ΣΚΥΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

by Alexis Fam Photography

Στην κατηγορία των συναγερμών ανήκει και ο… σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου από πολλές απόψεις. Κατόπιν αρκετού διαβάσματος και συχνών συζητήσεων με δύο διαφορετικούς εκπαιδευτές σκύλων, κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα:

  1. Η καλύτερη δυνατή φύλαξη γίνεται από αγέλη Doberman, γιατί αυτά λειτουργούν πολύ καλά σαν ομάδα.
  2. Αν περιορίζεστε σε 1 σκύλο ο γερμανικός ποιμενικός είναι πολύ καλή επιλογή. Δυνατός και έξυπνος. Να που βγήκε και κάτι καλό από τη Γερμανία…
  3. Καλό είναι ράτσες χαμηλής νοημοσύνης (Pit bull, Rottweiler) κάποιες φορές να αποφεύγονται, γιατί δυστυχώς δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια.
  4. Ο εκπαιδευμένος σκύλος κάνει καλύτερη δουλειά από τον μη εκπαιδευμένο, λογικό είναι!
  5. Αν δεν διαθέτουμε σκύλο, ακόμα και μια πινακίδα “ο σκύλος δαγκώνει” είναι απείρως καλύτερη απ’ το τίποτα.
  6. Ήπιες ράτσες (όπως τα Λαμπρατόρ) δεν πρέπει να εκπαιδεύονται για φύλακες: Θα αποκτήσουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, και μετά τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Ο σκύλος είναι άριστο αποτρεπτικό μέσο και πιστός φίλος. Δεν πρέπει όμως να βασίσουμε όλες τις ελπίδες μας πάνω του: Ο επαγγελματίας μπορεί εύκολα να τον εξουδετερώσει…

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.