Σουρεαλιστικός Εφιάλτης

by ihunt.gr

Οι εποχές είναι περίεργες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Δηλώνεις ό,τι φύλο θέλεις, ανεξαρτήτως φύλου, δηλώνεις πολιτικός ηγέτης, ανεξαρτήτως εγκεφαλικών ικανοτήτων, δηλώνεις ισλαμιστής αρχηγός, ανεξαρτήτως των ευρωπαϊκών βλέψεων της χώρας σου κτλ… Μέσα σε αυτή τη χειμαρρώδη επίθεση στη γνώση, στην κοινή λογική, βρήκαμε και το παρακάτω “διαμαντάκι” στο πάρα πολύ καλό ihunt.gr – ας το διαβάσουμε προσεκτικά – οι σημειώσεις μας ακολουθούν στο τέλος:

H τρομοκρατία και η δήθεν αναρχία σε όλο της το μεγαλείο. Η νέα μόδα είναι η αναρχία της “οικολογίας”. Μια ομάδα από αλήτες που σπάει και καίει κρεοπωλεία και απειλεί κυνηγούς. Διαβάστε την ανακοίνωση που έβγαλε το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τον βανδαλισμό κρεοπωλείου στα Εξάρχεια :
-.-
“Το τοπίο της μητρόπολης θυμίζει νεκροταφείο ψυχών. Μαζάνθρωποι κινούνται πέρα-δώθε, όλη τους η ζωή κινείται σε fast-forward μπροστά απ’ τα μάτια τους. Κομμάτι αυτής της πόλης είμαστε κι εμείς. Περπατάμε στους δρόμους της αναπνέοντας το μολυσμένο της οξυγόνο, καταναλώνουμε και καταναλωνόμαστε, το μεγαλύτερο μέρος του βίου μας βουτηγμένο κι αυτό -ως ένα βαθμό- στην οικονομική αλλοτρίωση.
Ζώντας λοιπόν σε μια καθημερινότητα στην οποία κάθε έκφανση του εξουσιαστικού πολιτισμού λεηλατεί τον χώρο και τον χρόνο μας, όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε εχθρικά και μισητά υποκείμενα. Μια βόλτα στο κέντρο ή στα προάστια της πόλης είναι αρκετή για να εντοπίσουμε σε κάθε σημείο της κι από έναν στόχο. Ο εχθρός βρίσκεται παντού, αφού παντού λαχταρά να κυριαρχεί και να επιβάλλεται, έχοντας στο πλάι του πρόθυμους υπηκόους που κι αυτοί με τη σειρά τους επιλέγουν να άρχονται και να υποτάσσονται. Επομένως, δεν είναι ψέμα το να πούμε ότι βγαίνοντας απ’ τους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων μας, ολούθε αντικρίζουμε και γευόμαστε τη σαπίλα αυτού του καταπιεστικού κόσμου στον οποίο ζούμε, νιώθοντας διαρκώς έντονη την απέχθεια μας γι’ αυτόν. 
Κι ένας απ’ τους πολλούς στόχους που μας προκαλεί αηδία και σιχαμάρα είναι τα κρεοπωλεία. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με ατελείωτα λόγια και αράδες τους λόγους για τους οποίους πλημμυρίζουμε από μίσος και λυσσασμένη οργή ενάντια στους σφαγείς των ζώων και τη βιομηχανία κρέατος. Σίγουρα όμως όσα κι αν γράψουμε είναι λίγα και περιττά μπροστά σ’ αυτά που θέλουμε και μπορούμε να πράξουμε. Εκατομμύρια ζώα ανά τη γη δολοφονούνται, φυλακίζονται, γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και βασανίζονται για την ικανοποίηση υποτιθέμενων ‘’αναγκών’’ των ανθρώπων. Σ’ αυτό συμβάλλουν εμφανώς και τα κρεοπωλεία, εντός των οποίων εκτίθενται και πωλούνται νεκρά και τεμαχισμένα ζώα, έτοιμα να καταναλωθούν απ’ τους πτωματοφάγους της διπλανής πόρτας. Συνεπώς τα κρεοπωλεία αποτελούν τον τελικό προορισμό της διαδικασίας του εγκλεισμού, της σφαγής, του εξευτελισμού και της υποτίμησης ανυπεράσπιστων όντων, όπου η νεκρή τους σάρκα είναι εμπόρευμα για το αγοραστικό κοινό. Αυτό αρκεί για να αναλάβουμε δράση και να μην αναπαυτούμε.
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Οκτώβρη επιτεθήκαμε με σφυριά στο κρεοπωλείο «ο Γιάννης» στην οδό Καλλιδρομίου 51 στα Εξάρχεια, σπάζοντας την τζαμαρία του πτωματοπωλείου και προκαλώντας φθορές στο φορτηγό μεταφοράς (σκίσιμο λάστιχων και σπάσιμο τζαμιών). Η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν “ζει από αυτό” εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία “δεν είχα άλλη επιλογή”. Ας θυμηθούμε ότι στην εποχή τους εργάτες θεωρούνταν και όσοι στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η διεθνής εβδομάδα αντισπισιστικών δράσεων 30/10 εως 5/11 ας αποτελέσει αφορμή για να προκαλέσουμε μαυροπράσινο χάος στις γειτονιές των μεγάλων και των μικρών πόλεων: Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet-shop, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ, ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΕΛΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΓΗΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF)
Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων”
-.-
Σχόλια amynastospiti.gr
 • Μίσος, μίσος, μίσος, περισσότερο μίσος. Μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Αποπροσανατολισμένοι άνθρωποι, σιχαίνονται το διπλανό τους, το γείτονα τους. Έχουμε να ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις από την εποχή του εμφυλίου – που σίγουρα κάποιοι ονειρεύονται! Φασισμός.
 • Θεωρούν αφύσικη την κατανάλωση κρέατος, αμφισβητώντας εκατομμύρια βιολόγους και ιατρούς που μιλούν για παμφάγα ζώα. Επιστημονικός αναλφαβητισμός.
 • Δεν υποφέρουν τον fast forward τρόπο ζωής της Αθήνας, αλλά δεν θέλουν να μετακινηθούν στην επαρχία, ή να δημιουργήσουν ανθρώπινες μικρές γειτονιές στην Αθήνα. Δειλία, τεμπελιά, ανικανότητα ή και ωχαδερφισμός;
 • Πλήρης απαξίωση για ένα (απαραίτητο, όσο και αρχαίο) επάγγελμα, τσουβάλιασμα όλων των κρεοπωλών και των κυνηγών, όρεξη για βία. Κλασική ψυχοπαθολογική συμπεριφορά με αντικοινωνικές προεκτάσεις.
 • Διεστραμμένη χρήση της πολιτικής φιλοσοφίας της αναρχίας (που είναι κατά της βίας, στρατιωτικής, αστυνομικής, κατασταλτικής) ως δικαιολογία για δημιουργία χάους μέσω της βίας! Πολιτικός αναλφαβητισμός και παντελής έλλειψη παιδείας.

