ΠΙΘΑΝΑ ΟΠΛΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 1

by ukhomeoffice

Κατά καιρούς δέχομαι ερωτήσεις για όλα τα είδη όπλων. Aς μιλήσουμε λοιπόν για το σύγχρονο «οικιακό» οπλοστάσιο:

διάφορα όπλα

διάφορα όπλα

 • Το σπρέι πιπεριού είναι παράνομο και αναποτελεσματικό στους κουκουλοφόρους, ενώ πρέπει να πας κοντά στον υποψήφιο δολοφόνο σου και να σημαδέψεις σωστά. Το ξεχνάμε λοιπόν.
 • Αν δεν είναι κάποιος master των πολεμικών τεχνών, αντίστοιχα αποτελέσματα έχει και το κουζινομάχαιρο, ή οποιοδήποτε άλλο μαχαίρι. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, η καλύτερη επίθεση είναι από κάτω προς τα πάνω, γιατί δεν αποκρούεται εύκολα. Μην ανησυχείτε πως θα πέσει στα χέρια του αντιπάλου, μάλλον θα έχει ήδη ένα μαζί του.
 • Το ρόπαλο οποιασδήποτε μορφής θέλει ταχύτητα, δύναμη και λίγη τέχνη για να δουλέψει σωστά, ενώ και πάλι έρχεστε αναγκαστικά κοντά στον αντίπαλο.

Όλα αυτά απαιτούν εκτός από αποφασιστικότητα, που δε την έχουν όλοι πάντα και δύναμη που ίσως λείπει από κάποιους. Τίποτε πιο δραστικό και ακαριαίο δεν υπάρχει; Ρωτούν ορισμένοι. Βεβαίως και υπάρχει:

 • Το ξίφος έχει στυλ και άποψη, αλλά χρειάζεται ειδικό χειρισμό και η κατοχή του επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια, άρα το ξεχνάμε λοιπόν κι αυτό.
 • Το σπαθί είναι πολύ βαρύ για τους περισσότερους, ενώ δεν είναι πιο αποτελεσματικό από το ξίφος, αφού κανείς πλέον δε φορά πανοπλία, o tempora o mores…
 • Η λόγχη με μήκος 1,5-2,0m είναι ιδανική για αυτοάμυνα σε εξωτερικούς χώρους, αν κάποιος ξέρει να την χειρίζεται, αλλά αχρηστεύεται σε κλειστό χώρο, οπότε αποκλείεται κι αυτή… Είναι ολόκληρη γκουμούτσα και άβολο όπλο, όπως και να το κάνουμε.
 • Το όπλο ηλεκτροσόκ πρέπει να διατηρείται πάντα φορτισμένο, είναι παράνομο, εξαιρετικά επικίνδυνο (γι΄αυτους που νομίζουν ότι δεν θα σκοτώσουμε κανέναν με αυτό) και μας φέρνει υπερβολικά κοντά στον αντίπαλο.
 • Το τόξο είναι ιδανικό για αυτοάμυνα, αλλά πρέπει κάποιος να είναι καλά εκπαιδευμένος σ’ αυτό, να έχει αρκετή μυϊκή δύναμη και να χρησιμοποιεί αποκλειστικά κυνηγητικά βέλη, γιατί τα σκοπευτικά είναι μεν φονικά αλλά δεν έχουν σοβαρή αναχαιτιστική ικανότητα (άμεση φονικότητα). Αν και είναι άριστο σαν επιλογή έχει αντικατασταθεί από πιο σύγχρονα, εύχρηστα και αποτελεσματικά όπλα.
 • Η βαλλίστρα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το τόξο και πιο εύκολη σκόπευση, αλλά ο μεγάλος χρόνος επαναγέμισης της την καθιστά άχρηστη σε εμπλοκή με πολλούς αντιπάλους.

Από αυτά τα περίεργα και εξωτικά που βλέπουμε στα έργα με πολεμικές τέχνες τι να διαλέξουμε;

Υπάρχουν διάφορα δηλητηριώδη όπλα (βελάκια, βελόνες από φυσοκάλαμο, αστεράκια κτλ.), τα ξεχνάμε για τη δική μας ασφάλεια, αλλά και λόγω δυσκολίας εύρεσης ισχυρού δηλητηρίου με νόμιμους τρόπους. Το βασικό είναι να παραμένουμε στη σωστή πλευρά του νόμου.

