Ζητούνται όπλα για τεστ…

Εισαγωγή

 • Αυτή την εβδομάδα λάβαμε ένα Email από (φανατική, όπως δήλωσε) αναγνώστρια μας, στο οποίο – μεταξύ άλλων – μας ρωτούσε για ποιό λόγο δεν κάνουμε περισσότερες δοκιμές σε όπλα και φυσίγγια. Τα αφιερώματα που κάναμε μέχρι σήμερα της φαίνονταν ειλικρινή και γεμάτα χρήσιμες λεπτομέρειες, και απορούσε γιατί δεν πολλαπλασιάζουμε τις προσπάθειες μας σε αυτό το είδος τεστ.
 • Θα μπορούσαμε να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για αυτό το θέμα, αλλά όλη η αλήθεια εμφανίζεται στα 4 παρακάτω παραδείγματα. Μπορεί να σας φανούν κωμικοτραγικά, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά – τα ονόματα δεν αναφέρονται γιατί είναι αντιεπαγγελματικό να φανούμε εκδικητικοί:
 1. Σε τηλεφωνική συνομιλία με επώνυμο κατασκευαστή φυσιγγίων: “…Τι, τι, τι; Να, να, να δώσω φυσίγγια για τεστ; Ποιο τεστ, πού τεστ, γιατί τεστ; (Τραύλισμα). Άκου να δεις, τα φυσίγγια μου είναι δοκιμασμένα σε υπολογιστή! (σ.σ. – sic) Δεν χρειάζονται κανένα τεστ, μια χαρά είναι… Δεν τα στέλνω για δοκιμές…”
 2. Επώνυμος εισαγωγέας όπλων: – Ναι, γνωρίζω και παρακολουθώ το amynastospiti.gr, ενδιαφέρον site, αλλά… Ξέρεις… Δεν θέλω να εμπλακώ με αυτοάμυνα… – Μα ασχολούμαστε και με σκοποβολή, και με νομοθεσία. – Τα όπλα μου είναι όλα κυνηγετικά και μόνο. – Και η γκάμα με όπλα που φέρουν σκοπευτικά πολεμικού τύπου που έχετε, τι είναι; Κυνηγετικά κι αυτά; – Ε, αυτό άστο τώρα, μην το ψάχνεις, δεν κάνει να τα λέμε αυτά. – Μα γιατί, αφού είναι 100% νόμιμα. – Ε ναι, εντάξει, είναι, αλλά δεν θέλω να το πολυσκαλίζω προς αυτή την κατεύθυνση…
 3. Άλλος επώνυμος εισαγωγέας όπλων:Δίνω τα όπλα μου για δοκιμή μόνο σε “επιλεγμένους” ειδικούς δημοσιογράφους, οι υπόλοιποι θα ενημερώνεστε από το site που φτιάχνω τώρα το οποίο θα είναι πλήρες. – Οι “επιλεγμένοι” σας γράφουν και “επιλεγμένα”;Παύση. – Το site σας πότε θα είναι έτοιμο για να ενημερωθούμε εκεί; – Σε 2 μήνες. (Πληροφοριακά, το περιμένουμε σχεδόν 1 χρόνο τώρα, ακόμα τίποτα).
 4. Μεγάλος βιοτέχνης φυσιγγίων: “…Ναι, δώσαμε τα χέρια και συμφωνήσαμε σε συνεργασία και δοκιμές, αλλά να, δεν γνωρίζω τη νομοθεσία, πρέπει να συμβουλευτώ το δικηγόρο μου, δεν θα κάνω χορηγία, κόβω όλες τις διαφημίσεις σε όλους γενικώς, μας κατηγορούν και για ακριβούς, δεν πάνε καλά οι δουλειές τελευταία…” Είναι να απορείς γιατί!

-.-

Πρώτα συμπεράσματα

 • Ορισμένοι επιχειρηματίες (λίγοι ευτυχώς) ζουν ακόμα στον προσωπικό τους Μεσαίωνα. Ο κάθε οπισθοδρομικός κρυψίνους νομίζει ότι ζει στη δεκαετία του ’70, ότι δεν υπάρχει internet και ό,τι κάνει καλύπτεται από κάποια μικρά και μεγάλα ΜΜΕ που αυτός θα προσπαθήσει να χρηματίσει, όταν χρειαστεί.
 • Η ελληνική νομοθεσία είναι ακόμα ομιχλώδες τοπίο στα κεφάλια κάποιων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οπλοκατοχής.
 • Αν κάποιος από σας περνά από την ακριτική Θράκη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Κερνάμε  τον καφέ και τα φυσίγγια για μια σύντομη δοκιμή στο όπλο σας στο σκοπευτήριο. Θα γνωριστούμε κιόλας…

-.-

Κλείνοντας

 • Δεν είναι όλες οι εταιρείες στην Ελλάδα το ίδιο, και σίγουρα δεν είναι όλες “μπουλούκ ασκέρ” (άτακτος στρατός κατά τους γείτονες μας…). Οι συνεργάτες μας πάντα μας εντυπωσιάζουν με την ευθύτητα και τις γνώσεις, αλλά και την ευκολία παραχώρησης προϊόντων για ό,τι δοκιμή κι αν κατεβάσει το μυαλό μας.
 • Το amynastospiti.gr ήδη κανονίζει τις λεπτομέρειες για μια μαζική δοκιμή λειόκαννων και φυσιγγίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες – είπαμε, δεν είναι όλοι το ίδιο! Ακόμα και στην Ελλάδα, δεν σπανίζουν οι σοβαροί, οι συνεργάσιμοι και οι γνώστες… Οι υπόλοιποι σύντομα μάλλον θα είναι μια τραγική και αμελητέα μειοψηφία.

Σχόλια

Σχόλια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.