TRU – SPEC: Παρουσίαση & δοκιμή

by Survival Club

Εισαγωγή

Τα παντελόνια μου είναι για μένα ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα: Όταν δεν είμαι στη μοτοσυκλέτα (σε κάθε είδος καιρού), βαδίζω κάπου στην πόλη. Τις ελεύθερες ώρες μου τις περνάω ανάμεσα σε κλαδιά και βάτα στο κυνήγι, ή σε αντίστοιχα μέρη σε βόλτες στην εξοχή… Αν ξεκλέψω κανένα απόγευμα, τρέχω μετά χαράς στην όξινη καπνίλα του σκοπευτηρίου… Αποτέλεσμα; Να αγοράζω πάντα παντελόνια βαρέων καθηκόντων (cargo pants τα λένε οι ΑγγλοΣάξωνες), να τα διαλύω και να πρέπει να αγοράσω άλλα. Έχοντας κάνει ακόμα και αγορά των 120+ ευρώ που διαλύθηκε σε ένα τρίμηνο, δεν πήγαινε άλλο – έχουμε και κρίση – κι έτσι απευθύνθηκα στους συνεργάτες (και πάνω από όλα φίλους) του amynastospiti.gr, το Survival Club.

Οι άνθρωποι ήταν ξεκάθαροι: “Θα σου στείλουμε ένα παντελόνι της TRU-SPEC, σειρά 24-7, ταιριάζει γάντι στις δουλειές σου…”, μου είπαν. Καλά, λέω μέσα μου, πώς είναι τόσο σίγουροι, ξέρουν τι θα τραβήξει; – Θα γράψω και τεστ, τους προειδοποίησα. “Δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε βέβαιοι για την ποιότητα, κάνε ό,τι δοκιμές έχεις στο μυαλό σου!” Με δεδομένο ότι είμαστε στην Ελλάδα θα ξαφνιαζόμουν, αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία με συνήθισε στον επαγγελματισμό και την σοβαρότητα, οπότε απλά περίμενα το πακέτο με το παντελόνι…

by Survival Club

Τα παντελόνια 24-7series της TRU-SPEC

Μετά από 6 μήνες σκληρής χρήσης…

 1. Έχω να πω τα καλύτερα για τη σειρά 24-7. Βροχή, λάσπη, αγκάθια, κλαδιά στο κυνήγι, πλύσιμο – σιδέρωμα και μετά άψογος στη δουλειά. Σκοπευτήριο, καπνίλα, τρίψιμο, καμία φθορά.
 2. Οι τσέπες είναι πολλές και αρκετά βαθιές. Μεταφέρω άνετα κλειδιά, κέρματα, μικρά εργαλεία, φακούς, ενώ έχει μια πολύ βολική για το PMR (παλιά τα λέγαμε walkie talkie) μου που χρησιμοποιώ καθημερινά. Οι περισσότερες κλείνουν με ποιοτικό βέλκρο, οπότε κλείνουν σωστά και ανοίγουν εύκολα. Σε ορισμένες τσέπες βάζω ακόμα και φυσίγγια και δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα! Εργονομία.
 3. Το ύφασμα είναι από τα πιο γερά που έχω συναντήσει, δεν έδειξε σοβαρές εκδορές ή αμυχές παρόλη την ταλαιπωρία… Είναι ημισυνθετικό (65-35 Polyester – βαμβάκι rip-stop) και αναπνέει ικανοποιητικά.
 4. Η βαφή είναι κι αυτή εξαιρετική, αφού ξεθωριάζει πολύ πιο αργά από ό,τι έχω συνηθίσει σε αρκετά ακριβότερα παντελόνια. Λεκιάζει εξαιρετικά δύσκολα, λόγω και της επίστρωσης με TEFLON.
 5. Ο έξυπνος σχεδιασμός της ελαστικής μέσης είναι ιδανικός για όσους από μας έχουν άδεια οπλοφορίας: Οι σχεδιαστές έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να μην διαγράφεται κάποια εσωτερική θήκη πιστολιού στη μέση.
 6. Η “γραμμή” είναι πιο φαρδιά από το σύνηθες και επιτρέπει ελεύθερα κινήσεις – θυμήθηκα πολλές φορές τη στολή του TAE KWON DO που φορούσα χρόνια πριν. Από τα χαρακτηριστικά που με παραξένεψαν ευχάριστα – είναι μακράν το πιο άνετο παντελόνι στην κατηγορία, σύμφωνα και με δοκιμές αμερικανικών site.
 7. Δεν θα πω ψέματα, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα συνάντησα και αλλού. Με μία μεγάλη διαφορά όμως: Εδώ μιλάμε για ένα παντελόνι με τιμή κάτω από τα 60 ευρώ. Τα αντίστοιχα προϊόντα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τουλάχιστον 10-30 ευρώ ακριβότερα, ενώ αυτά στην ίδια τιμή τα βρήκα υποδεέστερα, είτε στην αντοχή, είτε στην ελευθερία κινήσεων και την εργονομία.  Το τραγικό είναι ότι βρίσκω “κυνηγετικά” επώνυμα παντελόνια στα 100+ευρώ, με πολύ κατώτερες προδιαγραφές και αντοχή… Άριστη βαθμολογία και στο λόγο κόστους / απόδοσης λοιπόν.