Όταν ένας άνθρωπος για τον Χ-Ψ-Ζ λόγο καταλήξει να σκέφτεται έτσι και αρχίσει να στρατολογεί, να προκαλεί και να εκπαιδεύει ομοϊδεάτες του, δεν υπάρχει σωτηρία, ούτε για αυτόν ούτε για τους “συμπολεμιστές” του. Εμείς, οι “σιχαμένοι κοινοί θνητοί” – με την απλή λογική μας – το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αμυνθούμε. Πώς; Μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερη, αλλά 100% επίκαιρη ανάλυση πατώντας ΕΔΩ.

Σχόλια

Σχόλια


Comments

Σουρεαλιστικός Εφιάλτης — 5 Σχόλια

 1. Μέσα στο κείμενο, αναφέρει τα ζώα. Μήπως μιλάει για τους ίδιους? Διότι ειλικρινά δεν βλέπω διαφορά.

  • Τα ζωάκια συνήθως δεν σε πειράζουν αν δεν τα τρομάξεις, σκοτώνουν μόνο για να φάνε, κατά κανόνα προστατεύουν με γενναιότητα τα παιδιά τους – και η ζωή τους, αν και απλή, έχει λογική σε ό,τι κι αν κάνουν!

   Τα οικόσιτα πιο πάνω δεν είναι καθόλου έτσι…

 2. Μου θυμίζει μια συγκεκριμένη ράτσα κατοικιδίων τα οποία δημιουργήθηκαν για να παίρνουν μέρος σε αγώνες μέσα σε λάκους, για να μεγαλώνουν το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη τους, και να του προσφέρουν “ψυχαγωγία”.

 3. Εγώ πάντως , προβλέπω προβοκάτσια έναντι των κυνηγών με πολύ άσχημες επιπτώσεις για το κυνήγι . Μακάρι να βγώ ψευτης .

  • Εμείς ελπίζουμε να μη βρεθεί κάποιος “οικολόγος” αρκετά σκληροπυρηνικός, θερμοκέφαλος και ηλίθιος για να επιτεθεί σε κυνηγούς “επί το έργον”. Θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα για το κυνήγι στην Ελλάδα και ίσως και στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.