν μπορεί νά υπάρχουν επί ίσοις όροις συνομιλίες μέ ένα ισλαμιστικό εθνικιστικό καθεστώς.Και καταλήγει: Πιστεύω πως οι Ελληνες εφοπλιστές πρέπει να αποκλείσουν πλέον το destination Τουρκία για επισκευές και δεξαμενισμούς Αμέσως
 • Ο πλήρης έλεγχος όλων των (παρα)θρησκευτικών δομών που ενισχύονται , ειδικα στην Ελληνική Θράκη, από την DIYANET και άλλους κρατικούς οργανισμούς της Τουρκίας
 • Άμεσος έλεγχος των δραστηριοτήτων όλου του παραθρησκευτικού δικτύου και του προξενικού μηχανισμού στην Ελληνική Θράκη και την υπόλοιπη επικράτεια “ξηλώνοντας” το δίκτυο της ΜΙΤ στις δομές των ΚΥΤ και των παρανόμων τζαμιών σε όλη την Επικράτεια.
 • Άμεση σύγκληση μιας άτυπης διακομματικής επιτροπής για την Θράκη η οποία είναι ευκαιρια να μην μείνει μόνο στα χαρτια
 • Διεξαγωγή, άμεσα, μεγάλης διακλαδικής άσκησης των ΕΔ με σαφή μηνύματα για την τήρηση της Διεθνούς Νομιμότητας, του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου, την προστασία της ΑΟΖκοκ
 • Ενημέρωση με διάγγελμα του Ελληνικού Λαού

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το Επιτελείο πρέπει να αντιληφθούν ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για διπλωματικούς ελιγμούς, ΜΟΕ και αέναο διάλογο εφ’ολης της ύλης με την Άγκυρα ειδικά όταν αμφισβητεί με κάθε τρόπο την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας.

Ας μην ξεχνουμε, ότι η βεβήλωση της Μεγάλης Εκκλησίας δεν εμπόδισε τον Ελληνισμό να σταθεί (μέχρι σήμερα) στις Επάλξεις του ελπίζοντας ότι μπορεί να αναστήσει την Προδωμένη Πόλη αποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και την Ιστορική Συνέχεια….

Κάπως έτσι υπερασπίζεται το Γένος τα ιστορικά δίκαιά του, στην πράξη, και όχι με βιντεάκια (μόνον) στο youtube

Πηγή: komotinipress.gr

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.