Συμπέρασμα

Έμεινα τόσο ικανοποιημένος, που ήδη προγραμματίζω και την επόμενη αγορά μου από την TRU-SPEC (θα γίνει και εκεί δοκιμή φυσικά). Το 24-7 έγινε το αγαπημένο μου μέσα σε λίγες μέρες, και είναι αυτό που φοράω περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι με έχει γλιτώσει ήδη από περιττά έξοδα. Αποστολή εξετελέσθη.

Το κερασάκι στην τούρτα…

Όσο δοκίμαζα το παντελόνι και σκεφτόμουν το τι θα γράψω, διάβαζα και διάφορα σχετικά σχόλια στο ίντερνετ. Σας παρουσιάζω ίσως το πιο χαρακτηριστικό:

By Survival Club

Η εντυπωσιακή μαρτυρία για το παντελόνι…

“Γεια σας,

Το όνομά μου είναι Nathan και είμαι αστυνομικός. Τον περασμένο Οκτώβριο (2013) συμμετείχα σε ένα περιστατικό κατά την υπηρεσία μου. Ο συνάδελφός μου και εγώ κάναμε τυπικό έλεγχο ενός οχήματος, όταν ο οδηγός του με παρέσυρε ξεκινώντας το. Μεγάλη ιστορία, αλλά βρέθηκα να σέρνομαι στα πλαϊνά του οχήματος για περίπου 3 με 4 τετράγωνα. Υπέστην τραυματισμούς στο γόνατο και τον αστράγαλο μου, αλλά πολύ περιορισμένες εκδορές στο κάτω μισό του ποδιού, και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο 24-7 παντελόνι σας. Ήθελα απλώς να πω ευχαριστώ για την κατασκευή ενός τρομερού προϊόντος. Συνημμένα θα βρείτε και κάποιες φωτογραφίες, ευχαριστώ και πάλι.”

 -.-

Με αυτά τα δεδομένα, το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να αφήσω τους εισαγωγείς να μιλήσουν για τα προϊόντα τους:

Γενικές πληροφορίες

 • Η TRU-SPEC® είναι η εταιρεία για τους πραγματικούς επαγγελματίες! Κατασκευάζει είδη ένδυσης και εξοπλισμού που έχουν ως αντικείμενο την επιχειρησιακή και στρατιωτική ιδιότητα, την επιβολή του νόμου, καθώς και τη δημόσια και προσωπική ασφάλεια.
 • Εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και ιδρύθηκε το 1996 από την ATLANCO (Atlanta Army Navy Company) η οποία ειδικεύεται στο χώρο του προσωπικού εξοπλισμού των σωμάτων ασφαλείας από το 1950. Ο στόχος ήταν χρησιμοποιηθεί η τεράστια εμπειρία της ATLANCO στον τομέα της βιομηχανίας και να δημιουργηθεί ευέλικτος και ανθεκτικός ρουχισμός ειδικά σχεδιασμένος για επαγγελματίες. Η ονομασία TRU-SPEC® σημαίνει αληθινές προδιαγραφές (TRUe-SPECifications). Από το 1996, η TRU-SPEC® λαμβάνει συνεχώς τις ανάγκες της αγοράς για συνεχή βελτίωση και εξελίσσει την τεχνογνωσία και την ποιότητά στα προϊόντα της, έχοντας πάντα όραμα, φιλοδοξία και αυτοπεποίθηση να είναι η καλύτερη στο αντικείμενο που εξυπηρετεί.
 • Το όνομα της TRU-SPEC®, δημιούργησε την απαίτηση να πληροί τις ακριβείς και αυστηρές απαιτήσεις της Κυβέρνησης των Η.Π.Α., οι οποίες στον επιχειρησιακό τομέα είναι οι πιο αυστηρές παγκοσμίως, και μαρτυρά χωρίς καμία αμφιβολία τα στάνταρ τα οποία πληρούν τα προϊόντα της εταιρείας. Το 2004 κατασκευάζεται ένα state-of-the-art εργοστάσιο ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της εταιρείας αλλά και να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές στις νέες και συνεχώς εξελισσόμενες τάσεις αυτής της απαιτητικής αγοράς.
 • Σήμερα η TRU-SPEC® είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές σε ρουχισμό και μέσα ατομικής προστασίας στην αγορά των στρατιωτικών μονάδων, την επιβολή του νόμου και τη δημόσια και ιδιωτική ασφάλεια. Χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες, μονάδες ειδικών καταστάσεων και στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποιούν και εξαρτώνται από τα προϊόντα της TRU-SPEC® καθημερινά, ενώ το όνομα TRU-SPEC® έχει γίνει συνώνυμο με την ποιότητα, την καινοτομία και την εξυπηρέτηση.
 • By Survival Club

  O “Gunny”, διασημότητα στις ΗΠΑ – και όχι μόνο.

  Ο διάσημος από τις τηλεοπτικές και όχι μόνο εμφανίσεις του, απόστρατος λοχίας πυροβολικού των αμερικανικών USMC, Ronald Lee Ermey (γνωστός ως “The Gunny”), ο οποίος έχει συμμετάσχει στο Βιετνάμ αλλά και σε άλλες εκστρατείες των ΗΠΑ, είναι αυτός που ηγείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της TRU-SPEC®, στο σχεδιασμό, τη μελέτη, τις δοκιμές αλλά και την προώθηση του μεγαλύτερου κομματιού του επιχειρησιακού ρουχισμού αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων της TRU-SPEC®.

Γκάμα  – Σύνδεσμοι

Μερικά από τα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνει η γκάμα των προϊόντων της TRU-SPEC® είναι:

Στολές στρατιωτικού τύπου (παντελόνια-χιτώνια) ACUs

Στολές πεδίου μάχης (παντελόνια-χιτώνια) BDUs

Στολές 24-7 Series (παντελόνια-πουκάμισα)

Γιλέκα μάχης

Μπλούζες μάχης Combat Series

Πυρίμαχος ρουχισμός XFIRE

Αδιάβροχες πάρκες παντώς καιρού

Καπέλα

• Ζώνες

• Σακίδια μάχης

By Survival Club

Η σειρά Black – Multicam

 

By Survival Club

Τα ρούχα της TRU-SPEC όπως σχεδιάστηκαν (αρχικά) να χρησιμοποιούνται…

 

By Survival Club

O Dwayne (Rock) Johnson με το παντελόνι της σειράς 24-7, από την ταινία Fast Five (Οι μαχητές των δρόμων 5)

 

By Survival Club

Ένα μικρό δείγμα των προϊόντων της εταιρείας

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.