Για τη συνέχεια του άρθρου (με περισσότερα όπλα) πατήστε εδώ

Σχόλια

Σχόλια


Comments

ΠΙΘΑΝΑ ΟΠΛΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 1 — 12 Σχόλια

 1. Με την σιδηρογροθιά τι παίζει;Είναι παράνομη γενικά;Αν πάρω μία από το ιντερνετ θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στον έλεγχο στο ταχυδρομείο ή είναι οκ;
  Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας.
  Στράτος.Π

  • Ούτε να το σκέφτεστε! Είναι παράνομη γενικά στην Ελλάδα, ενώ σαν όπλο η εμβέλεια της είναι αστεία. Μπορεί υπό συνθήκες να γίνει αποτελεσματική, αλλά πρακτικά πρέπει να μείνει εκεί που ανήκει – σε ταινίες με υποθέσεις bullying της δεκαετίας ’60… Απ’ όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας τρόπος νομιμοποίησης της στην χώρα μας, εκτός από την έκθεση της σε μουσείο…

   Η σιδηρογροθιά δεν είναι μαχαίρι, για να ισχυριστεί κάποιος ότι τη χρησιμοποιεί σαν εργαλείο. Είναι σχεδιασμένη καθαρά σαν όπλο και η νομοθεσία μας δεν αστειεύεται με κάτι τέτοια.

 2. Υπάρχει και ένα όπλο μεταξύ τόξου και σφεντόνας και κρίνοντας απο τα βίντεο που θα σας παραθέσω και το οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα τα υλικά και χώρια οτι μπορείτε να ριξέτε ποιο γρήγορα και απο ένα τόξο και μια βαλίστρα, χώρια ότι μεταφέρεται και.. εύκολα και μπορει να κρυφτεί κάτω απο ορισμένες συνθήκες και επίσης κάνει και για άμυνα και για..κυνήγι μεγάλων ζώων.
  Το αποκαλούν Slingbow[ αν το μεταφράσουμε ελληνικά: Σφεντονοβάλιστρο], το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο απο μία σφεντόνα η οποία με μία ελαφρά τροποποίηση μπορεί να ρίξεί βέλη τόξου η βαλίστρας [ με μύτη για κυνήγι θηραμάτων που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα] επίσης ρίχνει και σαν κανονική..σφεντονα.
  1. https://www.youtube.com/watch?v=NGIcCRJGYug

  2. https://www.youtube.com/watch?v=-6LxKfpAPYA

  3. https://www.youtube.com/watch?v=78VT1Pp_9Nk

  4.https://www.youtube.com/watch?v=ohsJ0YUqTvw

  Μπορείτε να αγόρασετε μία κανονική σφεντόνα και να κάνετε τη μετατροπή, η να φτιάξετε μία δική σας και χρησιμοποιόντας για λάστιχο αιμοστατικά λαστιχα[ σε φαρμακεία.
  Σε άμυνα σε σπίτι δεν παίζει ρόλο το πυροβόλο όπλο αν κάνει πόλυ θόρυβο αλλά το πόσο αθόρυβα μπορείς να εξουδετερώσεις ένα εισβολέα.

  • Οι καταπέλτες / βαλλίστρες, βαλλιστρίδες κάθε είδους και μεγέθους απαγορεύονται από την ελληνική νομοθεσία – εκεί βρίσκεται η ουσία του προβλήματος, και όχι στην επιλογή όπλου. Όπλα υπάρχουν, πυροβόλα, γερά, ποιοτικά και αποτελεσματικά.

 3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ . ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΒΒ΄΄S ;;

  • Τα αεροβόλα στην Ελλάδα αγοράζονται από ενήλικες με τη χρήση αστυνομικής ταυτότητας, γιατί ουδεμία σχέση έχουν με την αυτοάμυνα – όχι περισσότερη από μία γόβα στιλέτο… Αν και κατά καιρούς χρησιμοποιούνται ως επιθετικά όπλα, σε διάφορες εφαρμογές.

 4. Καλησπέρα σας
  Η αγορά σφεντόνας (καλής ποιότητας) επιτρέπεται?

  • Αν είναι παιχνίδι, ναι. Αν είναι ξεκάθαρα όπλο, όχι. Λεπτός ο διαχωρισμός…

 5. τι πρέπει να προσέξω για την αγορά τειζερ;Όσο ποιό πολλά volt τόσο το καλύτερο ; ή κάτι άλλο

  • Τα αξεσουάρ αυτά είναι επικίνδυνα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (ανάλογα με το ρουχισμό), ενώ είναι και απαγορευμένα από την ελληνική νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα προτείνουμε σαν αγορά!

   Αν ενδιαφέρεστε για κάτι αντίστοιχο – και νόμιμο, διαβάστε εδώ:
   http://www.amynastospiti.gr/ta-opla-tou-aoplou/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.