ΠΙΘΑΝΑ ΟΠΛΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2

By PEOSoldier

Το άρθρο αυτό είναι συνέχεια προηγούμενου (με διαφορετικά, πιο σύγχρονα και πρακτικά όπλα).

Ένας φίλος με ρώτησε παλαιότερα πώς αντιδρά στον εγκληματία ένας σύγχρονος καουμπόης που σέβεται τον εαυτό του… Αυτή ήταν η απάντηση:

Ένας σύγχρονος πολίτης, όχι καουμπόης. Η φιλοσοφία τύπου «άγρια δύση» προμηνύει προβλήματα… Εν πάση περιπτώσει, τα σύγχρονα και πρακτικά όπλα είναι τα εξής:

Το σύνηθες πλέον Glock

Το σύνηθες πλέον Glock

 • Ένα αεροβόλο πιστόλι ή τυφέκιο είναι μία πρώτη λύση αλλά πάσχει σε ισχύ πυρός. Πρακτικά δεν θα σταματήσει έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο με βαρύ ρουχισμό αν ο χειριστής του δεν είναι ήρεμος ΚΑΙ δεινός σκοπευτής, συνδυασμός αρκετά σπάνιος.
 • Το πυροβόλο πιστόλι είναι κάτι σαν τα πυρηνικά όπλα. Θα θέλαμε να μην έχει εφευρεθεί, αλλά εφόσον υπάρχει πρέπει να έχουν όλοι για να υπάρχει ισορροπία στο σύστημα. Κάπου εδώ τα χαλάμε στην Ελλάδα, αφού η χώρα αυτή αντιμετωπίζει τους πολίτες της σαν απολίτιστα, αγράμματα, ηλίθια, βίαια και επικίνδυνα ζώα με φαγούρα στους δείκτες, ανίκανα να αποκτήσουν άδεια οπλοκατοχής, παρά μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Είναι το έγκλημα του αιώνα. Απλά. Σε σοβαρές χώρες, με διαδεδομένη οπλοκατοχή (Καναδάς), τα ατυχήματα με πυροβόλα είναι στατιστικά όσα και σε ευρωπαϊκές χώρες! Μόνο το 20% αυτών που δέχονται πλήγμα από πιστόλι καταλήγουν. Πληροφοριακά και μόνο, κορυφαίο ανδροκτόνο διαμέτρημα είναι το 357magnum. Αρκετή ενέργεια για άμεση αναχαίτιση χωρίς υπερβολές στο λάκτισμα ή την εκτόξευση φλόγας που τυφλώνει το σκοπευτή στο σκοτάδι. Τα 9mm της Ελληνικής Αστυνομίας δυστυχώς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα αναχαίτισης, αν και υπάρχουν αξιόλογα πυρομαχικά και σε αυτό το διαμέτρημα.
Ραβδωτό Τυφέκιο

Ραβδωτό Τυφέκιο

 • Το πυροβόλο ραβδωτό (με αυλακώσεις στην κάνη) τυφέκιο (μολυβδοβόλο σε σωστά ελληνικά) επιτρέπεται μόνο σε σκοπευτικούς αγώνες και ειδικές ομάδες των σωμάτων ασφαλείας στην Ελλάδα, και για καλό λόγο: Η φονικότητα του μετριέται σε χιλιόμετρα, κάτι καλό για τις απέραντες αμερικανικές πεδιάδες ή για ελεύθερους σκοπευτές, αλλά όχι και για τις συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει ο μέσος Έλληνας. Πληροφοριακά και εδώ, ένα από τα καλύτερα διαμετρήματα θεωρείται το 308 Winchester, την στρατιωτική εφαρμογή του οποίου (7.62x51mm NATO) έχει, μεταξύ άλλων, και ο ελληνικός στρατός.
Λυμένο αλληλεπίθετο δίκανο της Beretta

Λυμένο αλληλεπίθετο δίκανο της Beretta

 • Το λειόκανο (χωρίς αυλακώσεις στην κάνη) πυροβόλο όπλο, γνωστό και ως κυνηγητικό όπλο, είναι για μας το παραθυράκι στο νόμο, το φώς στο βάθος του τούνελ, η ελπίδα για λίγη ισότητα ανάμεσα στον απλό πολίτη και τον εγκληματία. Μια επίσκεψη σε κατάστημα κυνηγετικών ειδών, μια σύντομη εξέταση σε ιατρό, μια δήλωση στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής μας και μερικές εβδομάδες αργότερα θα έχουμε στα χέρια μας μια ανοιχτή πόρτα στον θαυμαστό κόσμο της βλητικής, αλλά και έναν πιστό φίλο σε δύσκολες καταστάσεις.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

ΠΙΘΑΝΑ ΟΠΛΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2 — 3 Σχόλια

 1. Αν συμβει οτιδηποτε, οι αρχες θα κατασχουν (ή δημευσουν) όλα τα δηλωμενα όπλα!

  Το αν θα είναι λιανοτουφεκο ή στρατιωτικο το όπλο, μικρη σημασία εχει….
  Ακόμα μικροτερη σημασία εχει το αν το οπλο εχει αδεια ή όχι…

 2. Άλλος ένας μύθος που δεν αναφέρεται πουθενά επίσημα, και δεν επιβάλλεται από την ελληνική νομοθεσία σε κανένα κώδικα ή πλαίσιο. Άλλη μια αναμάσηση παλιών (ιστορικών σε άλλες χώρες βεβαίως) γεγονότων…

  Ας το αφήσουμε στο εξής: Αν ξεκινήσει επισήμως (παράνομος) αφοπλισμός από το ελληνικό κράτος, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να μπει στην πρώτη πρεσβεία και να ζητήσει πολιτικό άσυλο – γιατί κάποιος ετοιμάζει κατάφωρη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιλάμε για εμφυλιακές καταστάσεις.

 3. Pingback: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ -ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΠΑΡΕΑ Ο ΑΣΛΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ… ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.