Τι είναι το PGF;

  • PGF είναι αρχικά για Precision Guided Firearm, δηλαδή πυροβόλο ελεγχόμενης ακρίβειας.
  • Η διόπτρα / σκανδάλη, η καρδιά του συστήματος...

    Η διόπτρα / σκανδάλη, η καρδιά του συστήματος…

    Για να γίνουμε κατανοητοί, είναι (κατά κανόνα) ένα ραβδωτό τυφέκιο στο οποίο η διόπτρα εσωκλείει αποστασιόμετρο / βαλλιστικό υπολογιστή και τηλεκατευθυνόμενη σκανδάλη, ελεγχόμενη από τον υπολογιστή.

  • Είναι το μέλλον, ή τουλάχιστον, μία από τις μορφές του μέλλοντος: Ο σκοπευτής βλέπει το στόχο, σημαδεύει, τραβά τη σκανδάλη και το όπλο ρίχνει μόνο όταν η κάννη είναι σωστά ευθυγραμμισμένη! Αυτό μειώνει στο ελάχιστο τα σκοπευτικά λάθη και αυξάνει την ασφάλεια, κάνοντας εφικτές μακρινές βολές ακόμα και από αρχάριους.
  • Έχουμε κάνει αφιέρωμα και στο παρελθόν για αυτή την τεχνολογία (διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΩ), αλλά πολλά άλλαξαν πολύ σύντομα: Τα όπλα αυτά βρίσκονται πλέον σε παραγωγή από την εκπληκτική εταιρεία Tracking Point, και μάλιστα σε διαφορετικά διαμετρήματα! Δεν μιλάμε πλέον για μέλλον, αλλά για παρόν, που είναι διαθέσιμο στις μάζες. (Όχι βέβαια στην “πολιτισμένη” Ελλάδα που νομίζει ότι θα εξορκίσει τον δαίμονα των ραβδωτών με ΦΕΚ…)

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.